Kontisen ne­lin­pe­li­tai­val uuden parin kanssa päättyi Australiassa – "Tappiosta löytää niitä meidän heikompia kohtia enemmän"

Henri Kontinen (oikealla) kohtasi saksalaisen parinsa Jan-Lennard Struffin kanssa yhdysvaltalaisen Rajeev Ramin ja brittipelaaja Joe Salisburyn Australian avoimessa tennis-turnauksessa Melbournessa. KUVA: LYNN BO BO / EPA
Urheilu 28.1.2020 19:49
STT

Suomalainen osui pallolla brittivastustajaa leukaan, mutta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä.

Henri Kontiselle tenniksen Australian avoimet olivat arvokas oppimiskokemus uuden saksalaisparin Jan-Lennard Struffin kanssa. Kontinen ja Struff putosivat turnauksen nelinpelistä tiistaina häviämällä Yhdysvaltain Rajeev Ramille ja Britannian Joe Salisburylle 4–6, 4–6.

Kontinen vaihtoi peliparia täksi kaudeksi pelattuaan neljä kautta australialaisen John Peersin kanssa. Suomalaisen mukaan pelaaminen Struffin kanssa tuntui Melbournessa hyvältä läpi turnauksen.

–  Tietysti tällaisesta tappiosta löytää niitä meidän heikompia kohtia ja parannuskohtia enemmän. Aikaisemminkin puhuin, että joka matsista oppii lisää ja tulee kokemusta yhdessä pelaamisesta, varmasti opitaan tästä päivästä myös, Kontinen sanoi STT:lle.

–  Seuraavaksi grand slam kun tulee, niin ollaan varmasti pelattu yhdessä paljon enemmän siihen mennessä, joten siinä mielessä on helpompi lähteä siihen kisaan.

Vuosi sitten Kontinen ylsi Australian avoimissa finaaliin. Myös hänen ainoa nelinpelin grand slam -voittonsa on Melbournesta vuodelta 2017.

"Säikähdin, että osuin silmään"

Kontinen tiesi 11:nneksi sijoitetut Ramin ja Salisburyn koviksi vastustajiksi. Amerikkalais-brittiläinen pari mursi Kontisen ja Struffin syötön kertaalleen molemmissa erissä.

–  He pelasivat kyllä todella hyvin. Tiedän heidän hyvän päivän tasonsa, ja he pelasivat kyllä tänään korkealla tasolla. Itse ei pystytty parhaimpaamme, Kontinen tuumi.

–  Harmittaa tietysti, ettei menty pidemmälle, mutta ei mahda märehtiä.

Ottelussa koettiin myös pientä draamaa toisen erän toisessa pelissä, kun Kontisen lyönti verkolta lävähti suoraan Salisburyn leukaan. Brittiä hoidettiin muutaman minuutin ajan ennen kuin peli pääsi jatkumaan.

–  Säikähdin ensin, että osuin häntä silmään, mutta onneksi en osunut ja säikähdyksellä selvittiin. Näitä sattuu ja tapahtuu nelinpelissä, onneksi ei käynyt pahemmin kaverille. Hyvä tyyppi, Kontinen kertoi.

Seuraavan kerran Kontinen pelaa Struffin kanssa ATP-kiertueella nelinpeliä Hollannin Rotterdamin turnauksessa, joka alkaa 10. helmikuuta. Grand slam -kiertue jatkuu alkukesästä massakentällä Pariisissa Ranskan avoimissa.

–  Voisi kuvitella hänen (Struffin) pelityylin sopivan massalle hyvin, Kontinen uumoili.

Savotta jatkuu sekanelinpelissä

Kontinen jatkaa Melbournessa vielä sekanelinpelissä kanadalaisparinsa Gabriela Dabrowskin kanssa. Kolmanneksi sijoitetut Kontinen ja Dabrowski voittivat toisella kierroksella Australian Jessica Mooren ja Matthew Ebdenin 7–5, 7–6 (7–5).

Kontinen ja Dabrowski kohtaavat puolivälierissä Kiinan Latisha Chanin ja Kroatian Ivan Dodigin.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
21
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
17
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
9
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
3
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta
3
Oulun torihotellin työmaan suuri torninosturi rikkoutui ja puretaan – nosturi tarkoitus saada töihin taas keskiviikkona

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image