Koronavirus pysäytti urheilevan Suomen – Jää­kiek­ko­lii­gan pudotuspelien kohtalo auki

Vaasan Sport ja Kärpät pelasivat torstaina jääkiekkoliigan ottelun tyhjyyttään kumisevassa Kuparisaaren jäähallissa. KUVA: Samppa Toivonen
Urheilu 12.3.2020 22:41 | Päivitetty 13.3.2020 10:14
Kimmo Siira, Joonas Hentilä

Koronaviruksen (Covid-19) aiheuttama laajentunut terveysuhka tyhjensi jääkiekkoliigan katsomot torstain liigakierroksella. Myös runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina ilman katsojia. Kärpät kohtaa tuolloin Raksilassa Porin Ässät.

Pudotuspelien kohtalo on edelleen auki. Liigan hallitus kokoontui torstaina ja tiedotti, että pudotuspelien alkua lykätään ainakin viikolla.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Liigan pudotuspelien piti alkaa ensi viikon tiistaina villi kortti -kierroksella.

Liiga ja mediaoikeuksien haltija Telia vääntävät, jatkuuko kausi tyhjille katsomoille lyhyemmillä pudotuspelisarjoilla vai loppuuko kausi kokonaan. 

Jääkiekkoliiton liittohallitus kokousti torstai-iltana ja päätti lopettaa kaikkien liiton alaisten sarjojen kaudet torstaista eteenpäin.

Palloliiton liittohallitus päätti torstaina keskeyttää jalkapallon kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun asti. Poikkeuksena ovat miesten Suomen cupin neljännesvälieräottelut ja miesten futsal-liigan runkosarjan päätöskierros, jotka pelataan ilman yleisöä tulevana viikonloppuna.

Täten AC Oulun lauantainen cup-ottelu FC Honkaa vastaan pelataan, mutta tyhjässä hallissa.

Lisäksi Palloliitto suosittelee seuroja keskeyttämään harjoitus- ja turnaustapahtumat maaliskuun loppuun asti.

Kotimaan lentopallossa sarjatoiminta pysäytettiin toistaiseksi kokonaan lukuun ottamatta miesten liigan runkosarjan jäljellä olevia otteluita. Lentopalloliiton ilmoituksen mukaan miesten liigan runkosarja pelataan kuluvan viikon aikana loppuun tyhjien katsomoiden edessä.

Muuten pelit jäävät pelaamatta kaikilla sarjatasoilla – myös nuorten ja masters-ikäisten turnauksissa.

Naisten 1-sarjan välieriin valmistautunut Kisko ei siis ole viikonloppuna tositoimissa, mutta miesten liigassa pudotuspeleihin pääsystä taisteleva Etta suuntaa lauantaina normaalisti pelireissulle, jonka aikana joukkue kohtaa ensin Pielavedellä Savo Volleyn ja sunnuntaina Joensuussa Karelian Hurmoksen.

– Meidän toimintaamme ratkaisulla ei ole niin dramaattista vaikutusta, koska runkosarjan kotiottelumme olivat jo paketissa ja pelit pelataan muuten loppuun, Ettan puheenjohtaja Jukka Parkkinen muotoili.

Lentopallossa koronakriisin vaikutuksia seurojen talouteen on vielä vaikea ennustaa. Tilanne kärjistyy, jos myös pudotuspelit pelataan tyhjille katsomoille.

– Pudotuspelien lipputulot ovat merkittävä tulonlähde varsinkin sarjan kärkipään seuroille. Jos niitä ei tule, se tekee ison loven talouteen, Parkkinen taustoitti.

– Toki lentopallossa on tulossa kesän alussa junioreiden suurturnaus Power Cup, joka on merkittävä tulonlähde liitolle. Olisi iso kolaus, jos Power Cup jouduttaisiin perumaan.

Salibandyssä pääsarjojen eli miesten ja naisten liigan sekä miesten 1. divisioonan pudotuspelejä ei ainakaan toistaiseksi pelata. Oululaisen Rankkojen Ankkojen piti aloittaa lauantaina naisten liigan puolivälieräsarja Kooveeta vastaan, mutta nyt pelien ja kauden jatko on kysymysmerkki.

– Hieman harmittaa, mutta olihan tämä odotettavissa. Tuli mieleen, että onkohan kausi lopullisesti paketissa, Rankkojen Ankkojen valmentaja Arttu Arffman pohti torstaina.

Joukkueen uuden arjen askelmerkit ovat vielä hahmottelematta.

– Meillä piti olla perjantaina harjoitukset, mutta ainakin ne on nyt peruttu.

Kaikkien muiden salibandysarjojen kausi päättyi välittömästi.

Myös Koripalloliitto pysäytti kaiken sarjatoimintansa. Miesten ja naisten liigassa sekä 1. divisioonassa pelejä ei pelata toistaiseksi. Muissa sarjoissa kausi on ohi.

Miesten 1. divisioonassa pelaavan Oulun NMKY:n sisäpiiristä kerrottiin, että joukkueen yhdysvaltalaisvahvistukset suuntaavat kotimaahansa. Mikäli kausi vielä käynnistyy, urakoi Ynni pelit loppuun kotimaisin voimin.

Pesäpallokausi alkaa toukokuussa, mutta Kempeleen Kirin puheenjohtajan Juha-Matti Rannan toive on, että otteluita ei pelattaisi tyhjille katsomoille.

– Henkilökohtainen mielipiteeni on, että kausi joko aloitetaan ajallaan katsojien kanssa tai sitten kauden alkua myöhäistetään ja ottelut jatkuisivat pidempään syksyyn, Ranta sanoi.

Myös moni hartaudella valmisteltu suurtapahtuma jää järjestämättä, mutta pienempiä kisoja on yhä ohjelmassa. Esimerkiksi klassisen voimanoston SM-kisat alkavat perjantaina Oulussa.

Peruutusten suma meillä ja muualla

Koronaviruskriisin vaikutukset näkyvät kisojen, tapahtumien ja sarjojen laajamittaisina peruutuksina sekä keskeytyksinä meillä ja muualla.

Jalkapallo.

Palloliitto keskeyttää kilpailutoiminnan maaliskuun loppuun saakka. Poikkeuksia ovat ilman yleisöä pelattavat miesten Suomen cupin neljännesvälierät ja miesten futsal-liigan päätöskierros.

Jääkiekko.

Miesten Liigan runkosarjan päätöskierros pelataan lauantaina tyhjille katsomoille. Pudotuspelien alkua lykätään ainakin viikolla. Kaikkien liiton alaisten sarjojen (mm. Mestis, naisten liiga ja nuorten SM-liiga) kaudet päättyvät.

Koripallo.

Suomen pääsarjoja (miesten ja naisten liigat sekä 1. divisioonat) ei toistaiseksi pelata. Muiden sarjojen pelikausi on päättynyt.

Lentopallo.

Kaikki sarjatoiminta Suomessa on pysäytetty toistaiseksi lukuun ottamatta miesten liigan runkosarjan viimeisiä otteluita, jotka pelataan tyhjille katsomoille.

Pesäpallo.

Kaikki Pesäpalloliiton tapahtumat – esimerkiksi halli-SM-lopputurnaukset – on peruttu maaliskuun loppuun saakka.

Pohjoismaiset hiihtolajit.

Hiihtoliitto perui liudan loppukauden kisoja, muun muassa Taivalkosken Hopeasompa-tapahtuman. Hiihdon Suomen cupin Pyhäjärven osakilpailun (28.9.–29.3.) ja Ristijärven SM-kisojen (3.–5.4.) kohtalo päätetään myöhemmin. Hiihdon maailmancupin Minnesotan ja Canmoren kisat peruttiin, mutta Quebecissä on tarkoitus kilpailla 14.–15.3.

Raviurheilu.

Raveja järjestetään Suomessa ohjelman mukaisesti, mutta ilman yleisöä.

Salibandy.

Miesten ja naisten liigan sekä miesten Divarin pudotuspelejä ei toistaiseksi pelata. Kaikkien muiden sarjojen pelikaudet päättyivät.

Uinti.

Uimaliitto on peruuttanut kaikki liiton alaiset kilpailut toukokuun loppuun saakka.

Yleisurheilu.

Urheiluliiton alaisia kisoja perutaan tai siirretään syksyyn.

NHL ja NBA tauolle

Jalkapallo.

L’Equipe-lehti uutisoi, että miesten EM-turnausta oltaisiin siirtämässä vuodelle 2021, mutta Euroopan jalkapalloliitto Uefa kommentoi tilannetta vasta tiistaina.

Jääkiekon NHL.

Kausi on keskeytetty toistaiseksi.

Koripallon NBA.

Kausi on keskeytetty toistaiseksi.

Autourheilu.

BBC:n mukaan F1:n Australian gp on peruttu.

 

MAINOS

Kommentoi

Miksi pudotuspelit pitäisi siirtää? Voihan ne pelata, vaikka katsomoissa ei olisikaan 500 katsojaa enempää? Mitä se vaikuttaa itse pelitapahtumaan? Ei mitenkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

13:32
Suojainhankinnoista tehty kolme kantelua – Oikeuskansleri: "HVK:n selvitettävä tavarantoimittajien ja yhteistyökumppaneiden suhteessa ilmenneet epäselvyydet"
13:06
HS: Tiina Jylhän kauneusklinikka markkinoi suojamaskeja väärennetyllä sertifikaatilla
13:00
Talvirenkaiden hankinnassa on tapahtunut huomattava muutos – varautuminen uuteen tieliikennelakiin näkyy jo Tilaajille
12:21
Suomessa on todettu 164 uutta koronatartuntaa, Pohjois-Pohjanmaalla määrä kasvoi viidellä – OYSissa 11 koronapotilasta, joista kuusi tehohoidossa
12:03
Kaleva oikaisee
12:00
Suomalaisia sotavankeja lepää Saint Helenan hautausmaalla – Afrikan tähdestä ja Napoleonin haudasta tutulle saarelle vietiin buurisodan häviäjiä Tilaajille
12:00
Kulttuuria koronan aikaan: Kerkkämehua imeksitään, ja kohta saa kuusenkantoja nuoleskella Tilaajille
87
Maskeja sekä Jylhältä että Sarmasteelta tilanneen huoltovarmuuskeskuksen Lounema pahoittelee virheitä – "Jälkipyykin pesu on sitten, kun on saatu akuutti tilanne hoidettua"
19
Euroryhmä lähestyi sopua koronatukipaketista – Euroryhmän puheenjohtaja: "Me olemme hyvin lähellä sopimusta"
13
Neljän viikon yhtämittainen kesäloma uhkaa jäädä haaveeksi – Hakemusruuhka voi laittaa Kelan lomajärjestelyt uusiksi
9
Järjestöt julkaisivat viralliset ompeluohjeet, joilla syntyy kasvomaski kotoa löytyvistä tarvikkeista – "Tämä on uusi kansalaistaito"
8
Kuoleman hiljainen kaupunki – New Yorkissa rekkoihin työnnetään kuolleita, liikkeet ovat kiinni ja lääkärit ihmettelevät tilannetta
7
Viinasen talousopit toisivat uuden tuhon – tie taloudellisen häiriön yli on tasoitettava kaikille Lukijalta
6
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

PS:n kannatus laskee jatkuvasti

Persujen vouhotukseen,yhtä ja samaa jankuttavat,hallituksen tytöt ovat oikealla asialla se näkyy kannatuksesta, Lue lisää...
Kansa kyllästynyt.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

10.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image