Kysyimme, miten Huuhkajien EM-otteluita pääsee katsomaan, jos joukkue on mukana kisoissa – "Köö­pen­ha­mi­naan on varmasti pienempi kynnys lähteä kuin Bakuun"

Huuhkajat juhli yhdessä Kupittaan yleisön kanssa maukasta 3–0-voittoa Armeniasta. Tulos sysäsi Suomen historiallisen EM-lopputurnauspaikan kynnykselle. KUVA: VESA-MATTI VÄÄRÄ/EPA
Urheilu 23.10.2019 8:25
Jarkko Harjumaa

Arvokisanurmien portit ovat Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle sepposen selällään. Suomalaiset ovat olleet jo nyt kiinnostuneita Huuhkajien mahdollisten EM-otteluiden lipuista.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiallisen lähellä oleva EM-lopputurnauspaikka on saanut suomalaiset laji- ja urheiluihmiset valppaiksi Huuhkajien mahdollisten EM-otteluiden varalta. Voitto lajin lilliputteihin lukeutuvasta Liechtensteinista marraskuun puolivälissä avaisi Huuhkajille tien kisoihin.

Lipunmyynnin ensimmäinen vaihe sulkeutui heinäkuun puolivälissä, mutta toinen vaihe avautuu joulukuussa. Jos Suomi pääsee kisoihin, toinen ikkuna on paras mahdollisuus päästä seuraamaan Huuhkajien otteita EM-nurmella.

Miten lipun voi saada Suomen mahdollisiin EM-otteluihin, Palloliiton tiedottaja Mikael Erävuori?

– Meilläkään ei ole asiasta vielä tarkkaa tietoa. Uefa (Euroopan jalkapalloliitto) järjestää karsintojen jälkeen työpajan lipunmyyntiä koskien. Lipunmyynti sujuu vaiheittain, ja kannattajille se aukeaa joulukuussa.

Miten lipunmyyntiprosessi etenee?

– Oletuksena on, että kisoihin pääsevät maat saavat tietyn lippukiintiön, ehkä keskimäärin 5 000 lippua ottelua kohden. Kiintiö riippuu stadioneiden kapasiteetista: jos ottelut pelataan esimerkiksi Kööpenhaminassa (kapasiteetti reilut 38 000), myös lippukiintiö on pienin.

Ketkä voivat ostaa joulukuussa saataville tulevia lippuja?

– Emme ole vielä tehneet mitään päätöksiä, että mikä taho saa minkäkin osuuden kiintiöstä. SMJK (Suomen Maajoukkueen Kannattajat) on varmasti jossain roolissa, mutta kaikki liput eivät mene missään nimessä heidän käyttöönsä. Yhteistyökumppaneille varataan varmasti jonkinlainen määrä, mutta tavoitteena on, että suurin osa lipuista menisi normaaleille kannattajille.

Onko Palloliittoon tullut jo paljon kyselyitä lippujen hankintaa koskien?

– Kyselyitä tulee tasaisesti. Tässä kohtaa olemme vain ohjanneet kysyjät Uefan sivuille, koska meillä ei ole tällä hetkellä sen enempää tietoa. Olemme kertoneet, että lipunmyynti kannattajille aukeaa joulukuussa, jos Suomi kisoihin selviää.

Miten Suomen mahdolliseen kisapaikkaan on varauduttu?

– On selvää, että edellisten otteluiden jälkeen kisapaikka on paljon todennäköisempi ja sitä mahdollisuutta on alettu miettiä tosissaan. Yritämme kuitenkin ainakin ulospäin pitää kynttilän vakan alla ja antaa joukkueelle keskittymisrauhan edessä oleviin tärkeisiin karsintaotteluihin.

Uskotko, että pelipaikka voi vaikuttaa lippujen kysyntään?

– Pakko myöntää, että varmasti vaikuttaa jollain tavalla. Esimerkiksi Kööpenhaminaan on varmasti pienempi kynnys lähteä kuin Bakuun.

Riittääkö lippuja kaikille halukkaille, SMJK:n varapuheenjohtaja ja lippuvastaava Marko Karvinen?

– Periaatteessa kaikille jäsenille on luvattu, että pitäisi riittää. Koskaan ei voi tietenkään sanoa, että varmasti riittää. Voi olla, että vuoden lopussa meillä onkin 7 000–8 000 jäsentä. Silloin pitää miettiä, millä tavalla liput jaetaan. Mitä aiemmin jäseneksi on liittynyt, sitä varmemmin lipun myös saa.

Miten jäsenmäärä on kehittynyt?

– Meillä on tällä hetkellä 3 500 jäsentä, kun alkuvuodesta lukema oli 800. Pelkästään viimeisen viikon aikana on tullut 1 000 jäsentä lisää.

Miten Suomen Maajoukkueen Kannattajien jäseneksi pääsee?

– Käyttäjän täytyy rekisteröityä kotisivuille, josta jäsenyyden voi ostaa. Jäseneksi liittyminen on paras mahdollisuus päästä katsomaan Suomen otteluita.

Otteluita pelataan 12 eri kaupungissa

Kisakaupungeista on tehty kuusi paria: Baku–Rooma, Pietari–Kööpenhamina, Amsterdam–Bukarest, Lontoo–Glasgow, Bilbao–Dublin ja München–Budapest.

Esimerkki: Jos Suomi pääsee kisoihin, ja se arvottaisiin Baku–Rooma-lohkoon, pelaisi Huuhkajat kaksi ottelua toisessa ja yhden toisessa kaupungissa.

Lohkoarvonnat järjestetään 30. marraskuuta. EM-turnaus alkaa 12. kesäkuuta ja päättyy 12. heinäkuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Olisi varmaan hyvä panna jäitä hattuun ja odottaa sarjan päättymistä. On selvää, että jos Suomi häviää seuraavan ottelun, se ei ole ansainnutkaan kisalippua. Mutta pallo on pyöreä, eikä mikään ole varmaa. Kokemuksia on, joten katsotaan rauhassa tilanteen kehittymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea ymmärtää miksi yli 10-vuotiaat käyttävät huuhkajien, leijonien ja susijengin tapaisia nimityksiä maan edustuskoukkueista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisaalta on vaikea ymmärtää miksi äidinkieltä opiskellut täysikasvuinen puhuu edustuskoukkueista. Ne ovat joukkueita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa, Suomen miesten jalkapallon edustusjoukkue, ihanaa! Älkäämme luovuttako! Kaikki eivät suhtautune urheiluun yhtä vakavahenkisesti kuin me. Paheksukaamme yhdessä heitä, jotka halventavat kunnioitettavia edustuskoukkueitamme kaikenlaisilla mitättömillä eläinnimittelyillä. Hmph. Ja tsot tsot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image