Lipon Kohonen haukkui tuomarit Iltalehdessä lyttyyn kirosanojen kera, kurinpito antoi varoituksen – lajilegendan an­teek­si­pyyn­tö katsottiin lieventäväksi tekijäksi

Kurinpitäjä piti Toni Kohosen toimintaa tuomittavana ja antoi hänelle varoituksen. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 23.5.2019 17:21
Heikki Uusitalo

Lipossa uraansa jatkava pesäpallon lajilegenda Toni Kohonen haukkui tuomarit lyttyyn Iltalehden haastattelussa viime sunnuntaina.

Kohosen saivat kiihtymään Ykköspesis-ottelun tapahtumat, jossa Manse PP voitti Lipon supervuoron jälkeen 2–1. Ottelu pelattiin Tampereella.

Kirosanojen ja muutenkin kovan kielenkäytön vuoksi tapaus meni kurinpidon käsittelyyn. 

Kurinpitäjä piti Kohosen toimintaa tuomittavana ja antoi hänelle varoituksen.

"Kohosen lausunnoissa on ylitetty asiallisuuden rajat ja sitä on pidettävä sopimattomana, epäurheilijamaisena ja lajin mainetta vahingoittavana. Asian olisi voinut ilmaista esimerkiksi ilman kirosanoja ja epäkunnioittavaa kielenkäyttöä", kurinpitopäätöksessä todetaan.

Päätöksessä painotetaan, että provosointi ja lajin imagolle haitallinen toiminta esimerkiksi lehdistötilaisuuksissa, verkossa tai tiedotusvälineissä on yksiselitteisesti kielletty.

"Vaikka on ymmärrettävää, että ottelujen jälkeen tunteet käyvät kuumina, on pelaajien kyettävä hillitsemään itsensä pysyen lausunnoissaan asiallisuuden rajoissa."

Lieventäväksi asianhaaraksi ratkaisussa katsottiin se, että Kohonen on pyytänyt tapausta anteeksi.

MAINOS

Kommentoi

Ihmetyttää hiukan minkälaisia tuomareita tuolla pyörii antamassa ihimeellisiä ratkaisuja ihan selvässä tilanteessa.Jos tuo syöttö oli heidän mielestään oikea niin jotain on heidän kurssituksessaan vialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiehuu kiehuu ja vähän ylikin!? Onneksi tajusi pyytää käytöstään anteeksi! Muuten olisi tullut ehkä jotain muutakin kuin vain varoitus!?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas lippolaiset saa tehdä mitä haluaa ja kurinpito sanoo vaan että ei noin saa tehdä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on totta, että tuomareiden taso on heikko. Tuomarit eivät myöskään ymmärrä, että heidän esiintymistään ei tule kukaan katsomaan. Tämä pesiboss ajattelua tuomareilla on mennyt,aivan liian pitkälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten pitänee saada äkkiä ne paremmat tuomarit paikalle. Jännä, ettei ole jo tuon tason peleissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuomareitako ei voi arvostella? Samat tuomarit tekevät pahoja virheitä,vuodesta toiseen. Ovat ihan väärässä paikassa, jos haluavat esiintyä ja ottaa roolia peleissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin kukaan hyvä tuomari haluaa tuomita alasarjan peliä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuonikäisen miehen pitää pystyä hillitsemään tunteensa ja käyttäytyä niin,että siitä nuoremmatkin palaajat voivat ottaa oppia.
Tuollainen käytös ei kuulu huippupelaajan valikoimiin.
Jotakin on miehessä pahasti vialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohonen kokee olevansa kaiken yläpuolella ja olevansa oikeutettu käyttäytymään ala-arvoisesti ja sikailemaan. Tässäkin pelissä ilmeisesti nähtiin tämän Supertähden todellinen luonne. Käyttäytyy kuin mikäkin teini, ei uskoisi yli nelikymppiseksi käytöksen perusteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kait tuossa tilanteessa tunteet kuohahtaa. Kotareissa Kode viimeinen lyöjä ja viimeinen lyönti joka oli aivan selvästä matala! Ainoastaan tuomarit pitivät sitä oikeana!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nesteet noussut liian korkealle. Mitätön rankaisi. Oululaisen urheilun perisynti että hankitaan uransa kannalta jäähdyttelasteella olevia helmoja ylisuurilla palkoilla. Jääkiekko ym

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Rehnin madonluvut poikivat heti rajun ehdotuksen keskustan riveistä: Massiivinen 50 miljardin euron velkaelvytyspaketti – Kärnä valmis harkitsemaan valtion omaisuuden myyntejä uudestaan
14:41
Työryhmä: Biojätteen erilliskeräys pakolliseksi jokaiselle taajamatalolle, pakkauskeräys vähintään viiden asunnon kiinteistöille
14:25
Rajakylän uudessa hyvinvointipisteessä hurja vilske torstaina avajaisissa
14:12
Arvio: Ad Astra vie Brad Pittin päänsisäiselle tutkimusmatkalle avaruuteen – "Elokuva tuntuu hieman paisutellulta ja omasta tärkeydestään lumoutuneelta" Tilaajille
13:51
Merivoimien uusien alusten rakentaminen Suomessa varmistui – neljä korvettia valmistuvat Rauman telakalla ja tuovat tuhansia työpaikkoja
13:49
Terentjeff: "Otamme alueelle saapuneet uudet toimijat avosylin vastaan" – Oululaiselle Kuurulle moduulisviittejä Isolle-Syötteelle
13:30
Suomen Lidl saa uuden toimitusjohtajan, kun vanha päätti jättää tehtävänsä: "Oikea hetki vaihtaa kapulaa"
77
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
50
Caruna nostaa sähkönsiirtomaksuja lähes neljä prosenttia, Omakotiliitto pöyristyi: ”Eikö verkkoyhtiöille mikään riitä?"
36
Akavan esitys: Osan työttömyyskorvauksesta saisi vasta päästyään töihin – "Työn hakemisen ja vastaanottamisen pitää olla kannattavampaa kuin nykyisin"
35
Korkeiden talojen ja pienten asuntojen rakentaminen johtaa siihen, että Oulun väestörakenne muuttuu yksipuoliseksi Lukijalta
32
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
30
Psykologit: Sipilän hallituksen hidasautolait pitäisi perua kokonaan – perusteluina nuorten kuljettajien aivojen kehittymättömyys
26
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä – Taustalla asioita, joita "ei toistaiseksi voi kertoa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image