Liminkalainen Erika Korva, 15, hurahti painonnostoon alle vuosi sitten – treenimatkat Ouluun taittuvat tarvittaessa mopolla ajellen

Oulun Pyrinnön Erika Korva työnsi suorille käsille 65 kiloa Tatun kisoissa Kasarmin liikuntasalissa. Tulos on nuoren nostajan uusi kisaennätys. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 9.11.2019 17:37
Matti Ahola

Painonnosto on lisännyt suosiotaan nuorten naisten keskuudessa. Liminkalainen Erika Korva nosti lauantaina uudet kisaennätyksensä.

Punttien kalistelu ja raudan kesyttäminen saattoivat aikaisempina vuosina olla miesten juttu, mutta nuo ajat ovat menneet.

Lauantaina Oulun Pyrinnön järjestämät kilpailut houkuttelivat Kasarmin liikuntasaliin kisaamaan ja katsomoon yhtä lailla sekä miehiä että naisia.

Yksi nostajista oli 15-vuotias Erika Korva. Liminkalainen löysi lajin alle vuosi sitten, ja kehitys on sen jälkeen ollut nopeaa. Tämän viikonlopun jälkeen uudet kisaennätykset ovat tempauksessa 53 kiloa ja työnnössä 65 kiloa.

– Nostot olivat tosi hyvät ja olen ylpeä niistä. Kokemus auttaa kisatilanteessa, mutta nämä eivät olleet omia ennätyksiäni. Se on varmaan se jännitys kisatilanteessa...

Harjoituksissa rautaa on noussut ilmaan vielä enemmän.

Korva ui aiemmin Kempeleen Pyrinnössä, mutta lajin vaihto tapahtui osin sukulaistaustan kautta.

– Täti Katja (Greus) houkutteli mukaan ja menin Oulun Pyrinnön punttikouluun.

Limingassa yhdeksättä luokkaa käyvälle koululaiselle treenimatkat Ouluun ovat vain järjestelykysymys. Innosta kertoo se, että syksyllä matka saattoi taittua mopolla ajaen.

– Se on melkein tunnin matka, nuori nostaja hymyili.

Erika Korvan nostoja katsoi tarkalla silmällä valmentaja Jari Naukkarinen, joka on huomannut aitiopaikalta nykyisen trendin.

– Tytöt ovat innostuneet voimailusta ja heitä on tullut esimerkiksi crossfitin kautta. Suomessa on paljon lahjakkaita tyttöjä.

Naukkarinen muisteli nauraen omia aktiivivuosiaan, jolloin naiset olivat nostohommissa selkeä vähemmistö. Nykyisin tuntuu, että tilanne on kääntymässä päälaelleen.

Erika Korva on hyvä esimerkki uudesta nuoresta lahjakkuudesta.

– Pitkäksi tytöksi Erika on räväkkä. Huipulla se on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.

Tatu Lundin muistokisojen yhdestä räväkimmästä suorituksesta vastasi Naukkarisen toinen suojatti Noora Lehtonen, joka tempaisi 80 kiloa ja työnsi 102 kiloa.

MAINOS

Kommentoi

Halu treenata kertoo sen, jotta nousee suomen huipulle lajissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.11.
Luonnonvoimat purkautuvat ulos Oulun kaupungintalon seinien sisältä ja valtamerien meduusat heräävät eloon Ainolan puistossa – valotaideteokset syttyvät Lumo-festivaalin kävelyreitillä perjantaina kello 16 Tilaajille
19.11.
Estejuoksija jäi kiinni epo-hormonista – Ranskassa taas dopingtapaus
19.11.
Hradecky ja Kanerva huudattivat yleisöä Huuhkajien kansanjuhlassa Helsingissä: "Oi Suomi on nyt kisoissa, on meillä hieno jengi ja fanit"
19.11.
"Oli presidentiltä asiatonta vaatia tutkintaa poliittisesta vastustajastaan" – Trumpin Ukraina-puhelua kuunnelleet todistivat
19.11.
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
19.11.
Näyttelijän poika siirtyi kameran toiselle puolelle – "Ikä tuo kypsyyttä", sanoo 50 vuotta täyttävä elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä
19.11.
Uusi nelinpelipari Struff oli Kontisen ykkösvaihtoehto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image