Lontoo 2012

Kalajoen Miika Antti-Roiko sai yllätyskutsun olym­pia­lai­siin

Miikka Antti-Roiko sai kutsun olympialaisiin. Kuva kahden vuoden takaa. KUVA: Heikki Uusitalo
Lontoo 2012 26.7.2012 18:02
Jussi Pesonen

Kalajoen Junkkarien painonnostaja Miika Antti-Roiko sai torstaina yllättäen kutsun olympialaisiin.

”Puolenpäivän aikaan painonnostoliiton valmennuspäällikkö soitti, että hän on olympiakomitean kokouksessa ja tällainen mahdollisuus olisi ehkä olemassa. Kahden aikaan hän sitten soitti taas ja kertoi, että pääsen kisoihin”, Antti-Roiko kertoo hämmästyneenä. ”En osannut aavistella yhtään. En tiennyt, että tämmöinen olisi tässä vaiheessa edes mahdollista.”

Kisakutsun takana on, että Kansainvälinen olympiakomitea myönsi yhtäkkiä Suomelle maapaikan kisoihin. Painonnostoliitto päätti tarjota sitä 94-kiloisissa nostavalle Antti-Roikolle.

”Nyt aletaan sitten valmistautua kisoihin. Kunto on täysi arvoitus.”

Kesäkuun alusta asti Antti-Roiko on suorittanut varusmiespalvelustaan Lahden urheilukoulussa. Sinä aikana hän on sairastellut ja suunnitellut rakentavansa kisakuntoa pikkuhiljaa loppuvuodelle, jolloin hänen piti nostaa seuraavan kerran kilpaa.

”Mutta kun tällainen mahdollisuus tuli, niin eihän siitä voinut kieltäytyä.”

Viimeiset kaksi viikkoa Antti-Roiko on, kenties onneksi, tehnyt raskasta perusvoimatreeniä Vierumäellä. Siksi hän arvelee, että voimataso on lähellä parasta mahdollista.

”Yhdet maksimitreenit nyt lauantaina ja sitten loppuaika herkistelyä. Ihan normaali kisoihin valmistautuminen.”

Etukäteisrankingissa Antti-Roiko kertoo olevansa 17 tai 18:s.

”Menestymistä ei vielä tällä kertaa odoteta. Täyteporukkaa ollaan, niin sanotusti.”

Kisapäivä on lauantai 4. elokuuta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Mahtava homma. Onnea matkaan. Edusta Suomea ylpeänä, kun sait näin hienon mahdollisuuden!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava homma! Ennätykset uusiksi ja lisäintoa treeneihin! On tuo kyllä jäätävää kitinää mitä tämän maan penkkiurheiluväki saa aikaan. Onhan se totta että saa kitistä kun on maksamassa tätä lystiä, mutta tuossa ininässä ei ole mitään järkeä. Ensinnäkin se raha mitä jonkun reissuun menee ei merkkaa mitään missään. Ja meinaatteko tosissaan, että ilman kovien kisojen kokemusta voi pärjätä tulevaisuudessakaan? Samaan aikaan valitetaan että ei niillä raukoilla kestä pää isoissa kisoissa ja samalla hengenvedolla ei sitten olla valmiita antamaan mahdollisuutta oppia edes isojen kisojen tunnelmaa. Keskikääpä joku muu loru kuin se iänikuinen "turisteja koko porukka" lässytys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma, toivottavasti vain ei jää kiinni dopingtesteissä, kun joutui yllättäen kisoihin. Toivotaan parasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, Hyvä, painonnosto on kuitenkin urheilulajien aatelia ja onnea matkaan :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimenomaan näin, jos ei muuta niin kokemusta karttuu ja se voi olla iso menestystekijä neljän vuoden päästä. Suomi ei saa missään näitä lajikohtaisia paikkoja liikaa. Eli ollaampa onnellisia kalajokisen nuoren jätkän puolesta. Kohta ne kisat alkaakin, onhan se hyvä, että siellä on suomalaisiakin mitä kannattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös huipulla kilpaileminen vaatii harjoittelua. Siis itse kilpailemisen harjoittelua. Ajatelkaa tätä sijoituksena nuoreen lupaukseen älkääkä etukäteen valittako. Ei koskaan etukäteen tiedä a) miten hän menestyy ja b) kuinka monta mitalia kaveri tulevaisuudessa ottaa. Ehkä hän saa juuri tarvittavan intolisän näistä kilpailuista tai tuo mitalin jo näistä kilpailuista. Kannustakaa omianne, älkää valittako.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nerokasta hommaa laittaa kaveri turistimatkalle ihan vaan sen takia että kiintiöön tuli 1 lisäpaikka. Oishan tuolla ollu pätevämpiäkin urheilijoita, joista on kiistelty kuka joudutaan jättämään ulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiintiö tuli nimenomaan painonnostoon! Kyllä painonnostoliitto varmasti osaa valita tarkoituksenmukaisimman jätkän siihen paikalle, toisin kuin nämä ainaiset palstakitisijät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sittenhän tää homma meni ihan oikein. Luulin että ois voinu vapaasti valita. Pahoittelen, olin väärässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vissiin liikaa saanut valtiolta rahaa olympiakomitea, kun pitää jo värvätä ylimääräistä porukkaa reissuun. Urheilijoita ehkä kuitenkin vain 1/3. Iso remmi matkaan, kyllä valtio maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Suomi! Maksatte meidänkin kisajoukkueen. Onneksi edes yksi omista pääsee mukaan isoihin kisoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
52
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
43
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
37
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
33
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
31
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
30
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image