Kosonen putsasi pöydän

PattU:n Topi Kosonen Topi Kosonen pokkasi odotetusti Vuoden pesäpallolijan ja Vuoden lukkarin palkinnot.
Urheilu 10.10.2008 22:01
Urheilutieto
Eteläkarjalainen pesäpallokasvatus sai tuplapotin, kun Vuoden pesäpalloilijoina palkittiin Pattijoen Urheilijoiden lukkari Topi Kosonen, 26, ja Jyväskylälän Pesiksen (ex-Kirittäret) polttolinjalla kauhova Niina Rinkinen, 29.

Kosonen on Lappeenrannan Pesä Ysien ja Rinkinen Imatran Pallo-Veikkojen kasvatti.

"Ensimmäistä kertaa pääsen keräilemään henkilökohtaisia pyttyjä, joten homma jännittää", kommentoi Kosonen pesäpallo Kososen seurasi Jani Komulaisen ja Toni Kohosen jalanjälkiä vieden samalla kertaa myös Vuoden lukkarin tittelin.

Naisten Vuoden lukkariksi nimettiin Jyväskylän simolaiskasvatti Kaisa Salmela, jolle arvonimi osui kolmannen kerran.

Vuoden pesäpalloilijoita yhdistää maisterin paperien saaminen Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisestä tiedekunnasta.


Oulussa asuva
Kosonen työskentelee Haukiputaalla liikunnanopettajana. Valmennus- ja testausoppia lukenut Rinkinen toteuttaa oppejaan edustusjoukkueen valmentajana.

"Pelaamiseeni vaikutti suuremman vastuun saaminen numerolla kaksi lyödessäni. Lisäksi pysyin ehjänä. Heittokäsikin oli kunnossa", Kosonen pohdiskeli.

"Topi lyö niin lujaa, että ennen ykköselle menoa piti kysellä lyönnin suuntaa, jos oli kovaa tulossa", naurahti PattU:ssa ykkösenä iskevä, mutta vuoden parhaiden valinnoissa maan kakkoseksi jäänyt Sami Haapakoski.
Kososen valttina oli sarjan paras kärkilyöntiprosentti (80,68). Kesän kolmanneksi parhaaksi miespelaajaksi arvioitiin Nurmon Jymyn ykkösvahti Antti Kuusisto.
Kosonen kaarsi Pohjois-Pohjanmaalle Mäntyharjun Virkistyksen ja Jyväskylän Kirin kautta. Viisi vuotta PattU:ssa saavat jatkoa ainakin kahden kesän verran.

Rinkinen on pelannut pääsarjaa seitsemän vuotta Siilinjärven Pesiksessä ja neljä kautta Jyväskylässä. Kultamitaleita palkintokaapista löytyy viisi.

"Ensi kautta pohditaan sen jälkeen, kun selviää, tuleeko kroppa vielä pelikuntoon. Toki työtilanteellakin on merkitystä asiaan", Rinkinen totesi.

Naisten kesän kolmen terävimmän pelaajan joukkoon valittiin myös Jyväskylän iiläislähtöinen Jenni Tolonen ja Porin Pesäkarhujen Hanna Hirvikoski.
Vuoden pelinjohtajiksi nimettiin mestarijoukkueiden viuhkassa olleet Sami Sirviö ja Katja Saari.
"Aika harva pystyy lopettamaan voittajana. Ensi kesänä huilaan. PattU:n peli johtaa joku muu", kommentoi helsinkiläistynyt Sirviö.

Superpesiksen Vuoden tulokkaiksi valittiin Seinäjoen Maila-Jussien Henri Pulkkinen ja Turku Pesiksen Iina Lehkonen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
57
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
50
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
26
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

108 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image