Kummola ei usko KHL:n olym­pia­boi­kot­tiin - "Ei ne uskalla tehdä sitä"

Urheilu 6.12.2017 16:40 | Päivitetty 6.12.2017 16:45
STT

Huippuliiga KHL:n mahdollinen olympiaboikotti iskisi kipeimmin venäläiseen jääkiekkoiluun. Tästä syystä Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola luottaa siihen, että Pyeongchangin talviolympiakisoissa nähdään KHL-pelaajia.

Julkisuudessa on liikkunut marraskuun alusta lähtien tietoa, että KHL harkitsisi pelaajineen vetäytyvänsä jääkiekon olympiaturnauksesta, jos systemaattisesta dopingin käytöstä syytetty Venäjä ei saa osallistumislupaa Pyeongchangin talvikisoihin.

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n hallitus linjasi eilen, että venäläisurheilijat voivat pyrkiä talviolympialaisiin ainoastaan niin sanotun neutraalin lipun alla.

KHL:ssä kiekkoilee Euroopan suurista kiekkomaista venäläispelaajien ohella, ruotsalaisia, suomalaisia ja tshekkipelaajia sekä Pohjois-Amerikan maista kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia kiekkoilijoita. KHL:n olympiaboikotti sekoittaisi paljon näiden maiden kisajoukkueiden kokoamista.

- En usko mihinkään KHL:n boikottiin. Ei ne uskalla tehdä sitä, Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kummola naulaa ykskantaan.

Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n pelaajat ovat poissa olympiaturnauksesta ensi kertaa sitten Lillehammerin olympiakisojen 1994.

Venäjä päättää 12. joulukuuta

Tilannetta on vaikea spekuloida, koska KHL ei ole antanut aikeistaan lausuntoa eikä Venäjän urheilujohto ole vielä virallisesti reagoinut Kansainvälisen olympiakomitean eiliseen päätökseen.

- Tällä hetkellähän ei tiedetä, miten Venäjän oman osallistumisen suhteen käy. On mahdollista, että siellä kasataan olympialipun alla pelaava joukkue, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela sanoo.

Ratkaiseva päivä on tiistai 12. joulukuuta. Silloin Venäjä käytännössä päättää olympiakisoihin osallistumisestaan.

- Silloin on Venäjän olympiakomitean alainen kokous. Siellä katsotaan, ketkä venäläisurheilijat täyttäisivät dopingkriteerit ja valitaan joukkue sen mukaisesti, Kummola kertoo.

Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larsson otti aiheeseen kantaa Ruotsin liiton verkkosivuilla. Hänen mukaansa lopulta IIHF:n alaisena jääkiekkotoimijana KHL:n on vapautettava ruotsalaispelaajia olympiaturnaukseen.

- KHL on Venäjän liiton alainen toimija. Venäjän liiton kautta IIHF:n säännökset koskevat KHL:ääkin. IIHF:n määräyksissä sanotaan muun muassa, että kansallisen sarjatoimijan on vapautettava pelaaja turnaukseen seitsemän päivää ennen olympiakisojen alkua, Nummela sanoo.

- Jos KHL ja Venäjä toimivat muulla tavalla, siitä seuraa kansainvälisen liiton taholta sanktioita, hän lisää.

Kovaltshuk haluaa olympiakiekkoon

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus kokoontuu 13. joulukuuta, päivä Venäjän urheilujohdon kokouksen jälkeen.

- Katsotaan silloin IIHF:ssä, mikä on tilanne KHL:n suhteen, Kummola kertoo.

Hän perustaa uskonsa KHL:n osallistumiseen olympiakiekkoon siihen, että liigan tähtipelaajat tahtovat pelata arvokisakullasta.

- (Ilja) Kovaltshuk ilmoitteli jo eilen, että sinnehän (olympiakisoihin) lähdetään, Kummola huomauttaa.

Pietarin SKA:n tähtihyökkääjä Ilja Kovaltshuk pitää uutistoimisto Tassin mukaan Kansainvälisen olympiakomitean päätöstä "poliittisena". Pyeongchangiin on hänen mukaansa silti lähetettävä venäläinen kiekkojoukkue.

- Meidän on ehdottomasti lähdettävä olympialaisiin. Jos emme sitä tee, se tarkoittaa, että olemme luovuttaneet, Kovaltshuk sanoi.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

93
Vihreät vaatii kunnianhimoista ilmastobudjettia - lentovero käyttöön, eläintuotteiden verotus selvitettävä
54
Pitkät sairaanhoitomatkat kismittävät Ylikiimingissä ja sen kuuli myös kaupunginjohtaja – "Eikö sillä summalla muka saisi lääkäriä käymään paikan päällä"
53
Hallitus ei vielä voi juhlia työllisyystavoitteen täyttymisellä – työllisyysaste jämähtänyt kuukausiksi 71,7 prosenttiin
42
Sipilä torjui irtisanomislain vaihtoehdoksi tarjotun mallin: "Ei alenna riittävästi työllistämiskynnystä"
39
OSAOn rehtori ja sairaanhoitopiirin ylihoitaja kannattavat testien palauttamista hoitoalalle – "Potilasturvallisuus on ennen kaikkea tärkeintä"
35
Teillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin – rajoitukset tulevat voimaan loppuviikosta
34
Ulkomaiset rekat verolle Suomessa, kotimaiselle raskaalle liikenteelle esitetty tienkäyttövero palautuisi käyttövoimaveron alennuksena

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Ay-liike pelkää kuollakseen neljää asiaa: Ensimmäinen on työehtosopimusten yleissitovuuden poistaminen. Toinen on se, et... Lue lisää...
Stella Polaris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image