Mäkihyppääjät päättivät MM-mahalaskuun

Urheilu 2.3.2013 19:58 | Päivitetty 2.3.2013 21:16
STT

Pekka Niemelä ei sattuneesta syystä lukeudu Suomen mäkihyppyhistorian menestyksekkäimpiin päävalmentajiin. Puheauliudeltaan hän on omaa luokkaansa.

Suomen mäkinelikko jatkoi MM-joukkuekilpailussa tutulla linjalla: kisa päättyi karsiutumiseen toiselta hyppykierrokselta. Jatkopaikkaan oikeuttaneeseen kahdeksanteen sijaan, isäntämaa Italiaan jäi väliä 68 pistettä.

Sami Heiskanen, Ville Larinto, Lauri Asikainen ja Anssi Koivuranta jättivät taakseen vain Kazakstanin, joten MM-loppusijoitus oli 11:s.

- Kun urheilijoiden suorituskyky ei ole kunnossa, kukaan heistä ei pysty kilpailutilanteessa venymään, Niemelä summasi Suomen surkeuden.

Myöskään kummassakaan henkilökohtaisessa kilpailussa suomalaiset eivät yltäneet toiselle kierrokselle.

Maailmanmestaruuden voittaneelle Itävallalle Suomi hävisi avauskierroksella käsittämättömästi 124,3 pistettä. Ainoan MM-kultansa voittaneen Itävallan jälkeen hopeaa otti Saksa ja pronssia Puola. Norja ennätti jo juhlia hopeaa mutta putosi neljänneksi, kun pisteet ynnättiin uudelleen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kauaksi on vajottu oululaislähtöisten Hautamäen veljesten ja kumppanien leiskauksista suomalaisissa ja maailman hyppyrimaissä.
Onko jääkiekko vienyt lapset ja nuorison mäkihypyn parista myös Rovaniemellä, Kuopiossa, Jyväskylässä, Lahdessa jne, kun uusia rohkeita lajin huippulahjakkuuksia ei ole enää noussut mäkitorniin. Onhan hyppyrimäki / suurmäki myös paljon hurjempi ja sään vaihteluille alttiimpi paikka, kuin jäähalli ja kiekkopelin "taklaukset". Myös urheilevien lasten ja nuorten vanhempien kannalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoin jo talvella 2010-11, että väärä mies valittu puikkoihin, kun Suomen mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä valittiin. Selittely MM, muuta ei osaa. A-P Nikkola olisi tuolloin pitänyt valita puikkoihin, eikä joku Ranskan silloinen päävalmentaja. En usko myöskään Janne Ahosen tuovan isoa piristystä muuhun kuin valtaviin raha menoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin että Pekalla oli vaihtoehdot vähissä lähtiessä Italiaan, eihän täällä yksikertaisesti ole tällähetkellä tasohyppääjiä, ei ennen kuin uusisukupolvi valmennetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia Kazakstanin joukkueelle ,siinä on kestäminen kun jopa Suomelle hävisivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä mäkijoukkue pilasi mäkihyppääjiemme maineen vuosiksi eteenpäin. En ymmärrä miksi täysin kunnottomat miehet menivät Val de Fiaskoon tekemään itsestään naurunalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näihin vielä veromarkkoja uhrataan , turisteja koko Suomen joukkue joka lajissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otsikossa on virhe, sillä kyllä ne hyppääjät sentään pystyssä pysyivät. Tosin lopputulos olisi ollut sama vaikka persmäkeä oisivat laskeneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image