Krista Tervo pamautti yli haamurajan, mou­ka­ri­hä­kis­tä heltisi Suomen ennätys

Urheilu 19.6.2019 21:48
STT

Vasta 21-vuotias Krista Tervo ylitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 70 metrin haamurajan naisten neljän kilon moukarilla. Tervon keskiviikkoinen tulos 70,18 on Suomen ennätys, ja se ylittää Mia Strömmerin 18 vuotta vanhan entisen SE-lukeman 55 sentillä.

–  Se viimeinen heitto on ihan pimennossa. En oikein tajua vielä, mitä tuli tehtyä. Olen kuitenkin koko ajan tiennyt, että seitsenkymppinen on rahkeissa, Tervo sanoi.

Strömmerin 69,63 viihtyi kotimaisen tilaston kärkituloksena vuodesta 2001, ja 70 metrin raja pysyi suomalaisilta kauan ulottumattomissa.

Vielä viikko sitten Turussa Tervo jäi 62 metriin, mutta Jyväskylän GP-kisassa rävähti yli 68-metrinen jo avausheitolla. Lopulta viimeisellä kiskaisulla maaginen raja rikkoutui.

– Tämä merkitsee todella paljon. Oli jo aikakin, että joku heittää 70-metrisen. Tajusin totella valmentajaa. Sain aika rennon suorituksen loppuun asti, mutta vauhti kiihtyi myös hyvin, Tervo summasi.

Tervon tähtäin on alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa, jotka käydään Ruotsin Gävlessä vajaan kuukauden kuluttua. Toisaalta Dohan aikuisten MM-kisojen tulosraja on enää vajaan metrin päässä.

–  Olin päättänyt, että tänä kesänä se haamuraja rikkoutuu. Fiilis on todella loistava, sillä kauden pääkisa on niin lähellä. Kesän mittaan on tavoite tehdä vielä parempaa tulosta. Haluan myös tasaisia suorituksia, Tervo totesi.

Huippuvireen taustalla on merkittävä tekniikkamuutos.

– Suorituksessa on nyt yksi pyörähdys lisää. En tiedä, missä omat rajat kulkevat. Se jää nähtäväksi. Moukarinheittäjäksi olen vielä aika nuori, Tervo pohti.

Tervon jälkeen Jyväskylässä toiseksi ylsi virolainen Kati Ojaloo tuloksella 67,28.

Seppänen lämpeni hitaasti

Tuomas Seppänen jäi moukariringissä kahdeksan senttiä omissa nimissään olevasta kauden kotimaisesta kärkituloksesta. Seppänen heitti 73,02, mikä oikeutti kisassa kuitenkin vasta neljänteen sijaan. Voiton vei ukrainalainen Mihailo Kohan tuloksella 75,42.

–  Pikkaisen hitaasti lämpenin. Edellisen kisan jälkeen tuntui niin paljon jumia kropassa, että pidin suosiolla pari päivää taukoa. Se ehkä näkyi tänään, kun heittäminen meni vielä alussa melko repimiseksi, Seppänen kommentoi.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image