Krista Tervo pamautti yli haamurajan, mou­ka­ri­hä­kis­tä heltisi Suomen ennätys

Urheilu 19.6.2019 21:48
STT

Vasta 21-vuotias Krista Tervo ylitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 70 metrin haamurajan naisten neljän kilon moukarilla. Tervon keskiviikkoinen tulos 70,18 on Suomen ennätys, ja se ylittää Mia Strömmerin 18 vuotta vanhan entisen SE-lukeman 55 sentillä.

–  Se viimeinen heitto on ihan pimennossa. En oikein tajua vielä, mitä tuli tehtyä. Olen kuitenkin koko ajan tiennyt, että seitsenkymppinen on rahkeissa, Tervo sanoi.

Strömmerin 69,63 viihtyi kotimaisen tilaston kärkituloksena vuodesta 2001, ja 70 metrin raja pysyi suomalaisilta kauan ulottumattomissa.

Vielä viikko sitten Turussa Tervo jäi 62 metriin, mutta Jyväskylän GP-kisassa rävähti yli 68-metrinen jo avausheitolla. Lopulta viimeisellä kiskaisulla maaginen raja rikkoutui.

– Tämä merkitsee todella paljon. Oli jo aikakin, että joku heittää 70-metrisen. Tajusin totella valmentajaa. Sain aika rennon suorituksen loppuun asti, mutta vauhti kiihtyi myös hyvin, Tervo summasi.

Tervon tähtäin on alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa, jotka käydään Ruotsin Gävlessä vajaan kuukauden kuluttua. Toisaalta Dohan aikuisten MM-kisojen tulosraja on enää vajaan metrin päässä.

–  Olin päättänyt, että tänä kesänä se haamuraja rikkoutuu. Fiilis on todella loistava, sillä kauden pääkisa on niin lähellä. Kesän mittaan on tavoite tehdä vielä parempaa tulosta. Haluan myös tasaisia suorituksia, Tervo totesi.

Huippuvireen taustalla on merkittävä tekniikkamuutos.

– Suorituksessa on nyt yksi pyörähdys lisää. En tiedä, missä omat rajat kulkevat. Se jää nähtäväksi. Moukarinheittäjäksi olen vielä aika nuori, Tervo pohti.

Tervon jälkeen Jyväskylässä toiseksi ylsi virolainen Kati Ojaloo tuloksella 67,28.

Seppänen lämpeni hitaasti

Tuomas Seppänen jäi moukariringissä kahdeksan senttiä omissa nimissään olevasta kauden kotimaisesta kärkituloksesta. Seppänen heitti 73,02, mikä oikeutti kisassa kuitenkin vasta neljänteen sijaan. Voiton vei ukrainalainen Mihailo Kohan tuloksella 75,42.

–  Pikkaisen hitaasti lämpenin. Edellisen kisan jälkeen tuntui niin paljon jumia kropassa, että pidin suosiolla pari päivää taukoa. Se ehkä näkyi tänään, kun heittäminen meni vielä alussa melko repimiseksi, Seppänen kommentoi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image