Koskettava hetki kehässä – Oulun Kehäkerhon Aydin Behruz iski uransa ensimmäisen SM-kultamitalin

Oulun Kehäkerhon Aydin Behruz (punainen) ja Lahden Kalevan Mikko Niemi (sininen) kamppailivat SM-kullasta. Kehäkerhon iskijä oli tällä kertaa parempi. KUVA: Mauri Ratilainen
Urheilu 12.5.2019 19:38
Hannu Ranta

Oulun Kehäkerhon Aydin Behruz iski uransa ensimmäisen SM-kultamitalin.

Oulun Kehäkerhon monipuolinen ja nasakka iskijä Aydin Behruz löi upeasti ikuiseksi muistokseen nyrkkeilyn SM-kultaa sunnuntaina Helsingissä. SM-kulta on nyt 69-kiloisissa otelleen Behruzin ensimmäinen.

Kulta ei tullut Behruzin kaulaan ja käteen kävelemällä. Behruzin lahtelainen finaalivastustaja Mikko Niemi taisteli kuin herhiläinen kaksi erää. Kolmannessa erässä Niemi vähän väsähti ja tuolloin Behruz pääsi iskemään suoraa ja koukkua, poskipäihin ja vartaloon.

Katso kuvagalleria ottelusta täältä.

Mutta silloin kun Niemi osui, hän osui hyvin. Niemen oikea puhui väkevää kieltä. Behruz ei hätkähtänyt mistään, hän oli ja on moniosaaja, ja hänellä pysyi paketti hyvin kasassa. Ottelun jälkeen Behruz istahti polvilleen ja oli hetken syvissä mietteissä.

Kulta ei tullut Behruzin kaulaan ja käteen kävelemällä. Behruzin lahtelainen finaalivastustaja Mikko Niemi taisteli kuin herhiläinen kaksi erää. KUVA: Mauri Ratilainen

– Olen tosi onnellinen tästä SM-kullasta. Se jää kirjoihin. Olen myös onnellinen siitä, että pystyin ystäväni Mikko Niemen kanssa esittämään yleisölle täysipainoisen kamppailun. Paikoin iskimme kumpainenkin tarkasti. Päämme kolisivat yhteen. Kyllä se tosi taistelua oli, Behruz lausahti.

Ottelun jälkeen nähtiin myös urheilun ajoittain esiin nostamaa ihanaa veljeyttä. Hetkeä aiemmin toisiaan surutta mäiskineet Behruz ja Niemi syleilivät toisiaan hartaasti ja kauan.

Tuo hetki oli ihana piste mainiolle ottelulle.

Behruzin valmentaja, reilusti yli 50 vuotta nyrkkeilyn parissa touhunnut Taisto Alatalo tietää suojattinsa oivat puolet.

– Adella on äärimmäisen kova voitontahto. Hän on hyvä liikkumaan ja hänellä on hyvä ottelusilmä. Kakkosvalmentaja Mikael Perhomaalta Ade on saanut tosi hyvää sparria, Alatalo totesi.

Valmentaja Alatalon mielestä Behruz voisi tihentää treenikertojaan nykyisestä.

– Vaikka tajuan minä sen, että hänellä on ajoittain kovasti kiirettä töissä. Onhan meidän ihmisten myös leipää hankittava, Alatalo päätti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

20.9.
30 vuotta teatterissa työskennellyt Erja Kärkkäinen aloitti uuden uran kuvataiteilijana – 5-vuotisnäyttely esillä Valveella
20.9.
Mökki tuhoutui palossa Enontekiöillä – sisällä ollut henkilö pääsi pois vahingoittumattomana
20.9.
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
20.9.
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
20.9.
Jukka Keskitalo teki uransa ensimmäisen piispantarkastuksen Karjasillalla – satoja vuosia vanha perinne saa uutta väriä ilmastoasioista
20.9.
Hirsimökki tuhoutui tulipalossa Kittilässä – tilanteessa ei henkilövahinkoja
20.9.
Kärpät päihitti Ilveksen Tampereella lukemin 1–3, maalintekijöinä Pesonen, Karvinen ja Koskenkorva, katso videot maaleista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Iiris Suomela uskaltaa sanoa

Niin, haluaa feministinä lain, ettei raiskauksesta tuomitsemiseen tarvitse enään olla vedenpitävää näyttöä, vaan naisen ... Lue lisää...
Sairasta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image