Leo-Pekka Tähti laittoi ärhäkkään viestin maailmalle Lapinlahden GP-kisoissa – Satasen kärkiajassa 13,83 riittää vastustajille miettimistä

Urheilu 17.7.2019 22:44
STT

Leo-Pekka Tähti teki Lapinlahden GP-kisoissa sen, mitä aiemmin kesällä lupasi. Lapinlahden rata on kelaajien mieleen, ja Tähti halusi lähettää kisoista vastustajilleen viestin, jota nämä saavat sulatella Dubain MM-kisoihin asti.

Tähti rykäisi Lapinlahdella 100 metriä T54-luokan kärkiaikaan 13,83, jota vastustajat saavat siis kelailla mielessään marraskuun kisoihin asti. Tulos jää vain 0,2 sekuntia Tähden ME-ajasta.

Hyvään vauhtiin kiihtyi myös T34-luokassa kilpaileva Henry Manni, joka teki kotimaisen kärkiajan 15,77. Manni on mennyt lujempaa viimeksi Rion paralympialaisissa 2016.

Tähti voitti Lapinlahdella myös 200 metrin kilpailun, mutta hän jäi ajallaan 24,96 puolisen sekuntia kauden parhaastaan.

–  Sadan metrin kisa oli hyvä. Alku olisi voinut olla terävämpi, mutta loppu tuli hyvin, Tähti kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

–  Kahdella sadalla metrillä loppu oli hyvä, mutta kiihdytykseen jäi parantamista. Märkä keli tietysti vaikutti.

Tähti lähtee paalupaikalta harjoitusjaksolleen. Manni nousi luokassaan Euroopan tilastossa toiseksi ja maailmantilastossa seitsemänneksi.

– Olen ennätyskunnossa, kun 100 metrillä tuli tuollainen aika, vaikka kiihdytykseen jäi parannettavaa. Siihen tuli yksi ohilyöntikin. 200 metrillä oli hyvä huippunopeus, mutta kiihdytys ei ollut ihan parasta, Manni tiivisti kilpailupäivänsä.

Amanda Kotaja kelasi naisten 54-luokassa kansainvälisen luokan tulokset 16,46 ja 29,97. Hän on päämatkallaan satasella maailmantilastossa toisena.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
13:14
Helsingin Sanomien toimittaja ja KRP väänsivät työvälineiden takavarikosta suljettujen ovien takana – sotilastiedustelu-uutisoinnista lähtenyt rikostutkinta alkaa olla loppumetreillä
12:40
Pudasjärven ampumistapauksessa nostettu syytteitä taposta – oikeudenkäynti alkaa Oulun käräjäoikeudessa ensi viikolla
12:30
Poliisi pyytää havaintoja 17-vuotiaasta kadonneesta rovaniemeläistytöstä
12:17
Mörköpilvi kohoaa Kittilän ylle kerran päivässä – puolustusvoimat räjäyttää vuosittain taivaan tuuliin 25 000–30 000 kiloa vanhoja räjähteitään Tilaajille
12:06
Presidentti Niinistö sanoo puhuvansa Putinin kanssa Moskovan mielenosoituksista ja Arkangelin räjähdyksestä – kutsuu Norjan puolustuskeskusteluihin
12:03
Ranskalaispari vei hiekkaa sardinialaiselta rannalta – nyt paria uhkaa jopa kuuden vuoden vankeustuomio
69
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
63
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
25
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
25
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
23
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
21
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
20
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image