Kovat pelit vielä kaukana kotoa

Hanna Hurskainen ja Antti Eskola ovat hakeneet koripallo-oppia myös Oulun ulkopuolelta.
Urheilu 20.4.2006 0:00
Pääkkönen Jussi
Palloilisi sitä kotisalillakin, jos saisi tarpeeksi vastusta.

ONMKY:n kasvatti Hanna Hurskainen, pian 17-vuotiaaksi varttuva nuori oululaisnainen on kuitenkin joutunut etsimään omia haaveitaan vastaavan joukkueen Tampereelta.

Hurskainen koripalloili viime kauden Tampereen Pyrinnön naisten 2.divisioonan porukassa ja oli voittamassa samalle seuralle myös 22-vuotiaiden SM-hopeaa.

Pelit sujuivat niin lupaavasti, että ensi syksynä Hurskainen karistaa Oulun salien pölyt koristossuistaan kokonaan ja muuttaa Tampereelle.

"Urheilulukioon koripallolinjalle ja pelaamaan", Hurskainen tiivistää. Oulussa naisten koripallo on ainakin toistaiseksi harrastelemista, eikä se riitä ikäluokkansa maajoukkueeseen viime talvena nimetylle Hurskaiselle.

Niin lähti Oulusta jälleen yksi lahjakas koripalloilijan alku. Sellainen on tahti ollut oululaisessa koripalloilussa jo pitemmän aikaa, vaikka lajilla on vahvat siteet Pohjolan valkeaan kaupunkiin.

"Poikapuolella on vuosittain 1-2 pelaajaa parhaasta päästä siirtynyt etelään", vahvistaa Ynnin valmennuspäällikkö Ilkka Immonen.

Tunnelin päässä häämöttää kuitenkin valontapaista. Siitä on esimerkkinä pikapuolin 16 vuotta täyttävä Antti Eskola, maajoukkuepelaaja hänkin.

Myös Eskola otti viime talvena tuntumaa Etelä-Suomen saleihin. Ynnin kasvatin kaulaan ripustettiin kauden päätteeksi B-poikien SM-pronssi, jonka Eskola hankki palkintokaappiinsa helsinkiläisen MaSu Basketin paidassa.

Kotijoukot saivat kuitenkin sen verran pidettyä toisesta hihasta kiinni, että pääkaupunki ei vienyt nuorta miestä kokonaan. Eskola pelasi tavallaan tuplakauden, sillä hän edusti myös kasvattajaseuraansa miesten kakkosdivarissa.

"Omat vaikeutensa kahdessa porukassa pelaamisessa oli. Mutta hienosti kausi kuitenkin meni molemmissa", Eskola arvioi.

Jos Ynnin kannalta hyvin käy, Antti Eskola pysyy Oulussa. Nuori mies sanoo, ettei ole näillä näkymin muuttamassa vauraammille korissaleille.

Oulussa pysymistä edistää Eskolan mukaan se, että ensi syksynä Oulun urheilulukio laajentaa lajivalikoimaansa. Oman lajin täysipainoinen treenaaminen ja opiskeleminen onnistuvat jatkossa koripalloilijoiltakin.

Tätä valmennuspäällikkö Ilkka Immonen pitää ensimmäisenä askeleena sille, että koripalloilu saa viimeinkin jämäköitettyä asemaansa Oulussa.

Ongelmana ei ole ollut harrastajien puute: junioreja on ONMKY:n koripallopuolella niin paljon, että hyvä kun salien ovet kiinni sopivat. Seuralla on kirjoissaan 170 junnupelaajaa, joukkueet kaikissa ikäluokissa ja satakunta pientä koriskerholaista päälle.

Tämän on huomannut myös Suomen koripalloliitto, joka hiljattain palkitsi oululaisseuran juniorityöstä Kultainen Kori -palkinnolla. Sellaista ei tipahda ihan vähin ansioin.

Edustusjoukkueeksi asti massasta ei kuitenkaan ole ollut pitkiin aikoihin. Viime talvena ONMKY sai miesten tasolle porukan pystyyn ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen.

Se kasattiin vanhemmista junioreista ja niistä pelaajista, joita Hitech Basketin toiminnan hiivuttua jäi saleille odottamaan aikaa parempaa.

Mutta kun massaa on, laatuakin alkaa löytyä. Antti Eskola uskoo, että kaikki on työnteosta kiinni ja sitä hän ainakin aikoo tehdä koripallouransa eteen.

"Niin paljon satsataan kuin rahkeet riittävät. Jos johonkin alkaa, niin täysillä mennään", Eskola sanoo ja ampaisee kentälle.

JUSSI PÄÄKKÖNEN

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image