Mäkilegenda Ahonen häärii yhdistetyn maajoukkueen apuna: "Nyt olemme varmasti tässä kil­pai­li­joi­den tasolla"

Myös Ilkka Herola (kuvassa) saa nauttia mäkihyppylegenda Janne Ahosen tarjoamasta suksi- ja varustehuollosta. KUVA: Jussi Leinonen
Urheilu 18.10.2019 20:08
STT

Yhdistetyn hiihtäjien päävalmentaja Petter Kukkonen jäsentelee selkeästi mutta vuolaasti maajoukkuetoiminnan uudistukset. Sipoon ampumaradalla järjestetty yhdistetyn mediapäivä vahvistaa, että suomalaiset pyrkivät lajissa yhä päättäväisemmin maailman kärkeen.

– Nyt on hyvä kokeilla juttuja, kun talven ohjelmassa ei ole arvokisoja, Kukkonen perusteli pitkää muutosten listaa.

Maailmancupiin keskittyvät Ilkka Herola, Eero Hirvonen, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho sekä nuorten MM-kisoihin tähtäävät Wille Karhumaa ja Perttu Reponen harjoittelevat entistä yhtenäisemmin ja maajoukkueohjelmin myös arjessa.

Ohjelmiin on piirretty nyt myös lomat. Ensimmäinen huili osui elokuun ensimmäiselle viikolle. Toinen alkoi Sipoon ampumaradalta, missä joukkue kokeili haulikkoammmuntaa.

Lomista on haettu piristystä etenkin mäkiosuuteen, joka suomalaisilla piiputti pahimmin viime talvena. Lisäksi mäkiharjoitukset on tehty mahdollisimman virkeänä, ja hiihtoharjoittelu on tehty mäen ehdoilla. Hiihtoharjoittelua on myös vähennetty.

– Hapenottokykyä mittaavissa testeissä on silti saatu hyviä tuloksia, Kukkonen vakuutti.

Testi kohti Pekingin kisoja

Maajoukkueen mukana reissaa mäkisuuruus Janne Ahonen, joka hoitaa mäkihypyn kaiken varustehuollon. Ennen hän teki puvut, mutta nyt hän vastaa myös suksihuollosta, suksien profiileista ja siteistä.

– Janne kulkee joukkueen mukana, joten tarvittavat muutokset voi tehdä heti kisapaikalla. Tätä mahdollisuutta meillä ei ennen ollut. Nyt olemme varmasti tässä kilpailijoiden tasolla, Kukkonen ennakoi.

Eräänlainen uudistus on myös Pekingin 2020 olympialaisten varalta vuodenvaihteessa tehtävä testi. Maajoukkue valmistautuu Val di Fiemmen maailmancupiin (10.–11. tammikuuta) kuin kyse olisi Pekingin kisoista, missä kilpaillaan korkealla.

– Käytämme alppimajoja, alppitelttoja ja menemme vuoristoon kymmeneksi päiväksi ennen kuin laskeudumme kisapaikalle noin 1 300 metriin, Kukkonen kertoi.

– Selvitämme, miten kukin urheilija sopeutuu korkeaan ilmanalaan.

Lisäpituutta ja itseluottamusta

Kukkosen luottonelikko pyrkii maailman parhaaksi yhdistetyn joukkueeksi. Suomi pääsee Saksan tuntumaan, jos jokainen saa hyppyihinsä päävalmentajan sanoin "3–5 metriä lisäpituutta" ja saman verran itseluottamusta.

Herola lähtee maailmancupiin joukkueen ässänä.

– Ilkka on nyt levännyt ja energinen. Odotan häneltä uran parasta kautta, Kukkonen sanoi.

Hirvonen hakee polvivaivojensa jäljiltä edelleen hyppytuntumaa, mutta suksi luistaa.

– Eero on hapenottotestin perusteella viime talven tasolla, mutta vielä nopeampi. Häntä on vaikea voittaa kiritilanteissa, Kukkonen paljasti.

– Artun ja Leevin ominaisuudet ovat parantuneet. Hyppy ei ole heilläkään fysiikasta kiinni.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image