Lippo Pesiksen piinaviikot jatkuvat: seura sai ehdollisen lisenssin Su­per­pe­sik­seen

Lippo Pesis on joutunut polvilleen taloudellisten ongelmisen vuoksi. Ville-Pekka Jokinen Lipon takakentällä. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 12.1.2018 10:03
Jarkko Harjumaa

Lippo Pesis saa viimeisen mahdollisuutensa taloustilanteensa korjaamiseen Superpesiksessä. Pesäpalloliitto myönsi seuralle ehdollisen lisenssin kaudelle 2018.

Seura on Pesäpalloliiton tiukassa seurannassa, ja lisenssi on tiukkojen ehtojen takana. Kumppanimyynnille asetetaan tavoitteet ja allekirjoitettuja sopimuksia täytyy olla 15. huhtikuuta mennessä 350 000 euron edestä.

Mikäli tavoite ei täyty, sarjalisenssi peruutetaan.

- Liiton päätös oli odotettu. Emme epäilleet hetkeäkään, että he päätyisivät toisenlaiseen ratkaisuun, Lippo Pesiksen toiminnanjohtaja Ismo Meriläinen sanoo seuran tiedotteessa.

Seuran myyntiä seurataan viikoittain, ja liitto haluaa kopiot hyväksytyistä yhteistyösopimuksista välittömästi.

Lisäksi vuoden 2019 sarjalisenssi on ehdollinen: kuluva tilikausi täytyy päättyä 50 000 euron plusmerkkiseen tulokseen. Päätökset vuoden 2019 sarjalisenssien osalta tehdään 1.11.2018.

- Meidän asiat kiinnostavat yllättävän monia. Sarjassa on joukkueita, joiden taloustilanne on meitäkin huonompi. Toivottavasti veivaaminen loppuu nyt, ja pääsemme keskittymään tulevaan.

Epäselvästä tilanteesta huolimatta Lipon pelaajat eivät ole vaipuneet synkkyyteen.

- Olemme treenanneet koko ajan hyvin. Meillä on nuori joukkue, joka yllättää positiivisesti ensi kesänä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (94)

Lippo hoitaa asiat kuntoon kaiken maailman päivittelijöistä välittämättä! Mikäli ei saa asioita kuntoon Oulussa ei nähdä miesten pääsarjatason urheilua kaupungin ainoassa miesten kesä lajissa, eikä Oululaiset ansaitse mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2015 pienin budjetti oli Kankaanpäällä n. 400 000. Miten Superpesis olettaa, että Lippo selviää viime vuoden laskuistaan ja ensi kaudesta 350 000 euron budjetilla. Lisäksi pitäisi maksaa vielä toimiston ammattilaisten palkat. Jätetäänkö taas nuorille pelaajille maksamatta? Miten rästimaksut kaupungille? Jätetäänkö taas maksamatta ja pistetään konkurssissa veronmaksajien piikkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku tossa kirjoitti että "Seuran on joka tapauksessa kerättävä nämä rahat, selvitäkseen ensi kaudesta." Nyt on kuitenkin kyse siitä että ensin pitää kerätä rahaa että selvitään menneistä kausista. Sitten pitää kerätä rahaa että selviää pelaamaan. Tällä hetkellä noita rästejä on about 150 000 euroo. Ne pitäs klaarata ja sitte pitäs alkaa hommaan ne pesäpalloliiton vaatimat summat. Eli tähän tyyliin:
Hei, lähdetkö sponsoriksi kaudelle 2017?
Anteeksi kuinka, nythän eletään vuotta 2018...
Niin, mutta tarvitsemme pikku summan, 150 000 euroa rästeihin. Ja sitten, lähdetkö sponssaan kautta 2018?
Että mitenkä?!?!

Toivottavasti tässä ei nyt kukaan pahoita mieltään mutta tää on se kuvio kuinka homma makaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaatimus on, että lipon täytyy kerätä 350 tuhannen euron edestä kumppanimyyntejä. Ei että ensin pitäiai maksa velat pois ja sitten kerätä rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää kai osa niistä veloista maksaa heti, esim. kenttärästit ja palkkaturva. Lipon velkan sen luonteista, ettei sitä sen maksua voi jakaa kovin monelle vuodelle. Vähän eri asia kuin asuntolaina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa talvella ja kesällä ylimmällä sarjatasolla on joukkue seuraavissa lajeissa: miehissä talvella KÄRPÄT, ETTA, OLS jääpallo ja salibandy. Kesällä Lippo on ainoa joukkue, joten luulisi kannatusta löytyvän paljonkin. Naisilla: talvella Kärpät, SSRA salibandy, kesällä Lipottaret ja ONS jalkapallossa. Pääsarjatason urheilua tarvitaan Oulussa, se on kiinnostavinta ja tärkein asia kaupungille!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos otetaan jääkiekko pois, niin nuo kaikki muut on ihan harrastelijasarjoja. Jääkiekon Mestis tai jalkapallon ykkönen kiinnostavampia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisena kiinnostaa kaikki seurat, tarkoitus oli kertoa että Lippo on ainoa miesten pääsarjatason joukkue kesällä! AC Oulua käyn katsomassa muutaman kerran, jos olisi liigassa ostaisin kausikortin ja Lippoa kesällä omalla kausikortilla! Oulun ulkopuolelle en mene!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipon talousdouppauksestahan on esimerkiksi AC Oulu kärsinyt. Samoilla markkinoilla pyörivät ja toinen pelaa ihan omilla säännöillä. Jos oululaiset firmat keskittäisivät tuen sellaisille seuroilla, jotka tuovat oikeasti positiivista näkyvyyttä kaupungille, kuten AC Oulu, olisi täällä ollut jalkapallon liigajoukkue jo ajat sitten. Kärppien jälkeen on melko vähän jaettavaa. Lippo tiesi tämän ja nosti seuran hinnalla millä hyvänsä Superiin, koska täällä on juuri tällaista porukkaa joille se "pääsarjastatus" on kaikista tärkein. Esim. AC Oulun sijasta tuetaan Lippoa, koska Lippo pelaa ihmisten mielikuvissa korkeammassa sarjassa. Totuus on, että jalkapallon ykkönen on urheilullisesti huomattavasti kovempi sarja kuin Superpesis ja vaati myös isompia resursseja. Harmi jos osa katsojista ja sponsoreista valitsee Lipon sen takia, että he pelaavat pääsarjaa . Tuo aikaisempi viestisi kuvaa hyvin ajattelua, jossa pääsarja nostetaan ylitse muiden. Kerroit myös ostavasi Lipon kausikortin, koska he pelaavat pääsarjaa ja käyt vain muutamassa AC Oulun pelissä, koska he eivät pelaa ykköstä. Juuri tällaisia katsojia Lipon talousdouppaus vie AC Oululta. Tätä juuri Lippokin käyttää markkinoinnissa ja yrittää sitä kauttaa viedä sponsoreita AC Oululta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rugbyä taidetaan myös pelata miesten pääsarjatasolla Oulussa ensi kesänä. Eipä tuo pääsarja mikään mittari ole. Ei kai Helsingissäkään ole kuin jalkapallossa ensi kesänä yksi miesten pääsarjajoukkue. Näissä harrastelijalajeissa, kuten amerikkalainen jalkapallo, baseball, rugby jne. taitaa sitten joitakin pääsarjajoukkueita olla. Pesiskin on melkoista harrastelua. Taitaa Sotkamon Jymyn lisäksi olla pari joukkuetta, joissa toiminta on suhteellisen lähellä ammattimaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ja selkeä päätös Lipon kannalta Superpesis paikka on nyt varma jo tässä vaiheessa! Seuran on joka tapauksessa kerättävä nämä rahat, selvitäkseen ensi kaudesta. Mikäli Oulussa halutaan nähdä ensi kesänä myös ainoaa pääsarjatason urheilua tuetaan kaikki Lippoa! Pesäpallon pääsarjatason pelit ovat erittäin viihdyttäviä paikanpäällä! Kokemus on kansallispelin parissa innostava ja yleisöön menevää! Kerran kun menee on päästävä uudestaan, jäin positiivisesti itse koukkuun. Lippo pääsee onneksi lopulta tekemään töitä, kun Superpesis paikka on varmistunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdollisen lisenssin myöntäminen Lipolle kuvastaa vain sitä, kuinka huonossa jamassa pesäpallo Suomessa on kokonaisuudessaan. Eikä siihen ole ketään muita syyllisiä kuin pesisjoukkuiden omat "laittomat" ja "palot". Jos oikeassa lipossa olisi yhtä pahoja reikiä kuin Lipossa, ei yhtään kalaa jäisi haaviin, eikä semmoisella lipolla kannata tyhjää pyytää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä jo niin ryvettynyttä hommaa että pitäisi aloittaa nollasta koko homman rakentaminen ja viskata nämä raadon ympärillä pörräävät kärpäset sivuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on löytynyt ratkaisu Lipon miesten harjoitteluolosuhteisiin. Pallon paukutus jatkuu B-tyttöjen vuorolla Ouluhallissa. Kulut menevät varmaankin B-tyttöjen vanhempien piikkiin. Onkohan kaikki tyttöjen vanhemmat tietoisia, että osallistuvat Lipon miesten varainkeruutalkoisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin innokas pesäpallon seuraaja nuorenpana, peleissä tuli käytyä aina kun oli mahdollisuus. Mutta kun tuli se sopupelihomma niin oli tunne kuin olisin puusta pudonnut ,oli se niin käsittämätön homma. Vieläkin kun tulee kesällä urheiluruudussa pesäpallo-ottelusta kuvaa täytyy lähteä jääkaapille sen ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaakin seurata jääkiekkoa, jalkapalloa ja etenkin hevosurheilua, jos aikoo nähdä tosi sopuista pelaamisa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse pääsin saman tunteen yli ajattelemalla, että itse hienolla lajilla ei ole mitään tekemistä sopupelin kanssa. Pelaajat pelasi, tulos sovittiin, töppäsi ja niitä oli kaikissa joukkueissa, ei itse laji tehnyt sitä. Pelaajat ovat vaihtuneet ja tuomiot heidän osaltaan kärsitty. Muutama sai kovemmat rangaistukset, mutta kollektiivisesti noin 500 pelaajaa oli mukana ja muita paljon enemmän. Osa pelaajista ei mennyt mukaan vaikka tiesi. Rikos on aika jo unohtua koska tavalliset ihmiset hölmöili tilaisuus teki varkaan sanotaan, mutta itse Pesäpallo lajina on täysin syytön vielä kerran näin minä olen ajatellut ja seurannut lajia, tuen käymällä katsomassa kuten ennen sopupelejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

10 000€ vakuutusmaksuja rästissä.
20 000€ harjoituspaikkamaksuja rästissä.
30 000€ palkkoja rästissä.

Vakaalla pohjalla tuntuu seura olevan. Paljonko muilla superin seuroilla on rästejä, jos Lipon talous "keskitasoa"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi se mahtavaa kun Lipon matseissakinnkävisi yli 7000 katsojaa niin kun Kärppien peleissä. Keskuskentällä oli aikoinaan kova tunnelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (94)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Jos eläkekatto tulee voimaan nyt, siis nyt. Se vaikuttaa ensimmäisenä tällä hetkellä 17-18v työuraansa aloittelevilla. I... Lue lisää...
öö ei...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.10.

Fingerpori

18.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image