Lassi Etelätalo heitti neljänneksi Dohan keihäskisassa – "Tähän sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen"

Lassi Etelätalo oli ainoa suomalaisurheilija, joka sijoittui pisteille Dohan MM-kisoissa. KUVA: VALDRIN XHEMAJ / EPA
Urheilu 6.10.2019 21:17 | Päivitetty 6.10.2019 22:16
STT

Keihäänheittäjä Lassi Etelätalo aloitti keihäänheiton MM-finaalin yhtä varovaisesti kuin keihäskarsinnan edellispäivänä. Hän paransi kuitenkin 72- ja vajaan 78-metristen jälkeen 82,49 metriin, mikä riitti Dohassa yllättäen peräti neljänteen sijaan kisojen päätöspäivänä.

– Alku oli aika löysää, mutta toisella sain ihan hyvän tuntuman heittoon. Kolmannella tuli hyvä veto, Etelätalo kertasi MM-finaalia.

– Kolmas heitto oli aika lähellä sitä, mihin tällä hetkellä pystyn. Sen jälkeen ei ollut enää puhtia.

Kolmannessa yrityksessään Etelätalo lisäsi vauhdinjuoksuunsa kierroksia.

– Juoksu tuli siinä heitossa ensimmäisiä paremmin ja sain siihen pitkän vedon, Etelätalo arvioi terävintä kiskaisuaan.

Etelätalo on kokeillut urallaan myös räväkämpää kilpailun aloitusta, mutta se ei tunnu sopivan hänelle. Ärhäkkäästä alusta on usein seurannut tukijalan pettäminen, josta hän on pyrkinyt vammojensa jälkeen eroon jo vuosia.

–  Jos lähden alussa ihan täysillä, heitto tahtoo mennä läpi ja joudun hakemaan uudestaan jämäkämpää fiilistä heittooni. Minun on parempi aloittaa kilpailut hieman rauhallisemmin, Etelätalo selitti tapaansa lämmetä vähitellen heittovireeseen.

Neljäs sija kelpasi

Neljäs sija on yleensä katkerin paikka urheilun arvokisojen tulosluettelossa, mutta Etelätalo oli tyytyväinen sekä parhaaseen heittoonsa että sijoitukseen.

– Mitalistit jäivät sen verran kauaksi, ettei tuntunut, että olisin pystynyt niihin tuloksiin, Etelätalo tunnusti.

– Tähän sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen. Olen tyytyväinen koko tähän kauteen, joka oli tosi hyvä edellisiin verrattuna.

Etelätalo korosti, että jo finaalipaikka oli hänelle voitto. Pääsy kolmelle viimeiselle kierrokselle ja vielä MM-kisojen neljäs sija olivat iloisia lisäyllätyksiä.

Etelätalo oli neljäs myös arvokisa-avauksessaan Zürichin 2014 EM-kisoissa. Sen jälkeen hän on kärsinyt erilaisista vammoista, joita hän ei enää välittänyt kerrata.

– Katsotaan mieluummin eteenpäin, Etelätalo käänsi ajatuksiaan Tokion 2020 olympiakauteen.

MM-kultaa juhli Grenadan superyllättäjä Anderson Peters tuloksella 86,89. Kakkoseksi ylsi Viron Magnus Kirt (86,21) ja kolmanneksi Saksan Johannes Vetter (85,37). Kirt loukkasi olkapäänsä viidennessä heitossaan. Kilpailu päättyi häneltä ennen päätöskierrosta.

Kisan epäonnistujiin kuuluivat olympiavoittaja Keshorn Walcott ja maailmanmestari Julius Yego, jotka jäivät finaalin viimeisiksi. Yego jäi ilman tulosta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Onnittelut hyvästä sijoituksesta.
Onneksi finaalin heittäjien tulostaso jäi heikoksi kauden aikaisempaan tulostasoon nähden, joten tuommoisellakin tuloksella pärjäsi hyvin tänään.
Etelätalon lisäksi Suomen naiset aitajuoksussa ja kolmiloikkaaja Mäkelä saavat hyvän arvosanan, mutta muut olivat lähinnä turistimatkalla urheilujohtajien ym. perskärpästen lisäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turistijoukon paras urheilija. Hatunnosto Lassille, samoin myös naisten pika-aitureille. Heillä asenne kohdillaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno tason parannus vielä finaalissa.
Dohassa kotimatka on kuitenkin paras matka ja päämatka.
Suurin osa lienee samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:30
Näkökulma: Kohutussa ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä
9:00
Essee: Irti realismista ja käytännöllisyydestä, kohti mahdollista maailmaa – käytännöllisyydellä on myös pimeä puolensa Tilaajille
8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
8:00
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image