Mäkäräiselle aukeaa kolmas MM-tilaisuus

Ampumahiihdon MM-kisat jatkuvat Kontiolahdella keskiviikkona. Suomalaisten toiveet kohdistuvat ennen muuta Kaisa Mäkäräiseen. KUVA: ROBERT HENRIKSSON / TT / EPA
Urheilu 10.3.2015 20:27
STT

Kaisa Mäkäräiselle aukeaa keskiviikkona Kontiolahdella ampumahiihdon MM-kisoissa kolmas tilaisuus iskeä mitalisuoneen. 15 kilometrin normaalikisa sujuu maailmanhuipulta yhtä hyvin kuin muutkin matkat.

Maailmancupissa normaalikilpailuja on tältä kaudelta takana kaksi, ja Mäkäräinen jakaa cupin johtopaikan Valko-Venäjän Darja Domratshevan kanssa.

Domratsheva ja Mäkäräinen nostettiin MM-ennakkokatsauksissa jalustalle muiden yläpuolelle. Viimeistään nyt Kontiolahdella on käynyt selväksi, että kaksikon rinnalla tasaveroinen on Ranskan 28-vuotias Marie Dorin Habert.

Dorin Habert on voittanut molemmat henkilökohtaiset MM-matkat ja ottanut Ranskan sekaviestijoukkueessa hopeaa. Väsymystä valitellut Dorin Habert ei osallistu normaalimatkalle, vaan keskittyy jo loppuviikon kisoihin.

– Dorin Habertin menestys ei yllättänyt ainakaan minua. Hän on kokenut tekijä, Suomen päävalmentaja Marko Laaksonen sanoo.

Dorin Habertista tuli viime syksynä äiti. Alkukauden maailmancup jäi häneltä väliin, mutta mahtivire on löytynyt tärkeimpään aikaan MM-Kontiolahdella.

Irtiotto MM-hälinästä

Suomen joukkue treenasi tiistaina ampumista. Maanantai oli ollut tekemisen suhteen välipäivä.

– Irtiotto MM-hälinästä. Joku vetäytyi keskittymään tuleville matkoille, joku lähti pilkille.

Lyhyen pilkkireissun teki torstaisella miesten normaalimatkalla kilpaileva Ahti Toivanen. Lähellä Polvijärven maisemissa kalaa pyytänyt Toivanen sai saaliiksi tiettävästi ainakin ahventa.

Suomen naisten toivot Mäkäräinen ja Mari Laukkanen suuntasivat ajatuksiaan tulevaan.

– Heidän kanssaan on ollut hyviä keskusteluja. Tunnelma on ollut hyvä, päävalmentaja Laaksonen kertoo.

– Ei kahdessa päivässä pysty tekemään juuri mitään. Ennen keskiviikon kisaa tämä on ollut akkujen lataamista.

Normaalikisa on naisille MM-kisoissa viimeinen henkilökohtainen matka, joka hiihdetään illalla. Se tarkoittaa, että keskiviikkona kisataan pikkupakkasessa, eikä radan pehmenemisestä pitäisi olla pelkoa.

– Tuuli on todennäköisesti riesana keskiviikkonakin. Ei kuitenkaan niin pahasti kuin aiemmissa kilpailuissa, Laaksonen ennakoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image