Kuu saa jäädä taivaalle

Vesa Kippola (vas.), Timo Viitanen ja Jorma Hartikainen paiskivat töitä OPS-jp:n parhaaksi.
Urheilu 2.2.2006 0:00
Hannu Wilenius
Jalkapallokartalle paluun hiljattain tehnyt Oulun Palloseura ei lähde kesän sarjapeleistä hakemaan kuuta taivaalta.

OPS-jp:n puuhamies ja hallituksessa istuva Timo Viitanen sanoo uudelle seuralle riittävän vaatimattomammat tavoitteet "näin aluksi".

"Kakkosen sarjapaikan säilyttäminen riittää näin ensimmäisellä kerralla ihan hyvin. Mutta seuraavana vuonna 2007 pyrimme tosissaan nousemaan ykköseen", Viitanen raottaa.

OPS-jp on aloittanut toimintansa varsin vauhdikkaasti. Vasta kaksi viikkoa sitten seura sai Suomen palloliitolta luvan pelata Dreeverien paikalla kakkosen C-lohkossa.

OPS-jp on kuitenkin ehtinyt pelata jo yhden harjoitusottelun ja hankkia itselleen yhden alueen menestyneimmistä valmentajista Tomi Molinin. Eilen keskiviikkona sopimuspelaajien määrä kasvoi 14:ään, kun nigerialaiset veljekset Stanley ja Chijioke Festus panivat nimensä sopimuspaperiin.

Harjoitusringissä pelaajia on Viitasen mukaan lähes tuplamäärä. Seura yrittää saada mukaan myös pelaajia, joilla on tuoretta kokemusta ylemmältä sarjatasolta.

"Kiljusen Vesa tulee harjoituksiimme ihan näinä päivinä. Myös Koivurannan Markon kanssa asioista on keskusteltu", Viitanen myöntää.

Sekä Kiljunen että Koivuranta pelasivat viime kaudella ykkösdivisioonaa AC Oulun paidassa.Tekijöitä kentällä
ja taustalla


Palloiluasioiden osaamista on paitsi kentällä myös taustavoimissa. Hallituksessa päätöksiä ovat Viitasen lisäksi tekemässä Jorma Hartikainen, Juha Ring ja Risto Salmi - kaikki muuten entisiä Oulun Palloseuran junioripelaajia. Janne Takkinen toimii hallituksen puheenjohtajana.

Lisäksi OPS-jp:n taustavoimissa vaikuttaa takavuosien kärppä- ja NHL-tähti Reijo Ruotsalainen. Uuden jalkapalloseuran suunnitelmissa onkin järjestää maaliskuussa Oulunsalon jäähallissa rehtorinsa mukaan nimetty jääkiekkoleiri.

Viheriölle lisäväriä tuo vielä AC Oulun manageri Miika Juntunen. 41-vuotias palloiluveteraani harjoittelee innokkaasti joukkueen matkassa. Ouluhallissa pelatusta harjoitusottelusta tihkuneiden huhujen mukaan Juntunen oli kentän parhaimmistoa.

OPS-jp:n Jorma Hartikainen ja Timo Viitanen puhuvat varovasti seuran kilpailullisista tavoitteista. He eivät halua hirttää itseään kiinni paljastamalla kaikkea sitä, mitä ovat kabineteissa ehtineet keskustella.

Siis mitä ykköseen nousun ja vuoden 2007 jälkeen?

Hartikainen katsoo Viitasta ja Viitanen katsoo Hartikaista.

"Haluamme rakentaa toimintaamme hyvässä yhteistyössä muiden kanssa. Emmehän me vastaankaan pistä, jos joskus olemme vaikkapa alueen ykkösseura", Hartikainen sanoo ja jättää harkiten kaikki vuosiluvut tässä vaiheessa piiloon.Ensin pitävä
perusta


Hartikainen toistaa usein: palikka kerrallaan, oikeassa järjestyksessä ja yhteistyössä.

"Se tarkoittaa juuri sitä, että tätäkin toimintaa on rakennettava maltillisesti ja talouden antamin ehdoin", Hartikainen korostaa ja vertaa työtä talon rakentamiseen.

"Ihan ensimmäiseksi pitää tehdä riittävän tukeva perusta", hän sanoo.

OPS-jp:llä on tällä hetkellä edustusjoukkueen lisäksi yksi A-nuorten ja kaksi B-nuorten joukkuetta.

Hartikainen on aistivinaan, että OPS-jp pääsee täyttämään jonkinlaista tyhjiötä, joka Oulun alueella on tällä hetkellä olemassa.

Ensimmäisellä kaudella OPS-jp:n edustusjoukkueen budjetti on noin 100 000 euroa, josta 80-90 prosenttia seura aikoo hankkia yhteiskumppaneiltaan. Markkinointiasioita seurassa vastaa keskiviikkona allekirjoitetulla sopimuksella oululaisen Vesa Kippolan yritys.

"Meidän kakkosen lohkossamme tuo budjetti on suurimmasta päästä", Viitanen tietää.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

että työeläkettä saava maksaa myös omalla tekemällään työllä. Miten et osaa arvostaa tehtyä työtä? Taidat saada liikaa s... Lue lisää...
unohdat aina

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image