Mäkäräinen metsästää mitalia - hiihtovauhti tärkeä sp­rint­ti­ki­sas­sa

Urheilu 7.3.2015 0:31 | Päivitetty 7.3.2015 10:17
STT,

Kontiolahden MM-ampumahiihdoissa kisattavassa naisten sprintissä on kauden maailmancupin kahdeksassa kilpailussa ollut seitsemän eri voittajaa. Silti moni uskoo, että voitto on tänään Kaisa Mäkäräisen ja Valko-Venäjän Darja Domratshevan keskinäinen kauppa.

Mäkäräisen ja Domratshevan puolesta puhuu jo heidän vankkumaton hiihtovireensä. He ovat kisasta toiseen nopeimpia suksilla. Ja se merkitsee kahden ampumapaikan pikakilpailussa paljon.

- Kova hiihtovauhti tekee Darjasta niin vaarallisen. Jos meinaa taistella voitosta, pitää ampua vähintään samat sakot kuin hän, Mäkäräinen tietää.

Mäkäräinen kukisti kilpasiskonsa cup-kauden kahdessa ensimmäisessä pikakilpailussa. Cup-sprintit ovat tältä kaudelta Domratshevan hyväksi 6-2. Valkovenäläisellä on pikakisoista kaksi voittoa, Mäkäräisellä yksi, joulukuun puolivälissä Itävallan Hochfilzenistä.

Kauden ensimmäisessä sprintissä Ruotsin Östersundissa Mäkäräinen päihitti Domratshevan parilla sekunnilla, vaikka ampui yhden sakon (1+1) enemmän.

Tammikuun alussa kumpikin hutiloi Saksan Oberhofissa neljä sakkoa. Domratsheva (18:s) kukisti Mäkäräisen (20:s) noin kymmenellä sekunnilla. Vertailuun vaikuttaa tietysti osaltaan myös kilpailijan ampumapenkalla kuluttama aika.

Cupin kolmesta viime sprintistä kaksi voittaneen Domratshevan yhteen laskettu osumaprosentti noissa kilpailuissa on 93,33, Mäkäräisen 76,67. Ero selittää sen, että Domratshevan sijoitussarja näistä kilpailuista on 1-4-1, kun se Mäkäräisellä on paljon ailahtelevammin 2-7-24.

Voittajaveikkauksissa ei kannata unohtaa alkukaudesta maailmancupista poissa ollutta Saksan Laura Dahlmeieria. Hän on ollut cupin kolmessa viime sprintissä sijoilla 3, 1 ja 2. Ampumapaikoilla Dahlmeierin osumaprosentti on ollut samoissa kisoissa täydet 100.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hieno ja todella kaunis urheilija Kaisa ❤ Siinä on monelle Suomi naiselle malli esimerkkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sattuu pahasti Kärppäpelin kanssa päällekkäin tuo hiihto.
Hiihdon aloitus on siirrettävä pari tuntia aikaisemmaksi jotta kerkiää katsoa tv:sta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image