Mäkäräinen epäonnistui ja pahoitteli katsojille

Urheilu 7.3.2015 19:01
STT

Viisi sakkoa ampunut Kaisa Mäkäräinen jäi sijalle 35 MM-ampumahiihdon sprintissä. Mari Laukkanen oli parhaana suomalaisena 16:s. Kisan voitti Ranskan Marie Dorin Habert ennen Puolan Weronika Nowakowska-Ziemniakia. Ukrainan Valj Semerenko oli kolmas.

Mäkäräinen ampui makuulta kolme ohi ja pystyltä kaksi. Myös Valko-Venäjän Darja Domratshevalla oli suuria vaikeuksia hankalassa kelissä, hän ampui Mäkäräisen tavoin viisi sakkoa.

– Tulos on älyttömän huono, mutta enemmän harmittaa se, että olosuhteet olivat tällaiset. Olisi tarvinnut tuuria, mutta sitä ei ollut yhtään, Mäkäräinen sanoi Ylen haastattelussa.

– Varsinkin pystyllä oli älyttömän kova tuuli. Silti olisi pitänyt pystyä selvästi vähempiin sakkoihin, mutta tänään tuli tällainen.

Kovat menestyspaineet eivät Mäkäräisen mukaan kisaa pilanneet.

– Olin yllättävän rauhallinen ennen lähtöä. Olen tosi pahoillani katsojien puolesta, ei pystynyt tarjoamaan heille sitä, mitä he halusivat, Mäkäräinen totesi Ylelle ääni lopulta jo hieman murtuen.

Laukkanen kiersi kaksi sakkokierrosta, molemmat pystypaikalta.

– Todella haastavat olosuhteet. Taistelu tuulta vastaan, Laukkanen kuvaili Ylelle.

Huomiseen takaa-ajoon Mäkäräinen lähtee 2.20 minuuttia kärjestä perässä. Sijalle 25 jääneeseen Domratshevaan hänellä on eroa 22,6 sekuntia. Laukkanen on kärjestä minuutin ja 23 sekunnin päässä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

No ei Kaisan tarvitse ottaa noin kovia vastuita ampumahiihdon menestyksestä ,vaikka onkin lajin ainut ja kirkkain tähti.
Tämä on vain ampumahiihtoa ,joka on äärettömän herkkä laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä Kaisalle! Hyvä urheilija kestää myös pettymykset. Niitä tulee ja menee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä välitä Kaisa. Pää pystyyn ja menoksi. Olet paras. Jos kaikkien kilpailujen palkintokorokkeella on aina samat urheilijat, mielenkiinto kilpailuihin menee ja katsomot tyhjenee.
Kun seuraavan kerran taas olet korokkeella, voimme yhdessä jakaa sen tunteesi, että olet onnistunut voittamaan itsesi ja monta edellisellä kertaa parempaa kilpailijaasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:08
Tukholmasta Berliiniin matkalla ollut bussi suistui moottoritieltä Saksassa - useita loukkaantuneita
13:59
Miksei lentokoneessa ole alkolukkoa vaikka koulutakseissa on? – "Jos tällaisia ikäviä tapauksia alkaisi olla enemmän, se olisi varmaan yksi keskustelunaihe"
13:27
Päivärinta kertoo pistemenetyksen MM-sivuvaunuluokassa johtuneen kahden bensiinilaadun sekoittamisesta
13:16
Jari Sillanpäälle 10 kuukautta ehdollista vankeutta – "hovihankkijalle" eli pääsyytetylle neljän vuoden vankeus
13:05
Jari Sillanpää tuomittiin 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen
13:03
Japanin merivoimien alukset rantautuivat Helsinkiin näyttävästi - 87 000 hevosvoimaa
13:00
Sinisten Terho: Neljä viidestä ministeristä varmasti ehdolla kevään eduskuntavaaleissa - Soini panttaa yhä päätöstään
62
Lasaretinsaaren rakentamissuunnitelmat eivät lämmittäneet oululaisia – kuulemistilaisuudessa täystyrmäys kaavahankkeelle
56
Hallitus vie asiantuntijoiden kritisoimaa irtisanomissuojan heikennystä eteenpäin – Katso esimerkit potkujen syistä
31
Oulun Kuivasjärvellä haeskeltiin illalla karhua - poliisille ilmoitettiin havainnosta hevostallin lähellä
23
Vasemmistoliiton uuteen ilmeeseen kuuluu pinkkiä ja sinistä, mutta puolueen toiveena on punavihreä hallitus - katso uusi tunnus
21
Paljonko tienaa sirkkatuottaja, ja voiko hyönteisfarmi saada maataloustukea? "Kun tuotanto tehostuu, hinnat muuttuvat kuluttajaystävällisemmiksi"
21
Kupari kiidätti Kärpät lentoon
18
Pesis lyö yhä läpi maakunnissa kunnarin arvoisesti – helteinen kesä on hellinyt lyöjiä ja katsojia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on tänään voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Etelä-Karjalan maakuntaan. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Tuo auton jumalointi on vain sinun näkemyksesi autoista sinua enemmän ymmärtävistä. Neutraloidaanpa keskustelu siirtäm... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image