Ko­ri­pal­lo­työ­läi­sek­si Pohjois-Karjalaan

Jussi Eskola on kotiutunut Joensuuhun hyvin ja hänen mukaansa kaupunki on ilmapiiriltään hyvin Oulun kaltainen.
Urheilu 23.10.2008 0:00
Panu Vatanen
Koripallo on merkinnyt oululaiselle Jussi Eskolalle paljon jo pienestä pitäen.

Eskolan mukaan hänen tavoitteensa onkin ollut jo kauan sama - pelata koripalloa. Nuorena asetettu tavoite on alkanut toteutua, sillä 21-vuotias Eskola pelaa Suomen Korisliigassa jo neljättä kauttaan.

Koripalloilijan tie on vienyt Eskolan kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Pohjois-Karjalaan, Joensuun Katajan riveihin. Lokakuussa startannut lliiga on alkanut Katajalla parhaalla mahdollisella tavalla. Mestarisuosikkeihin kuuluva joukkue komeilee sarjataulukon kärjessä. Oman kautensa alkuun Eskola on tyytyväinen yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: heitot eivät ole vielä sujahdelleet sukasta tyydyttävällä tasolla.

"Olen tällä kaudella ollut paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Nyt kun laitan vielä kaukoheitot säkkiin, olen tyytyväinen. Muuten olen oikeastaan pelannut paremmin kuin edes odotin", Eskola kertoo.

Eskolan rooli Katajassa on puolustusvoittoinen. Hänen tehtävänään on yleensä prässätä ja häiritä vastustajan takamiehen pelinrakentelua.

"Haluan olla kentällä energian luoja ja yritän olla mahdollisimman aktiivisessa roolissa. Se mitä teen kentällä, ei ehkä ole tilastollisesti näkyvin rooli, mutta puolustamiseni vapauttaa muita keskittymään enemmän hyökkäykseen. Omasta mielestäni joukkueessamme ovat roolit tasapainottuneet aika hyvin", Eskola toteaa.

Joukkuehenki on Jussi Eskolan mielestä Katajassa kohdallaan. Eskolan puheessa korostuukin tuon tuosta joukkueen merkitys. Henkilökohtaisista tavoitteistaan hän on vaitonaisempi.

"Koripallo on joukkuepeli, omat tavoitteet pidän omana tietonani ja ne ovat muutenkin toisarvoisia. Minulle joukkueen tavoitteet ovat tärkeimmät. Tällä kaudella Katajan tavoite on mestaruus, ja aiomme tehdä sen eteen kaikkemme."

Pitemmän tähtäimen suunnitelmiaan Eskola kuitenkin suostuu hieman raottamaan.

"Tottakai olisi mahtavaa päästä joskus ulkomaille pelaamaan, sehän on kai kaikkien unelmana. Tärkeintä minulle on kuitenkin kehittyminen pelaajana. Ei se muserra minua, jos ovet ulkomaille eivät avaudukaan. Lähinnä toivon, että pysyn terveenä ja voin pelata tätä peliä vielä kauan", hän pohtii.Oulun mies
henkeen ja vereen


Jussi Eskola muutti koripallon perässä Oulusta 18-vuotiaana vuonna 2005, kun Oulun Hitech tippui miesten 1-divisioonasta.

"En usko, että olisin lähtenyt Oulusta ainakaan niin nopeasti, jos olisimme pysyneet 1-divisioonassa. Lähestulkoon kaikki nuoret kehittymistä kaivanneet koripalloilijat ovat lähteneet Oulusta jossain vaiheessa muualle pelaamaan", Eskola sanoo.

"On harmi, että hyvät ja jopa huippupelaajat joutuvat lähtemään niin aikaisin kaupungista", hän jatkaa.

Eskola kuvailee itseään henkeen ja vereen Oulun mieheksi. Hänellä onkin selkeä kanta oman Oulun paluunsa suhteen.

"Olen erittäin kiitollinen oululaiselle korisväelle. He ovat auttaneet minua todella paljon eteenpäin. Varmaan palaan vielä joskus Ouluun pelaamaan. Olisi hienoa olla nostamassa oululaista koripalloa korkeammalle tasolle. Olen monien kanssa puhunutkin, että jos kaikki oululaiset pelaajat palaisivat takaisin kaupunkiin, se olisi liigatasoinen joukkue. Tietysti tarvittaisiin myös hyvät ulkomaalaisvahvistukset ja laadukas valmennus", Eskola summaa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image