Mäkäräinen ylsi MM-yh­teis­läh­tö­ki­sas­sa 14:nneksi –  Ei kertonut uransa jatkosta Ylellä: "Se ei ole tämän päivän kysymys"

MM-kisojen parhaaseen sijoitukseensa yltänyt Mäkäräinen ampui yhteensä viisi sakkoa. Arkistokuva. KUVA: ANDREA SOLERO / EPA
Urheilu 23.2.2020 14:21 | Päivitetty 23.2.2020 18:56
STT

Kaisa Mäkäräisen pitkän ja komean ampumahiihtouran 12. MM-kisat päättyivät 14. sijaan, kun Italian Anterselvan kisojen päätöspäivänä ohjelmassa oli yhteislähtö. Sijoitus oli Mäkäräiseltä alakanttiin sujuneiden kisojen paras henkilökohtaisilla matkoilla, sillä sprintissä hän oli 40:s, takaa-ajossa 22:s ja normaalimatkalla 21:s.

Anterselvan haastavat olot iskivät vielä päätöspäivänäkin.

– Tosi raskas, ihan oikea ja rehellinen vesikeli. Ensimmäisen kierroksen ajan tuntui vielä, että suksi luistaa, mutta sen jälkeen oli neljä kierrosta aikamoista taistelua. Siinä on niin puhki, että on vaikea pitää homma hallussa. Ja vielä kun täällä korkealla (1  600 metrissä) ollaan, niin sakkomäärät ovat olleet täällä useimmilla ihan erilaisia kuin silloin kun kilpaillaan merenpinnan tasolla, Mäkäräinen kertoi Ampumahiihtoliiton haastattelunauhalla.

Yhteislähdössä sakkoja kertyi viisi: ensimmäinen makuupaikka sujui puhtaasti, toiselta makuu- ja ensimmäiseltä pystypaikalta tuli kummaltakin yksi sakko, ja kisojen viimeiseltä ampumapaikalta tuli sitten vielä pystyltä kolme hutia. Se harmitti, sillä viimeinen paikka oli muillekin hankala ja menestystä oli otettavissa.

– Paljon taas tarjottiin. Viimeisellä paikalla kärki ampui sakkoja ja kaikki saumat oli, mutta ei vain pystynyt, Mäkäräinen huokaisi.

Kaikkensa ampumahiihtokuningatar toki teki. Jaloissa kuitenkin painoi.

– Jo ensimmäisellä pystyllä olin ihan nakit, ja sitten toisella pystyllä jo niin puhki, etten vaan kyennyt parempaan, Mäkäräinen kertasi Ylen tv-haastattelussa.

Suomi hädin tuskin 70 prosenttiin

Mäkäräisellä, kuten koko Suomen joukkueella, piisasi Anterselvan korkeuksissa vaikeuksia ampumapenkalla. Mäkäräinen pudotteli MM-tauluja makuulta 78-prosenttisesti ja pystyltä 72 prosentilla. Koko joukkueella osumaprosentti kisoissa oli 71, sekä makuulta että pystyltä.

– Kesällä tehtiin muutoksia ammuntaan, ja tietty voi ajatella, että ei ne kaikki olleet hyviä (muutoksia). Mutta haluan yhä kehittyä, en vain hakata päätä seinään. Yritetään keksiä vielä, miten (tällä kaudella) saisi kurssia käännettyä penkalla, Mäkäräinen mietti omalta osaltaan Ylelle.

Mäkäräinen, 37, ei MM-päätöspäivänä suostunut pohtimaan uran jatkoa. Ainakaan julkisesti.

– Se ei ole tämän päivän kysymys, ajatukset ovat tässä kisassa. Maailmancupia on jäljellä vielä kolme viikonloppua, katsotaan sen jälkeen. En halua isoja päätöksiä kesken kisojen julki sanoa.

Bö ja Röiseland tekivät historiaa

Norja oli kisojen valtias voittamalla kuusi kultaa ja yhteensä 11 mitalia. Marte Olsbu Röiseland päätti kisat viidenteen kultaansa, ja hänestä tuli ensimmäinen kaikissa seitsemässä lajissa yksissä MM-kisoissa mitalin voittanut urheilija. Kultamitalien kylkeen tuli kaksi pronssia.

Historiaa kirjasi myös miesten yhteislähdön voittanut Johannes Thingnes Bö. Hän on ensimmäinen mies, joka on voittanut kuusi mitalia samoissa MM-kisoissa. Mitaleista kolme oli kultaisia.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 23.2. kello 18.56.

MAINOS

Kommentoi

Tuskinpa Mäkäräisellä on enää mitään annettavaa lajille sen kummemmin kuin maajoukkuellekaan. Olisi ollut paras laittaa sukset ja pyssy naulaan jo vuosi sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummaa tinkaamista taas ilmassa toimittajilta Mäkäräisen lopettamisesta arvokisoissa. Enemmän painostamiselta vaikuttaa, kuin tiedustelulta; kait se Kaisa osaa itse päättää milloin lopettaa ja ilmoittaa sitten tinkaajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:49
Toimittajamme paikalla: Thaimaan kone laskeutui Oulun lentokentälle, palaajille luvassa tiukka vastaanotto Oulun lentoasemalla – yöpymispaikkoja varattu tarvitseville
11:41
Uusimaa on nyt eristetty muusta Suomesta – tältä tiesuluilla näytti yöaikaan
11:38
Suomen rajat sulkeutuivat äkillisesti – operaatioon osallistuvat kertovat, millaista on valvoa Suomen ja Ruotsin rajaa Torniossa
11:28
Aamuyhdeksään mennessä yli 120 käännytetty ja yksi sakko annettu – Uudenmaan rajojen valvonta on täydessä käynnissä
11:15
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
10:35
Wilma-viesti ei riitä alakoululaisille – erityispedagogi perää rutiineja myös etäopetukseen: "On iso juttu, että opettajan naama näkyy ruudulta joka aamu" Tilaajille
10:20
Oulussa testataan liikennemerkkien heijastamista tien pintaan – "Kun merkinnät ovat talviaikaan piilossa, se on pikkuisen haastavaa joillekin kulkijoille"
102
Presidentti Niinistö moittii Ilta-Sanomissa kovin sanoin kansalaisia, jotka eivät tottele koronaohjeita: "Minä en sellaista halua ollenkaan hyväksyä"
41
Krabista Ouluun palaavat matkustajat joutuvat tarkkaan syyniin –  "Kukaan ei saa lähteä kentältä tai myöhemmin muualta Oulusta julkisilla liikennevälineillä"
38
"Maailma ei palaa ennalleen", sanoo EU-komissaari Jutta Urpilainen – Eurooppa on komissaarin mukaan nyt joukkue, jolla on sama maali
28
Pohjois-Pohjanmaalla viisi uutta varmistettua tartuntaa – yksi henkilö tehohoidossa Oulussa
26
Mies kaahasi järjetöntä ylinopeutta Oulun Pohjantiellä, ylitystä liki sata kilometriä tunnissa – myös lukuisat rattijuopot työllistivät poliisia
21
Halla-aho: Maahanmuuttajista apu maatilojen työvoimapulaan – "Sopivat kuin nyrkki naamaan"
19
Raskaat tie­su­lut ko­hoa­vat jo Uu­den­maan ra­joil­le – Poliisi val­mis­tau­tuu his­to­rial­li­siin tar­kas­tuk­siin, kun Uusimaa suljetaan muusta Suomesta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Lapissa ja Koillismaalla luoteistuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ruohikkopalojen vaara on suuri maan etelä- ja länsiosassa sekä Etelä-Savon maakunnassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maatilalle töihin

Aina nämä työnvieroksujat jotain keksii. Kaupungissa ei voi tietenkään myöskään töissä käydä kun tiet pölisee ja on auto... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image