Kommentti: Uuden Lipon ensimmäinen kausi oli rohkaiseva – Toi­mi­tus­joh­ta­ja Lähteenmäki katkaisi siivet Jussila-huhuilta

Oulun Lipon kausi päättyi karsintapettymykseen. KUVA: Juha Poutanen
Urheilu 6.9.2019 9:00
Joonas Hentilä

Tappio on aina tappio, vaikka lunta olisi tullut tupaan tai kaatuminen olisi tapahtunut saappaat jalassa. Oulun Lipon pesäpalloilijoilla on kuitenkin syytä olla ylpeitä itsestään, kun pelaajat hikoilevat kauden viimeisessä saunaillassaan.

Toni Kohosta lukuun ottamatta joukkue oli täynnä nuoria pelaajia, joista jokainen on aikuisurallaan tottunut enemmän tai vähemmän häviämään otteluita. Altavastaajan asemasta Lippo kampesi itsensä karsinnoissa hiuskarvan päähän ratkaisevasta viidennestä ottelusta, joka olisi pelattu Raksilassa. Aika ei kuitenkaan ollut vielä kypsä nousulle. Ehkä jo vuoden päästä.

Uuden Lipon ensimmäinen kausi Ykköspesiksessä oli kokonaisuudessaan positiivinen – kiitos loppukauden. Joukkueelle tuli läpi kauden täydellisiä ohijaksoja otteluiden alkajaisiksi, mutta sille päälle sattuessaan Lippo pystyi olemaan jopa pääsarjatasoinen ryhmä.

Kauden viimeisessä ottelussa Lipon kokoonpanossa oli 11 oululaiskasvattia. Siinä on pohja, josta on hyvä kasvattaa ryhmää, jonka oululainen yleisö tuntee omakseen. Karsintaottelut vetivät väkeä Raksilan lehtereille kohtalaisesti.

Lipon kolmas tuleminen on syytön edeltäjiensä virheisiin, mutta joutuu kantamaan taakkaa selässään. Avauskausi oli myös kentän ulkopuolella rohkaiseva. Ensimmäistä kertaa huippupesäpalloseuran operatiiviseen toimintaan hypännyt Läpilyönti Oy:n kopla on nyt varmasti kaksi kertaa viisaampi kuin vuosi sitten.

Toimitusjohtaja Mika Lähteenmäki kertoi jo keskikesällä avoimesti haasteista, joita Lipon nimellä toimiminen on tuottanut. Ratkaiseva karsintaottelu kotikentällä olisi tuonut kassaan roimasti täytettä. Seura tekee ensimmäisestä kaudesta miinusmerkkisen taloudellisen tuloksen, joka kuitataan omistajien lompakoista.

Juuri avoimuus on avainasia, jolla tämä Lippo-yritys voi menestyä. Pelaajat, yleisö ja yhteistyökumppanit eivät kestä enää yhtään huijausta. Tämän kesän osalta seurajohto keräsi pelaajien suunnasta kiitoksia. Moni vielä viime talvena sitoutumistaan empinyt yhteistyökumppani aikoo hypätä mukaan ensi kaudeksi.

Avauskausi ilman kriisejä on ensimmäinen askel kohti parempaa tulevaisuutta.

Uusi Lippo järisytti viime syksynä pesäpallon valtarakenteita värväämällä itsensä lukkarilegenda Kohosen joukkueeseensa.

Samanlaista röyhkeyttä oli jälleen ilmassa, kun siirtomarkkinoiden suurinta kalaa, Tuomas Jussilaa vietiin Lippoon pitkin loppukesää. Nyt on aika leikata huhuilta siivet. Toimitusjohtaja Lähteenmäki sanoi torstaina, että Jussila ei tule pelaamaan Oulun Lipossa kaudella 2020.

Lipolla on tällä hetkellä sopimus 13 pelaajan kanssa, joista kaksi on nykyisen joukkueen ulkopuolelta.

Konkari Kohosen tulevaisuus on vielä auki.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Tämä kausi oli Lipon palaamisen ja uuden tulemisen vuosi, täydellinen onnistuminen.
Lipolla on Suomessa pääseuralla hyvä kasvattajaseuran maine, jonka seurauksena pelaajia pelaa Superpesiksessä tälläkin hetkellä lähialueella ja muuallakin Suomessa suuret määrät varmasti joukkueellinen miehissä ja naisissa, jotain on vuosikymmenten aikana tehty eríttäin hyvin ja tälläkin hetkellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Lipon tj. ja KeKin manageri sopimaan keskinäisistä harjoitus peleistä talven harjoitus kaudelle. Olisi alueen pesäpallon voitto, jos sopu sijaa antaisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lipolla ensi kautena nuori, lahjakkaista pelaajista koostuva rosteri lisänä muutama kova supertasoiset vahvistukset. Aihiot menestykseen on hyvät kun saadaan taakse laadukas harjoittelukausi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kaudella harjoittelivat kovaa, valmennus ja pelinjohto osasivat hommansa. Kohonen pitäisi saada mukaan Lippoon, ymmärrän hyvin jos terveyden ja töiden ehdoilla haluaa mennä eteenpäin, esimerkillinen pesäpalloilija sanat eivät riitä kaikkea kertomaan, hyvä oli Lipon muukin juokkue, valitettavasti olen Kohonen fani ollut aina siitä lähtien kun nuorena pelasi Oulussa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Huh huh, sieltä puskista on varmaan mukava huudella😊 Eiköhän tukijoiden määrä ole ihan riittävä että homma hoituu sutjakkaasti👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten voidaan todeta kauden rohkaisevuus tulevaisuutta ajattelen, kun saamme taloustiedot. Toivotaan vain muutamien tonnien tappioita, mikä on käytännössä nollatulos. Siitä on hyvä rakentaa oululaista pesäpalloa kohti Suomen huippua. Avoimuus ja taloudellisuus ovat ne asiat, jotka johtavat menestykseen. Kaikki muut tiet ovat tämän kaupungin pesäpallohistoriassa katsottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osakeyhtiön tulokset saa helposti verkosta pienellä summalla. Lompakon paksuus ratkaisee kauanko ja kuinka suuresti miinusta voi tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun pesäpallohistoria on hieno ja jatkuu yhä hienona jatkossakin, siellä on paljon pesäpalloihmisiä taustalla mukana toiminnassa, täytyy tämä tosiasia muistaa Oulussa olen käynyt kahdessa Itä-Länsi tapahtumassakin, kokemusta on siitäkin, joten sekin on näyttönä muille arvostelijoille etupäässä, historiassa on menestystä yli 7000 katsojaa, keskimäärin lähes 4000, satojen metrien jonot lippuluukulle.
Kaikissa lajeissa on ns. edustusjoukkueet, joka pelaa esim. Superpesiksessä, siellä liikkuu raha ja Kärpilläkin on sellainen tai sellaiset.
Pitää muistaa kun valitetaan ja haukutaan, silloin kyseessä on edustusjoukkue ei Oululainen koko pesäpallo ole sillon osallinen.
Ihmiset haluaa sekoittaa puurot ja vellit keskenään tarkoituksella tai ymmärtämättömyyttään, motiivi on puhtaasti kateus, vahingonilo ja oma etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä, miten sinun kommenttisi liittyy minun kommenttiini. Minähän juuri toivon hyvää oululaiselle pesäpallolle. Lienee sanomattakin selvää, että puhun edustuspesiksessä, koska sitä tässä jutussakin käsitellään. Ennen kaikkea kommentoin tämän lehtijutun kirjoittaneen toimittajan näkökulmaa, josta puuttuu talouskysymys melkein kokonaan. En ole valittanut tai haukkunut. Ennemminkin esittänyt toiveeni siitä, miten pitää toimia jatkossa. Vanhoista virheistä pitää oppia ja pyrkiä kestävään talouteen nollatuloksen kautta sekä avoimeen tiedottamiseen. 90-luvulla oli täysin erilainen toimintakenttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen Lipon edustusjoukkue on hyvä ja johto varmasti osaa asiansa hoitaa, luottamus siihen on hyvässä kunnossa.
Historiasta kannattaa muistella niitä hyviä asioita joita on Lipon kanssa ollut paljon ja ne ovat elämässä tärkeimmät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis loistavaa nöyrtymistä on havaittavissa seurajohdossa vs vuosi sitten.
Ei enään mollata muita Lippoja
ja tekijöitä niiden keskiössä.
Henkselien paukuttelu on vaihtunut todellisuuteen mutta
Hyvä näin.
Vain nöyryydellä voitte pärjätä ja tietty isolla massilla.
No avoimuus/rehellisyys reilu vuosi sitten oleviin siirtymiin on oma lukunsa ja ne jotka ovat tietoisia mitä tuolloin oikein tapahtui ei ole joka jannun tiedossa. Kaikki ei ole kultaa vaikka kiiltää.

Hieno homma jokatapauksessa
on tämä herääminen urheiluseuran realiteetteihin.

Eikun positiivisia uutisia vain ja kaikkea menestystä Lipolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun avoimuudesta puhutaan ja sitä halutaan, niin ensimmäisenä pitää kertoa mahdollisimman nopeasti tappion määrä, eli kuinka paljon omistajille jää kuitattavaksi. Jos tappio on muutamia tonneja, niin voidaan puhua jo lähes nollatuloksesta, mikä on erinomainen saavutus. Kymmenien tuhansien tappio sen sijaan on kaoottinen tilanne. Se kertoo siitä, ettei rahoituspohja ole todellakaan kunnossa. Tappioiden kuittaajia ei riitä loputtomiin. Rahamiehet kyllästyvät siihen yleensä nopeasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoija ei oikein taida olla selvillä seurojen kustannuksista Suomessa, jos pitää muutaman kymmenen tuhannen euron tappiota kaoottisena. Lieneeköhän Suomessa juurikaan pesäpalloseuraa, joka tuottaa voittoa saati selviää muutaman tuhannen euron tappiolla kaudesta. Nousua tavoittelevalle seuralle asia on vielä täysin erilainen. Toivottavasti Oulun Lipon vetäjät ja sponsorit jaksavat uskoa asiaansa. Oulussa on tarvetta ja tilausta superpesisjoukkueelle, vaikka kaikenlaiset pahanilmanlinnut koettavat mollata Lipon organisaatiota ja heitellä kapuloita menestyksen tielle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minähän juuri haluan tänne pysyvää ja kestävästi johdettua pesisseuraa. Nollatulokseen pitää pyrkiä. Yksittäisiä isompia tappioita saattaa silloin tällöin tulla. Nämä jatkuvasti isoja tappioita tekevät seurat ovat lajin mätäpaiseita ja hankaloittavat tällä talousdopingilla kestävään taloudenpitoon pyrkiviä seuroja. Pesäpalloliitto myös antaa tämän talousdopingin ainakin toistaiseksi tapahtua, mutta se tekee ja on jo tehnyt valtavaa hallaa lajille. Mollaaminen ja kapuloiden heittäminen rattaisiin on aivan eri asia kuin kritiikki, jolla halutaan estää se kaaos, johon on täällä aikaisemmin jouduttu. Nousu myös pitää tapahtua hyvin hoidetulla taloudella. Oulussa on synkkä pesishistoria. Sen korjaaminen vaatii täyttä avoimuutta ja rehellisyyttä. Myös ikävistä asioista pitää pystyä puhumaan avoimesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Lipolla menee nyt tosi hyvin, kannattajia riittää enemmän joka pelissä.
Oulussa oli tällä kaudella hyvä pesäpallobuumi, siitä on hyvä jatkaa 11 omaa kasvattia runkona.
Seura ja seurajohto tiedottaa aktiivisesti mediassa reaaliajassa, joten edustusjoukkue Lippo on nykyaikainen pesäpallo seura.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvähän tämä olisi tietää.

Myös Keki:n taloudellinen tappio kiinnostaa, kallis joukkue ja olemattomat lipputulot (olemattomasta menestymisestä johtuen).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Voimakas tuuli on kaatanut puita ja katkonut sähköjä – vesi on noussut teille useissa paikoissa
189
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
70
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
57
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

252 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mikset ole osakkeen omistaja?

Olenhan minä salkunomistaja ja osingoilla on mukava elellä. Lue lisää...
wiisas neitsyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image