Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – ur­hei­lu­vä­li­ne­jät­ti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen

Ottelua oli takana vain 36 sekuntia, kun palloa vapaaheittoviivan tienoilla kuljettanut Zion Williamson kaatui maahan. KUVA: Streeter Lecka
Urheilu 22.2.2019 20:21
STT

NBA-ykkösvaraukseksi povatun Zion Williamsonin toipumisaikataulusta ei ole tietoa

Yhdysvaltalaisen urheilun ykköspuheenaihe viimeisen vuorokauden aikana on ollut koripallon superlupauksen Zion Williamsonin dramaattinen loukkaantuminen. 18-vuotiaan Williamsonin Nike-merkkisen pelikengän hajoaminen kesken ottelun pakotti urheiluvälinejätinkin reagoimaan.

Pohjoiscarolinalaisen Duken yliopiston riveissä pelaava Williamson on ollut tällä kaudella yliopistokoripallon kuumin nimi, ja hänen odotetaan olevan ensi kesänä NBA:n varaustilaisuuden pomminvarma ykkösvaraus. 201-senttinen Williamson on tehnyt 22,4 pistettä ottelua kohden ja ihastuttanut donkkauksillaan ja isolle miehelle poikkeuksellisella ketteryydellään.

Williamsonin kauden synkin hetki koitti keskiviikkoiltana, kun Duke kohtasi tärkeässä ottelussa North Carolinan. Ottelua oli takana vain 36 sekuntia, kun palloa vapaaheittoviivan tienoilla kuljettanut Williamson kaatui maahan ja alkoi pidellä oikeaa polveaan irvistäen kivusta. Hänen pelikenkänsä oli hajonnut, mikä aiheutti jalan luiskahtamisen.

Superlupaus pääsi nilkuttamaan itse pois kentältä, mutta hänen ottelunsa oli ohitse. Duken päävalmentajan Mike Krzyzewskin mukaan kyseessä on lievä polvivamma, mutta hänen tiedossaan ei ole vielä, kuinka pitkään Williamson on sivussa.

On myös mahdollista, että Williamson jättää kauden kesken, vaikka vamma olisikin lievä. Koska hän on käytännössä varma ykkösvaraus, ei hän välttämättä halua ottaa riskejä ammattilaisuransa suhteen palaamalla kentille liian nopeasti.

Nike: Olemme huolissamme

Ottelua olivat paikan päällä seuraamassa muun muassa presidentti Barack Obama sekä elokuvaohjaaja Spike Lee. Innokkaana koripallofanina tunnettu Obama lähetti Williamsonille paranemistoivotuksensa.

–  Zion Williamson vaikuttaa sekä upealta nuorelta mieheltä että upealta koripalloilijalta. Toivon hänelle pikaista toipumista, Obama tviittasi.

–  Toivottavasti nuori äijä on kunnossa! Hän kirjaimellisesti räjäytti kenkänsä, tviittasi puolestaan NBA-supertähti LeBron James.

Niken osakekurssi laski yhden prosentin verran torstaina tapauksen jälkeen.

–  Olemme tietysti huolissamme ja haluamme toivottaa Zionille pikaista paranemista. Tuotteidemme laatu ja suorituskyky on ensisijaisen tärkeää, Nike lausui tiedotteessa.

–  Vaikka tämä on yksittäistapaus, yritämme selvittää mistä se johtui.

Nike kilpailee tiukasti muiden urheiluvälinevalmistajien kuten Adidaksen kanssa urheilijatähtien sponsorisopimuksista. Keskiviikon tapaus tuskin ainakaan parantaa yrityksen mahdollisuutta solmia sopimus Williamsonin kanssa, kun tämä siirtyy ammattilaiseksi.

MAINOS

Kommentoi

Isona ihmisenä on haasteellista löytää hyviä ja sopivia kenkiä. Ainakin eräillä valmistajilla, on ihmeellinen käsitys kenkien kokomitoituksista; kun kokonumeroa isonnetaan niin kasvatetaan leveyttä ja pituutta, mutta huomiotta jää se, että isojalkaisen jalan korkeus ja kehon paino ovat jotain muuta kuin "riisitautisilla" keskiverto tossunkuluttajilla. Olen joutunut antamaan palautetta romahtaneista pohjarakenteista, ja ainakin eräs kotimainen valmistaja on mukisematta korjannut kengät (eivät kylläkään pahoittelujen kera. Itselle jäänyt vähän sellainen tunne, että anteeksi kun olen iso).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän Williamsonilla on oiva mahdollisuus jos osaa ”pelata” homman oikein.
Nikellä ei ole vara menettää Williamsonia koska se antaa kuvan että kyseessä ei olekaan yksittäistapaus ja Williamsonin perässä moni muukin voi vaihtaa kilpailevaan leiriin. Eli Williamson voi vaatia itselle tosi hyvän sponsorisopimuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:00
Oululaisyrityksen Oura-älysormus palkittiin Pohjois- ja Itä-Suomen tuottavimpana ideana
10:59
Kaksi uutta tekniikan alan YAMK-koulutusta Oulun ammattikorkeakouluun, talotekniikka ja hitsausala
10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
29
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
23
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
13
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image