Marika Teini jäi niukasti mitaleilta MM-suunnistuksen pitkällä matkalla, Venla Harju kuudes

Marika Teini oli neljäs suunnistuksen MM-kisoissa pitkällä matkalla. Arkistokuva. KUVA: Pekka Aho
Urheilu 14.8.2019 22:44
STT

Pitkä matka ei ole perinteisesti ollut suomalaissuunnistajien vahvinta aluetta, eikä se ollut sitä tälläkään kerralla Norjan MM-rasteilla. Suunnistuksen suurmaat Ruotsi ja Norja nappasivat kaksoisvoitot ja Sveitsi kaksi pronssia. Suomalaisittain parasta antia olivat Marika Teinin neljäs ja Venla Harjun kuudes sija naisten kilpailussa.

Teini kamppaili vajaan 12 kilometrin reitin puolimatkassa vielä hopeasta. Jalkavammasta pitkin harjoituskautta kärsinyt suomalainen sai antaa periksi lopun juoksuvoittoisilla osuuksilla. Hän hävisi pronssin Sveitsin Simona Aebersoldille 12 sekunnilla.

– Olen varmaan maailmanhistorian ainut, joka on tyytyväinen neljänteen sijaan. Sijoitukset eivät minua niin inspiroi, vaan olen tyytyväinen siihen, että pystyin tekemään omantasoiseni suorituksen, Teini sanoi Suunnistusliiton tiedotteessa.

Neljäs sija on Teinin, 30, uran paras pitkällä matkalla kansainvälisissä kilpailuissa. Se lupaa hyvää keskimatkalle, jolla hän puolustaa perjantaina viime vuoden MM-hopeaansa.

Naisten kilpailun voitti ylivoimaisesti Ruotsin Tove Alexandersson, joka kuittasi neljännen perättäisen MM-kultansa pitkältä matkalta yli kuuden minuutin erolla maannaiseensa Lina Strandiin. Kolmas suomalaissuunnistaja Merja Rantanen oli 17:s.

Lundanes toisti Alexanderssonin tempun

Miestenkin kilpailussa mestari oli tuttu. Norjan Olav Lundanes suunnisti kotimaisemissaan Alexanderssonin tapaan neljännen perättäisen MM-kultansa. Isäntämaan kaksoisvoiton varmisti komeettamaisen nousun lajin huipulle tehnyt 20-vuotias Kasper Fosser. Sveitsin Daniel Hubmann oli kolmas. Suomalaisista paras oli 14:nneksi sijoittunut Elias Kuukka. Miika Kirmula oli 16:s.

– Kisa ei ollut helppo. Alussa pääsin vauhtiin vähän tahmeasti, mutta jaksoin kuitenkin tehdä töitä loppuun asti. Sellaista hyvää flow'ta en oikeastaan löytänyt, mutta suoritus oli silti urani paras, Kuukka sanoi.

Östfoldissa kilpaillaan perjantaina keskimatkoilla. Kaikki seitsemän suomalaista selvittivät tiistaina karsinnan ja osallistuvat varsinaiseen kilpailuun.

MAINOS

Kommentoi

Muutamien edellisten vuosien aikana on nähty meidän suunnistajien heikko juoksutaso verrattuna kamssakilpailijoihin. Niin se on nytkin ja korostuu pitkillä suunnistusmatkoilla. Kysymys on harjoitellaanko liian helpoissa maastoissa ja harjoitellaanko määrällisesti tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:45
Oulun kaupunginkirjastolle työntekijä edistämään lasten luku- ja kielitaitoa – ammattiliitto Jyty avusti palkkauksessa
13:28
Kokoomus julkaisi työllisyystoimet, joiden on tarkoitus tuoda 60 000 työpaikkaa – Orpo: "Tavoite päästä pohjoismaiselle tasolle"
13:11
Israel ei arvostele Trumpin kommentteja, joiden mukaan demokraatteja äänestävät juutalaiset ovat "epälojaaleja"
12:59
Oikeuskansleri ei ryhdy jatkotoimiin kansliapäällikkö Sillanaukeen kantelukirjoitusten vuoksi – Sillanaukee: "Nimitysmuistiossa oli merkittäviä puutteita"
12:32
Tutkijat löysivät verestä 14 merkkiainetta, jotka voivat varoittaa lähestyvästä kuolemasta – "Ensiaskel kohti räätälöityä terveydenhuoltoa"
12:01
Venezuelan Maduro myönsi suorat neuvottelut Trumpin hallinnon kanssa
11:49
Ministeri Andersson tukee saman ministeriön kollegaansa: Korkeakoulujen 60 miljoonaa saatava ensi vuoden budjettiin
82
Yle: Kovanen aikoo kolminkertaistaa taksiensa määrän Oulussa yli sataan
80
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"
67
Maaseudun Tulevaisuus: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Välimerestä pelastettujen ottamista Suomeen – keski-ikäiset ovat kriittisimpiä
63
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
42
Sanna Marinin avaus työajan lyhentämisestä jakaa mielipiteitä: Moni kannattaa lyhyempiä työpäiviä uusien työpaikkojen toivossa, mutta osa pitää ajatusta utopistisena
31
Trump perui Tanskan-matkansa, koska Tanska ei halua myydä Grönlantia Yhdysvalloille
26
Ylivieskan kirkon rakentaminen alkaa mahdollisesti syksyllä – Kirkkohallitus vahvisti rakennussuunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Petteri Orpo sivalsi tiukan viestin Jussi Halla-aholle – vaati perussuomalaisten kurissa pitämistä ja ratkaisuja: ”Ei riitä ongelmien maalaaminen”

Ei persuilta saa koskaan mitään ratkaisukeskeistä ulos. Tyhjää räksyttämistä ja änkyröintiä. 'Hajoita ja hidasta' ideolo... Lue lisää...
cuokku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image