Len­to­pal­lo­liit­to aloittaa yt:t osana sääs­tö­oh­jel­maa – "Nykyinen kus­tan­nus­ra­ken­ne ei ole kestävällä pohjalla"

Urheilu 13.8.2019 18:37
STT

Lentopalloliitto aloittaa henkilöstön määrän vähentämiseen tähtäävät yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelut ovat osa laajempaa säästöohjelmaa. Liitolla on ollut talousvaikeuksia jo jonkin aikaa, ja esimerkiksi viime vuoden toiminta jäi selvästi tappiolliseksi.

Alkuvuosi ei ole sujunut sen paremmin. Taloutta on liiton tiedotteen mukaan rasittanut Power Cup -turnauksen osanottajamäärän jääminen tavallista pienemmäksi sekä huipputason lentopallon ja beach volleyn mittava ohjelma. Myös kumppanuuksista saatavat tulot ovat jääneet budjetoiduista summista.

Lentopalloliiton liikevaihto oli viime vuonna yhteensä 5,8 miljoonaa euroa. Liitto pyrkii säästötoimillaan vähentämään kuluistaan vuodessa noin 700  000 euroa. Henkilöstövähennyksiksi arvioidaan tässä vaiheessa 3–4 henkeä.

–  Nämä ovat raskaita prosesseja kaikille organisaatiomme ihmisille, mutta meillä ei tässä tilanteessa ole vaihtoehtoja. Lentopalloliiton kustannukset ovat viime vuosina tasaisesti kasvaneet varsinkin verrattuna liiton tuloihin, ja nykyinen kustannusrakenne ei ole kestävällä pohjalla, liiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho sanoo tiedotteessa.

Valmennuskeskus voi muuttaa takaisin Tampereelle

Henkilöstövaikutukset kohdistuvat Siika-ahon mukaan pääasiassa hallinnolliseen työhön.

–  Pyrimme siihen, että valmennus-, kilpailu- ja huippu-urheilutoimintaan näillä toimilla olisi mahdollisimman pieni vaikutus.

Myös puheenjohtaja Pasi Sydänlammi korostaa resurssien kohdistamista urheiluun.

–  Vaikka säästöjä tapahtuu kaikilla osa-alueilla, pystymme näillä toimilla varmistamaan riittävän resursoinnin kaikessa toiminnassamme, hän sanoo.

Osana yt-neuvotteluja valmistellaan liiton valmennuskeskuksen siirtämistä Kuortaneelta takaisin Tampereelle. Liiton hallitus antoi toimitusjohtajalle valtuudet jatkaa asiaa koskevia neuvotteluja Tampereen kaupungin ja Varalan urheiluopiston kanssa.

Poikien maajoukkueet ovat harjoitelleet Kuortaneella vuodesta 2000 ja tytöt vuodesta 2012. Lentopalloliiton ja Kuortaneen urheiluopiston kahdeksanvuotinen sopimus on umpeutumassa ensi vuonna.

MAINOS

Kommentoi

Suomalaista ja erityisesti Helsinkiläistä urheilun järjestöjen tyypillistä osaamista, ei voi kuin itkeä ja nauraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika hupaisaa on selittää, että Power Cupin osanottajamäärän pienentyminen on talousongelmien yksi syy. Kovin on tarkalle laskettu budjetti, jos juniorien turnaukseen osallistuminen tai poisjääminen heiluttaa liiton taloutta. Olisiko yhteen- ja vähennyslaskutaidossa ollut puutteita? Toisaalta ulostulo kuvaa sitä kuvaa. että juniorit ovat edustusurheilun rahoittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites ne hallinnolliset hommat aiotaan hoitaa jos ei ole työntekijöitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleensä näissä Helsingissä olevissa liittojen taloissa on erittäin paljon ylimääräistä henkilökuntaa.
Kaikki Suomen urheilun valmennus ja valmennus keskukset ovat lähes aina Tampereella.
Suomesta on vanhan Neuvostoliiton tyyliin tullut huippuurheilun valmennuskeskusten maa.
Tulokset urheilussa näkyy menestys nollassa, johtajia ja henkilökuntaa on erittäin paljon näissä keskuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image