Lähitunteina leikkaukseen joutuva Lassi Nurmos: ”Kävi helvetin kipeää”

AC Oulun kapteenin Lassi Nurmoksen (oik.) pohjeluu murtui sunnuntain Ilves-ottelussa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 10.6.2013 13:55
Kimmo Siira

AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos leikataan lähituntien aikana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Puolustajan vasemman jalan pohjeluu murtui sunnuntain ottelussa, kun Ilveksen Jaakko Juuti kaatui hänen päälleen. Samassa rytäkässä Nurmos loukkasi myös nilkkansa nivelsiteet.

”Kävihän se helvetin kipeää. Olen nähnyt tilanteesta kuvasarjan. Huonoa tuuriahan siinä oli, jalka jäi vastustajan alle huonoon asentoon”, leikkaukseen valmistautunut Nurmos sanoi Kalevalle maanantaina iltapäivällä.

Ilves-pelaaja Juuti lähetti epäonniselle kollegalleen tekstiviestin sunnuntai-iltana.

”Hän pahoitteli tapahtunutta. Se oli tyylikäs ele.”

AC Oulun lääkäri Jukka Ristiniemi tutki Nurmoksen heti Raatissa. Yön nuorukainen vietti kotonaan ja suuntasi sairaalaan kuvauksiin maanantaiaamuna. Ristiniemi myös operoi Nurmoksen vammat leikkauspöydällä.

”Kuntoutusjaksosta tulee pitkä, mutta lähdemme siitä, että Lassi voi jatkossakin pelata huipputason jalkapalloa”, Ristiniemi painotti.

Kyseessä on Nurmoksen uran ensimmäinen vakava loukkaantuminen. Nyt katse on kääntynyt jo tulevaan kauteen.

”Aiemmin olen ollut peleistä sivussa pisimmillään pari viikkoa. Totta kai tapahtunut harmittaa, mutta nyt täytyy vain tsempata kovasti ja hoitaa kuntoutus hyvin”, Nurmos suunnitteli.

Lue lisää 11.06.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kommentoijilla on ilmeisesti ihan oikeasti sellainen kuva, että leikkausjärjestykseen kunnallisessa sairaalassa voi vaikuttaa rahalla tai pärstäkertoimella. Ja sitten vielä lehdet lietsovat tätä mielikuvaa kertomalla että "Ihan kohta leikataan!". Faktahan on, että luunmurtumat ovat harvemmin välittömästi henkeä uhkaavia, vaikkakin ovat usein kiireellisiä leikkauksia. Eli aika moni muu juttu ajaa jonossa ohi, jos huono tuuri käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että osaa olla katkeria ja tietämättömiä ihmisiä. Mikä teitä oikein vaivaa? Tällaisissa akuuteissa tapauksissa leikkaukseen pääsee tietenkin nopeasti, ja täysin riippumatta siitä kuka on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tsemppiä ja voimia Lassille! Hyvä pelaaja ja oikea valinta kapteeniksi. Ensi kaudella takaisin entistä vahvempana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos sinulla jokin asia on murtunut tai poikki siten, että se vaatii leikkausta niin kyllä sinä pääset nopeasti myös. Eihän ihmistä voi odotuttaa silloin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä, auttaisikohan asiaan jos aina Oyssiin mennessä ilmoittaisi olevansa joko jääkiekon tai jalkapallon pelaaja..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaatteko, että joku joutuu odottamaan pohjeluu murtuneena puoli vuotta? Kyllä sinne kaikki pääsee, jos on akuutti vamma. Jonot tukkii turhan valittajat ja ikivempat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutuinhan ne pääsevät potkupallonpelaajat leikkuupöydälle tuonne Oysiin.Mistähän mahtaa johtua ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vakuutuksilla ole tekemistä noiden kipsaushoitojen ja luunmurtumista johtuvien leikkaushoitojen kanssa. Ne käsitellään aina kiireellisinä riippumatta siitä onko kyseessä maajoukkuepelaaja jalkapallossa, vai rouva Möttönen Haukiputtaalta. Ihan siis julkisella puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

OYS on verorahoilla pyöritettävä pulju, ei vakuutusrahoilla. Toiset on tasa-arvoisempia kuin toiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sekoittakohan sinä nyt tämän johonkin vähemmän kiireelliseen leikkaukseen? Itse jouduin onnettomuuteen muutama vuosi sitten ja samana päivänä oyssissa jalkani leikattiin vaikka olen "aivan tavallinen" kansalainen.

Hämmästyttävää kyllä lukea näitä kommentteja. Ihmisillä ei tunnu olevan mitään käsitystä asioista joista katkerana huutelevat. Mikä teidän elämässä on oikein mennyt vikaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse myös ihmettelen, että miten niin monilla on tuollaiset itsestään selvät asiat niin hukassa. Kyllä sinne leikkaukseen pääsee kuka tahansa nopeasti jos kiireelliseen operointiin on syytä ryhtyä. Itse olen kahdesti päässyt tk-käynnistä vuorokauden sisään leikkaussaliin ja kolmannella kerralla jouduin odottamaan 4 päivää, mutta tuo neljäs kerta oli sellainen, että olisi voitu odottaa vaikka 2 viikkoa vielä.

Miettikää hyvät ihmiset hieman aivoilla kun otatte vastaan näitä "eivät mua ottaneet kuuteen kuukauteen sisään vaikka olisin halunnut heti!" tarinoita: ehkäpä asia ei ollutkaan niin kiireellinen kuin esimerkiksi jalan katkeaminen?

On totta, että OYSissa monet asiat toimivat todella hitaasti ja huonosti, olen itsekin kokenut paikan armottomuuden ja joutunut pahoinvoivien työntekijöiden oireiluiden kohteeksi, mutta tällaisissa kiireleikkauksissa ei ole mitään tekemistä ihmisen sosiaaliluokan, työpaikan tai tunnettavuuden kanssa. Kyllä se on vain se vamman laatu mikä merkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johtuu siitä kun on pohjeluu poikki. Samalla lailla pääsee jokainen jolla on vastaava vamma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa
9:28
Kolumni: Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma – juniorijoukkueiden taso on äärimmäisen kova

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image