Lippo ja Oulun kaupunki hakevat pesäpallon Itä–Länttä yhdessä – tavoitteena saada arvo-ottelu Raksilaan 2021 tai 2023

Itä–Länsi-tapahtuma järjestettiin edellisen kerran Oulun Raksilassa vuonna 2005. Lännen joukkueessa pelannut Lipon Kirsi Hänninen spurttasi tuolloin vauhdilla kotipesään. KUVA: Leinonen Jukka
Urheilu 27.6.2019 6:00 | Päivitetty 27.6.2019 6:06
Kimmo Siira

Oulun Lippo ja Oulun kaupunki hakevat yhteistyössä pesäpallon Itä–Länsi-tapahtuman järjestelyoikeutta vuodelle 2021 tai 2023. Lipon toimintaa pyörittävän Läpilyönti Oy:n toimitusjohtajan Mika Lähteenmäen mukaan asiaa on työstetty kulisseissa jo talvesta lähtien kaupungin ja Pesäpalloliiton kanssa.

Lähteenmäen mukaan on luontevaa, että arvo-ottelua haetaan Ouluun.

– Pesäpallolla on täällä pitkät perinteet. Oulu on myös yksi suurimmista kaupungeista, jossa lajia pelataan huipputasolla.

Oulun kaupunki on sitoutunut maksamaan hankkeessa Pesäpalloliiton edellyttämän 30 000 euron markkinointirahan.

Malli on vakiintunut aiemmilta vuosilta. Esimerkiksi tämän vuoden Itä–Lännessä Seinäjoen kaupunki on tapahtuman pääyhteistyökumppani.

– Mitään tappiotakausta Oulun kaupungin ei tarvitse antaa, kuten vuoden 2016 Kalevan kisojen tapauksessa oli, Lähteenmäki tietää.

Lisäksi kaupunki on lupautunut parantamaan peliareenan eli Raksilan stadionin olosuhteita Itä–Länsi-tapahtuman vaatimusten mukaisiksi.

– Tosin Raksilan stadion täyttää jo pitkälti standardit, joita liitto arvo-ottelun järjestäjältä edellyttää, Lähteenmäki huomauttaa.

Lähteenmäki näkee Itä-Lännen – totta kai – myös ansaintamahdollisuutena. Viime vuosina arvo-otteluiden loppusaldot ovat olleet järjestäjille plusmerkkisiä.

– Jos tapahtuma onnistuu, se tarjoaa tilaisuuden seuramme talouden pönkittämiseen.

Lippo ja Oulu eivät tavoittele vuoden 2022 arvo-ottelua. 2022 Pesäpalloliitto juhlistaa lajin satavuotista taivalta. Tuolloin Itä–Länsi järjestetään ennakkotietojen mukaan joko Helsingissä tai Tampereella.

Edellisen kerran Itä–Länsi-pelejä nähtiin Oulussa vuonna 2005. Tapahtuma houkutteli Raksilan lehtereille yhteensä 12 000 katsojaa.

– Oulussa tapahtuma voidaan toteuttaa taloudellisesti järkevästi, Lähteenmäki vakuuttaa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Lipon kanssa samalla talousalueella vaikuttava Kempeleen Kiri ilmoitti jo aiemmin hakevansa vuoden 2021 Itä–Lännen järjestelyoikeutta.

– Emme missään nimessä koe, että olemme tässä kilpailemassa Kempeleen kanssa. Uskon, että Itä–Länsi tulee joka tapauksessa Pohjois-Suomeen lähivuosina kaksi kertaa, Lähteenmäki arvioi.

Pesäpalloliiton liittojohtokunta päättää vuoden 2021 arvo-ottelun järjestäjän ennen kuluvan kauden päättymistä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Ei varmaankaan ollut oululaisilla tiedossa, että Kempeleen Kiri oli jo hakenut kyseistä tapahtumaa juuri samalle kesälle.
Siis Oulussa osataan yrittää kiusata pienempiään aina, kun siihen on tilaisuus.
Tosin pesäpallo nimisessä urheilussa Kempele on suurkunta verrattuna Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululla on erittäin hyvät mahdollisuudet saada jälleen kerran Itä -Länsi pesäpallon pilaamisesta arvostelu.
Viimeksi kun Raksilassa oli niin ostin lipun koko tapahtumaan ja oli paljon katsojia, vaikka satoi vettä miesten ottelun alla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se Oulun Lippo Ry myös
olemassa.
Taidettiin perustaa 2015-2016?
Miksiköhän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monesko lippo se on ny menossa ku ei meinaa perässä pysyä. Ainaski pari lippoa on menny konkkaan ja mitä muuta ihme poltteita siinä on käyny yrittelemässä. Eli onko tää ny neljäs vai viides... Tai lippojuniorit, mikä tää viimenen viritys nyt onkaan. He, seura on lippojuniorit ja lukkarin ikä taitaa lähennellä 50 v. Oikeinpa on hyvää esimerkkiä junnuille. Sitte puhutaan perinteistä ku seura on vissiin juur ja juur yksi vuotias eli potalle tehdään torttu. Edellisillä lipoilla se meni housuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Lippo on täysin herra Kohosen joukkue, ilman hänen tuloaan ei oltaisi varmaa edes tässä tilanteessa sijoituksen suhteen, saatikka pelillisen. Miten ensi kausi? Iso kysymys merkki, johon ei varmaan kukaan osaa sanoa vastausta.Kaikki kaikessa on kuitenkin talous, ja mikä on tilanne tällä hetkellä? Johtohenkilöt joutuvat pumppaamaan euroja varmaan melko paljon seuraan että toiminta jatkuu.No aika näyttää mihin suuntaan homma kääntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Lähteenmäki&Co.

Rauhassa rakentakaa, kun velattomana ja puhtaalta pöydältä päätitte ponnistaa.

Varmasti on kaupunki ja pesäpalloliitto puolellanne.
Olkaa siitä tyytyväisiä ja kiitollisia.
Tätähän on jo ajettu pitemmän aikaan. Suurissa kaupungeissa on huippupesäpallon tulevaisuus.
Toivottavasti ei hinnalla millä hyvänsä vaan järjen käyttö on myös sallittua.

Älkää vain lähtekö "huutoon",
entisten Lipon yhdistyksien vaikeuksista ja epäonnistumisista.

Seiskää kuin miehet sanojenne/tekojenne edessä ja takana. Ei "akkamaista" selittelyä
"Kun on niin haastavaa löytää kumppaneita yms, kun edelliset sukelsivat" etc.etc.

Tiesitte tasan tarkkaan mihin lähditte.. ja puhtaalta pöydältä!

Olkaa ja toimikaa ammattimaisesti kuin ammattilaiset? (Siis mitkä ammattilaiset?) sitä olette peräänkuulutaneet tovin. Lopussa
kiitos seisoo.

Kauan eläköön pesäpallo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava kun Lippo-uutisointi aiheuttaa intohimoja maakunnassa.

Hyvä hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Lipon pitäisi ensin maksaa vanhat velkansa Superpesikselle ennenkuin sille annetaan yhtään mitään? Vaikka tässä hankkeessa näkyy painavan ajoituksen takia enemmän kiusanteko kuin järki. Pari vuotta eteenpäin aikataulu, niin ei ole niin läpinäkyvää pyrkimys hajoittaa muiden taloutta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Oulussa ole Superpesisjoukkuetta, niin miten sinne voisi saada Itä-Lännen? Eihän Liposta voi edes tulla pelaajia. 2021 kuuluu Kempeleeseen jossa on talous kunnossa sekä pelataan Superpesistä. Ykkösen konkurssiseurat voi odottaa vuoroaan siihen asti, että saavat itsensä edes Superiin! Joku rotihan se on oltava kähminnässäkin eikä suuri kaupunki voi vain ottaa mitä mieli tekee. Vai kävikö tässäkin kuten asuntomessuissa, että kun naapuri keksii jotain ja hoitaa hommaa maaliin, niin pitää vaan yrittää väkisin mennä mukaan ja kaapata hanke itselleen? Valitettavasti Oulu ei osaa itsenäisesti olla etunenässä missään vaan se herää aina kun muut ovat keksineet jotain ja sitten yrittävät varastaa homman itselleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aivan samaa mieltä "raha kuluu huippu-urheiluu" kanssa.

Puhastelijat voivat puuhastella vaikka puuhakerhoissa.
Ammattilaiset toimivat ammattimaisesti myös huippu-urheilussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa, että on vihdoin Lippo
Yhtiöitetty. Läpinäkyvää ja rahakkaat/varakkaat yhtiömiehet/omistajat. Eikö se ole hyvä, että suhteet on myös kunnossa poliitikkoihin.
Valta ja raha on hyvä yhdistelmä. Ja sitä löytyy.
Tällaisessa urheilun maailmassa tuota comboa tarvitaan ja se on nähty, että
Lipossa ei nöyryys ja ahkeruus yms. hyveet kanna talouden ja tekijöiden saralla. Maksajat pitää löytyä taustoilta.
Kärpät, Kempeleen Kiri, Sotkamon Jymy yms. ovat eri tarinat. Nämä seurat ovat menestyneet pitkäjänteisellä työllä. Ei pikavoitoilla.
Onnea Lippo valitsemalla teillänne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieman outoja ja kitkeriä kommentteja. Ymmärrän kateutesi.

Puuhastelulla ei pitkälle pötkitä

Naapuripitäjästä ei kyllä mainitsemaasi menestystä löydy. Oulun Lipon ’pikavoitoilla’ on tietääkseni saavutettu mitaleita ja mestaruuksia.

Kempeleessä olen kuullut nurinaa kun talkooväkeä ei saada vapaaehtoisesti kasaan, joten ei se kivutonta ole sielläkään.

Mahtava kuitenkin että 100 vuotta maakuntapuuhastelua toi paikan ylimmällä sarjatasolla. Tosin Liposta siirtyneitähän siellä on puolet porukasta.

Ja mitä Kärppiin tulee, tietänet ettei sekään menestys ole tullut ilman vaikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoja uutisia oululaiselle pesäpalloilulle!

Täytyy sanoa että naapurikunnan mielensäpahoittajat katkerine kommentteineen saavat hyvän uutisen tuntumaan vieläkin paremmalta.

Kiitos ja kiitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä Oulun kaupungin päättäjien älyttömyyden huipentumassa taitaa olla takana eräs kansanedustajan pestistä jälleen kerran rannalle jäänyt älykkö, suuri ajattelija. Vaalimainoksessaan tämä henkilö kirjoitti, "TULE JUTUTAMAAN". Niin, lippojuniorit ovat nyt käyneet "jututamassa" tätä henkilöä ja eikös hän ollutkin harhaheittämässä palloa tuolla tyhjällä pesisareenalla, tässä taannoin.

Hieman ironista kun Kaleva kirjoittaa pitkistä perinteistä ja suurimmista kaupungeista, jossa lajia pelataan huipputasolla. Kaleva onkin kirjoittanut todella hienosti noista perinteistä; Lipon sopupeliskandaalista, kirjanpidon vääristelyistä joka johtikin sitten konkurssiin ja uuden seuran moninaisista rahaongelmista ja erilaisista laiminlyönneistä ja sitten taas uudesta konkurssista. Suurimmat kaupungit, joissa huippupesistä pelataan ovat mm. Seinäjoki, Joensuu, Kouvola. Oulussa ei pelata huippupesistä, ei miehissä eikä naisissa. Kun taittaa matkaa 11 km Oulusta etelään, niin löytyy lähin paikkakunta, jossa huippupesistä pelataan, niin miesten- kuin naistensuperia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hassua kuinka lyhyt muisti kaupungin päättäjäsedillä/tädeillä on. Lippo on tehnyt pari konkurssia lyhyen ajan sisällä. Lippo on edelleen velkaa kaupungille muutaman kymppitonnin tilavuokrista. Palkkiot pelaajille on maksamatta, palkkaturva hakee useita kymmeniä tuhansia euroja ulosoton kautta. Lippo peluutti pelaajiaan ilman lakisääteisiä vakuutuksia. Verottajalle seura on pystyssä muutamia kymmeniä tuhansia euroja. Tämän lisäksi ulosottoviraston kautta hakee saataviaan monilukuinen joukko yksityisiä henkilöitä ja yrityksiä.

Nyt kaupungin päättäjäsedät/tädit ovat jälleen kerran lähtemässä kannustamaan tällaiseen toimintaan. Ei voi kuin ihmetellä!

Toisaalta, Itä-Länsi tapahtuma on aivan höpöhöpö-tapahtuma, joka joutaisi lopettaa ja sekin viikonloppu voitaisiin pelata oikeata huippupesistä eli superpesistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli Kempele kutsuu! Hyvä KeKi ja tsemppiä tuleviin otteluihin että saamme nähdä super pesistä sekä miesten että naisten taholta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän Kempeleen imu sponssi markkinoilla on hyvä joka ei voi olla vaikuttamatta Lipon talouteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lähteenmäelle ja taustajoukoille iso tunnustus miten vakuuttavasti asiat on otettu hoitoon.

Laittakaahan iso liuta myyntimiehiä liikkeelle, nyt on hyvä hetki vahvistaa myötätuulessa talouspuolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytännössähän kyse on Oulun alueen vetovoimasta ja palvelutarjoomasta.

On täysin luonnollista että yleisöä ja liittoa kiinnostaa kaupungin mahdollistamat suuremmat puitteet.

Fiksu veto Oulun kaupungilta lähteä tukemaan hanketta.

Ei jääkiekon mm-kisoja järjestetä Nurmijärvellä tai Pirkkalassa, vaan Helsingissä ja Tampereella.

Pesäpallon tulevaisuus näyttää sitä valoisammalta mitä suuremmissa kaupungeissa saadaan väki mukaan. Maakuntanyhjääminen valitettavasti näivettää kansallislajimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa sitä osataan. Aina kaikessa jarrutellaan ja hidastellaan eikä mitään saada aikaan. Kempele tekee ja sitten Oulu kopsaa ja lyö kapuloita rattaisiin minkä kerkeää. Nytkin KeKi on edelläkävijä ja Oulu yrittää kampittaa. Samaa rataa menee kaavoitus, tapahtumat, rakentaminen, elinkeinojen kehittäminen jne. Oulu on koko seutukunnan jarru ja kiusantekijä, jossa kaikesta valitetaan ja mitään ei saada aikaan. Hävetä saisi koko kaupunki! Hakisitte edes 2023 tai 2024 kisoja!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

18:53
Suuta ei hoideta tarpeeksi – hammaslääkäriin pitäisi mennä kahden vuoden välein eikä kuin kampaajalle "tarvittaessa" Tilaajille
18:45
Suomen ampumahiihtäjät jäivät 20 parhaan ulkopuolelle MM-parisekaviestissä
18:20
EU:n rahoituskehysneuvottelut alkoivat – Emmanuel Macron: "Tämä voi viedä useita tunteja, useita öitä ja useita päiviä"
18:17
Naisten maailmancup-kauden pisin kisa oli tuskien taivalta Pärmäkoskelle – "Olisi pitänyt juoda useammin"
18:04
Miksi sosiaalinen media tulvii kuvia, joissa kilistellään skumppalaseja? "Alkoholi on helppo luksus, koko kansan mindfullness ja timanttikoru" Tilaajille
17:49
Mat­kai­li­ja putosi kelkan kyy­dis­tä ja louk­kaan­tui Ro­va­nie­mel­lä
17:04
Riisitunturin lähtöpisteessä Posiolla paha ruuhka – matkailijoita kehotetaan käyttämään kimppakyytejä tai vaihtamaan kohdetta
44
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
39
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
24
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
21
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
14
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image