Liminkalainen Erika Korva, 15, hurahti painonnostoon alle vuosi sitten – treenimatkat Ouluun taittuvat tarvittaessa mopolla ajellen

Oulun Pyrinnön Erika Korva työnsi suorille käsille 65 kiloa Tatun kisoissa Kasarmin liikuntasalissa. Tulos on nuoren nostajan uusi kisaennätys. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 9.11.2019 17:37
Matti Ahola

Painonnosto on lisännyt suosiotaan nuorten naisten keskuudessa. Liminkalainen Erika Korva nosti lauantaina uudet kisaennätyksensä.

Punttien kalistelu ja raudan kesyttäminen saattoivat aikaisempina vuosina olla miesten juttu, mutta nuo ajat ovat menneet.

Lauantaina Oulun Pyrinnön järjestämät kilpailut houkuttelivat Kasarmin liikuntasaliin kisaamaan ja katsomoon yhtä lailla sekä miehiä että naisia.

Yksi nostajista oli 15-vuotias Erika Korva. Liminkalainen löysi lajin alle vuosi sitten, ja kehitys on sen jälkeen ollut nopeaa. Tämän viikonlopun jälkeen uudet kisaennätykset ovat tempauksessa 53 kiloa ja työnnössä 65 kiloa.

– Nostot olivat tosi hyvät ja olen ylpeä niistä. Kokemus auttaa kisatilanteessa, mutta nämä eivät olleet omia ennätyksiäni. Se on varmaan se jännitys kisatilanteessa...

Harjoituksissa rautaa on noussut ilmaan vielä enemmän.

Korva ui aiemmin Kempeleen Pyrinnössä, mutta lajin vaihto tapahtui osin sukulaistaustan kautta.

– Täti Katja (Greus) houkutteli mukaan ja menin Oulun Pyrinnön punttikouluun.

Limingassa yhdeksättä luokkaa käyvälle koululaiselle treenimatkat Ouluun ovat vain järjestelykysymys. Innosta kertoo se, että syksyllä matka saattoi taittua mopolla ajaen.

– Se on melkein tunnin matka, nuori nostaja hymyili.

Erika Korvan nostoja katsoi tarkalla silmällä valmentaja Jari Naukkarinen, joka on huomannut aitiopaikalta nykyisen trendin.

– Tytöt ovat innostuneet voimailusta ja heitä on tullut esimerkiksi crossfitin kautta. Suomessa on paljon lahjakkaita tyttöjä.

Naukkarinen muisteli nauraen omia aktiivivuosiaan, jolloin naiset olivat nostohommissa selkeä vähemmistö. Nykyisin tuntuu, että tilanne on kääntymässä päälaelleen.

Erika Korva on hyvä esimerkki uudesta nuoresta lahjakkuudesta.

– Pitkäksi tytöksi Erika on räväkkä. Huipulla se on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.

Tatu Lundin muistokisojen yhdestä räväkimmästä suorituksesta vastasi Naukkarisen toinen suojatti Noora Lehtonen, joka tempaisi 80 kiloa ja työnsi 102 kiloa.

MAINOS

Kommentoi

Halu treenata kertoo sen, jotta nousee suomen huipulle lajissaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:35
Asiakasta kuljettaneen invataksin ovet jumittuivat Oulussa – ovet saatiin auki pelastuslaitoksen avulla
14:24
Lappi neljäs ja Rovanperä viides MM-avauksessa – Neuville voitti, Ogier kakkoseksi ennen Evansia
14:15
Emil Ruusuvuori kovassa nousukiidossa – "Matka on pitkä, muttei mahdoton"
13:18
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"
13:00
Koiria hukkuu eniten talvella, kun jää näyttää kestävämmältä kuin se onkaan – katso tästä vinkit, miten toimia hätätilanteessa
12:10
Koteja sisustetaan nyt 1950-luvun kotimaisilla kalusteilla – Nämä kolme asiaa selittävät vintagehuonekalujen suosiota Tilaajille
11:56
Välieräpaikka saavuttamaton tavoite Suomen hiihtäjille ensi talven MM-laduilla – Vuorinen ja Kyllönen suomalaisten ykkösnimet
21
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
21
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
20
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
17
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
16
Työelämä vaatii uudistuksia – työajan lyhentäminen saattaisi vaikuttaa työllisyysasteen kasvuun Lukijalta
15
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
12
Tietovuototutkinnassa epäiltynä oleva ex-tiedustelupomo johtaa valtioneuvoston Venäjä-hanketta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image