Kysyimme, miten Huuhkajien EM-otteluita pääsee katsomaan, jos joukkue on mukana kisoissa – "Köö­pen­ha­mi­naan on varmasti pienempi kynnys lähteä kuin Bakuun"

Huuhkajat juhli yhdessä Kupittaan yleisön kanssa maukasta 3–0-voittoa Armeniasta. Tulos sysäsi Suomen historiallisen EM-lopputurnauspaikan kynnykselle. KUVA: VESA-MATTI VÄÄRÄ/EPA
Urheilu 23.10.2019 8:25
Jarkko Harjumaa

Arvokisanurmien portit ovat Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle sepposen selällään. Suomalaiset ovat olleet jo nyt kiinnostuneita Huuhkajien mahdollisten EM-otteluiden lipuista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallisen lähellä oleva EM-lopputurnauspaikka on saanut suomalaiset laji- ja urheiluihmiset valppaiksi Huuhkajien mahdollisten EM-otteluiden varalta. Voitto lajin lilliputteihin lukeutuvasta Liechtensteinista marraskuun puolivälissä avaisi Huuhkajille tien kisoihin.

Lipunmyynnin ensimmäinen vaihe sulkeutui heinäkuun puolivälissä, mutta toinen vaihe avautuu joulukuussa. Jos Suomi pääsee kisoihin, toinen ikkuna on paras mahdollisuus päästä seuraamaan Huuhkajien otteita EM-nurmella.

Miten lipun voi saada Suomen mahdollisiin EM-otteluihin, Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori?

– Meilläkään ei ole asiasta vielä tarkkaa tietoa. Uefa (Euroopan jalkapalloliitto) järjestää karsintojen jälkeen työpajan lipunmyyntiä koskien. Lipunmyynti sujuu vaiheittain, ja kannattajille se aukeaa joulukuussa.

Miten lipunmyyntiprosessi etenee?

– Oletuksena on, että kisoihin pääsevät maat saavat tietyn lippukiintiön, ehkä keskimäärin 5 000 lippua ottelua kohden. Kiintiö riippuu stadioneiden kapasiteetista: jos ottelut pelataan esimerkiksi Kööpenhaminassa (kapasiteetti reilut 38 000), myös lippukiintiö on pienin.

Ketkä voivat ostaa joulukuussa saataville tulevia lippuja?

– Emme ole vielä tehneet mitään päätöksiä, että mikä taho saa minkäkin osuuden kiintiöstä. SMJK (Suomen Maajoukkueen Kannattajat) on varmasti jossain roolissa, mutta kaikki liput eivät mene missään nimessä heidän käyttöönsä. Yhteistyökumppaneille varataan varmasti jonkinlainen määrä, mutta tavoitteena on, että suurin osa lipuista menisi normaaleille kannattajille.

Onko Palloliittoon tullut jo paljon kyselyitä lippujen hankintaa koskien?

– Kyselyitä tulee tasaisesti. Tässä kohtaa olemme vain ohjanneet kysyjät Uefan sivuille, koska meillä ei ole tällä hetkellä sen enempää tietoa. Olemme kertoneet, että lipunmyynti kannattajille aukeaa joulukuussa, jos Suomi kisoihin selviää.

Miten Suomen mahdolliseen kisapaikkaan on varauduttu?

– On selvää, että edellisten otteluiden jälkeen kisapaikka on paljon todennäköisempi ja sitä mahdollisuutta on alettu miettiä tosissaan. Yritämme kuitenkin ainakin ulospäin pitää kynttilän vakan alla ja antaa joukkueelle keskittymisrauhan edessä oleviin tärkeisiin karsintaotteluihin.

Uskotko, että pelipaikka voi vaikuttaa lippujen kysyntään?

– Pakko myöntää, että varmasti vaikuttaa jollain tavalla. Esimerkiksi Kööpenhaminaan on varmasti pienempi kynnys lähteä kuin Bakuun.

Riittääkö lippuja kaikille halukkaille, SMJK:n varapuheenjohtaja ja lippuvastaava Marko Karvinen?

– Periaatteessa kaikille jäsenille on luvattu, että pitäisi riittää. Koskaan ei voi tietenkään sanoa, että varmasti riittää. Voi olla, että vuoden lopussa meillä onkin 7 000–8 000 jäsentä. Silloin pitää miettiä, millä tavalla liput jaetaan. Mitä aiemmin jäseneksi on liittynyt, sitä varmemmin lipun myös saa.

Miten jäsenmäärä on kehittynyt?

– Meillä on tällä hetkellä 3 500 jäsentä, kun alkuvuodesta lukema oli 800. Pelkästään viimeisen viikon aikana on tullut 1 000 jäsentä lisää.

Miten Suomen Maajoukkueen Kannattajien jäseneksi pääsee?

– Käyttäjän täytyy rekisteröityä kotisivuille, josta jäsenyyden voi ostaa. Jäseneksi liittyminen on paras mahdollisuus päästä katsomaan Suomen otteluita.

Otteluita pelataan 12 eri kaupungissa

Kisakaupungeista on tehty kuusi paria: Baku–Rooma, Pietari–Kööpenhamina, Amsterdam–Bukarest, Lontoo–Glasgow, Bilbao–Dublin ja München–Budapest.

Esimerkki: Jos Suomi pääsee kisoihin, ja se arvottaisiin Baku–Rooma-lohkoon, pelaisi Huuhkajat kaksi ottelua toisessa ja yhden toisessa kaupungissa.

Lohkoarvonnat järjestetään 30. marraskuuta. EM-turnaus alkaa 12. kesäkuuta ja päättyy 12. heinäkuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisi varmaan hyvä panna jäitä hattuun ja odottaa sarjan päättymistä. On selvää, että jos Suomi häviää seuraavan ottelun, se ei ole ansainnutkaan kisalippua. Mutta pallo on pyöreä, eikä mikään ole varmaa. Kokemuksia on, joten katsotaan rauhassa tilanteen kehittymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea ymmärtää miksi yli 10-vuotiaat käyttävät huuhkajien, leijonien ja susijengin tapaisia nimityksiä maan edustuskoukkueista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta on vaikea ymmärtää miksi äidinkieltä opiskellut täysikasvuinen puhuu edustuskoukkueista. Ne ovat joukkueita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, Suomen miesten jalkapallon edustusjoukkue, ihanaa! Älkäämme luovuttako! Kaikki eivät suhtautune urheiluun yhtä vakavahenkisesti kuin me. Paheksukaamme yhdessä heitä, jotka halventavat kunnioitettavia edustuskoukkueitamme kaikenlaisilla mitättömillä eläinnimittelyillä. Hmph. Ja tsot tsot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image