Kokenut liigapelaaja Hertsi AC Ouluun – "Nippu on kova"

Viime kauden kentiltä sivussa ollut Felix Orishani on mukana AC Oulun harjoitusvahvuudessa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 24.12.2018 11:50
Kai Nevala

Kun 26-vuotias liigatason vakiokasvo pudottautuu sarjaporrasta alemmaksi, ensimmäinen kysymys on tietenkin: miksi?

– Niin... osittain sen takia, että minulla on ollut useamman vuoden ajan koulupaikka Oulun yliopiston kauppakorkeassa. En ole saanut opintoja eteenpäin, Loorents Hertsi kertoo.

165 liigaottelun mies on tehnyt vuoden sopimuksen AC Oulun kanssa. Hän liittyy joukkueeseen tammikuun alussa.

– On hyvä asia, että seura on saanut jo ydinryhmän kasattua. Nippu on kova. Joukkueessa on muitakin hyviä laitureita, ja jotain keskustelua roolistani on jo käyty.

Hertsi on AC Oulun 15:s sopimuspelaaja. Päävalmentaja Mika Lähderinne on saanut toivomansa joululahjan: joukkueen runko pysyi kasassa ja ryhmää on vahvistettu onnistuneilla hankinnoilla.

– Tavoite oli, että meille löytyisi molemmille laidoille nopeita jalkoja. Hertsi ja Aapo Heikkilä ovat monikäyttöisiä pelaajia, jotka voivat pelata myös laitapakkina.

Hertsin lisäksi joukkueeseen liittyvät tammikuun alussa kokenut taitopelaaja Joni Korhonen sekä japanilainen laitapuolustaja Fugo Segawa.

– Segawa on äärimmäisen nöyrä ja juoksuvoimainen laitapakki. Halusin nimenomaan vasenjalkaisen pelaajan. Korhonen tuo toivottavasti tehoja mukanaan, sillä olimme viime kaudella liikaa (Alberto Alvarado) Morinin varassa.

Lähderinne tietää, että toppari Markus Heikkisen ja keskikentän moottorin Jairin paikkaaminen ei ole helppoa. Kolme kautta AC Oulussa pelannut Jair kehittyi kokonaisvaltaiseksi keskikenttäpelaajaksi, joka otti askeleen eteenpäin Ilveksen liigajoukkueeseen.

– Haluan vielä puolustuslinjaan leveyttä sekä pelaajan keskikentän puolustavaan rooliin. Olen asetellut siihen David Ramadingayeta, mutta tarvitsemme vielä toisenkin. Felix olisi tietenkin hyvä siihen, koska hän tuntee joukkueen arjen.

Valmentaja viittaa pallorosvo Felix Orishaniin, jonka pysyvän oleskeluluvan haku – ja sitä myöten myös pelilupa – on yhä Migrin koneiston rattaissa pyörimässä. Orishanin tilanne on eriskummallinen, sillä hän harjoittelee jo toista vuottaan oululaisjoukkueen kanssa, mutta edellisen virallisen ottelun hän pelasi OPS:n riveissä lokakuussa 2017.

Vaikka iloinen nigerialainen on harjoituksissa päivästä toiseen innostuneena mukana, miehen mielessä on välillä myllertänyt.

– On ollut henkisesti raskasta, kun en ole saanut pelata. Toivottavasti saan päätöksen parin kuukauden sisällä ja voin olla taas oma itseni. Olen kiitollinen, että joukkue on ottanut minut osaksi perhettä, Orishani sanoo.

AC Oulun treeneissä on joulukuun ajan ollut mukana oululaisten juniorien lisäksi paikallisia koepelaajia kuten Oskari Rounaja (viime kaudella AC Kajaani) ja Santeri Ukkola (Hercules).

MAINOS

Kommentoi

Olisihan se myös mahdollista palata sinne Nigeriaan. Sielläkin voi pelata jalkapalloa. Siellä ei ole talvea. Kaikki voittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä oman kylän poikia mukana monta. Mukana varmaan pitää olla,
Taitavia vahvistuksia. Mutta pallo pyöreä.
Toivotaan että saadaan oululainen futis, pää-sarjaan tulee hyviä pelejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon samoin, että nuria kotiseddun lahjakkuuksi myös tulee rinkiin. Tulevaisuudessa hyöty on suuri jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnäkin fyssarin ja fysiikkakoutsin vertaaminen on täysin eriasia. Fysiikka koutsi ennen kaikkea pitää pelaajat kunnossa, kehittää fysiikkaa, kertoo valmentajille kuka tarvitsee lepoa ymym. Teilläkö urheilutoimenjohtaja tekee tätä 😊 epäilen ja vaikka olisi ollut pelaaja niinkuin vertasit juuri kyseisinen pelasja on aina ollut hajalla. Oulussa on muutama loistava fysiikkakoutsi, pääasiallisesti he tekevät hommia yksilöurheilijoille jotka ovat 24/7 urheilijoita ja urheilijat ymmärtävät fvalmentajan merkityksen. Mailapelaajat, NHL, hiihtäjät ym. Esim jos teillä olisi koutsi joka ymmärtää fysiikan päälle niin keskikentän mies olisi kunnossa eikä joka vuosi niinkuin mitään ei olisi tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoittanet potkupalloa ja sählyä?
Esim. sählyä pelaavat ne, jotka eivät osaa luistella. Potkupallo on muuten vaan kiva harrastus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitten oulun omapoika Rounaja kelvannut taaskaan, kyllä tässä myös seurajohtajalla peilin katsomisen paikka, taas lähti rahanyörit laulaan ja oman kylän pojat ei mahdu joukkueeseen. Rounaja olisi ollut joukkueen nopein pelaaja. Miten muut Oulun omat? Ja mikä koomisinta teillä ei ole edes fysiikkavalmentajaa, tämähän on sama vitsi kuin oulunlippo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hah hah. Ei ole poissuljettu että Rounajakin pelaisi ensi kaudella ACOssa. Tutustuin hänen viime kausien esityksiin kyselle eri lähteistä ja kovin paljon hänellä on ollut ongelmia päästä pelaamaan muissakaan joukkueissa, esim viime kaudeksi oli sopimus KPVn kanssa, jonka KPV purki ja sitten pelasi Kajaanissa. Toivotaan. että saa selätettyä nämä (ymmärtääkseni) ASENTEELLISET ongelmat ja mahtuu AC Oulun joukkueeseen.

Oulun omia poikia on tulevan kauden joukkueessa ainakin Lindhoolm, Lindhoolm, Leppälä, Nurmos, Ramadingaye ja Heikkilä. Lisää on varmastikin tulossa sopimuspelaajiksi ja useat saavat mahdollisuuden reenata ja pelaita harjoituspelejä, mutta harvalla riittää taidot ja pelikovuus liiganousua tavoittelevaan joukkueeseen. Ei siellä sinun epäilemättä ihannoimassa kärpissä ole montakaan oululaista nuorta pelaajaa. Ja ne muutamat taitaa pelata Hermeksessä ja Rokissa...

Vertallua Lippoon en ymmärrä lainkaan, enkä sitä, että joukkueella pitäisi olla nimenomaan kuntovalmentaja-tiettlillä joku. AC Oululla on apuvalmentaja, maalivahtivalmentaja, joukkueenjohtaja, huoltaja. Hieroja, lääkäri ja fysioterapiasta vastaan yhteistyökumppani Terveystalon Ari Korkala. Ei tuo nyt ihan koomiselta tilanteelta vaikuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka sanat fysiikkavalmentaja ja fysioterapeutti alkavat samalla alkukirjaimella, niin poikkeavat aika paljon toisistaan. Yleensä joukkuelajeissa tarvittaisiin hyvinkin palon erilaista fysiikkavalmennusta niin lihaskunto kuin juoksu (myös tekniikka), ettei olisi asiaa fysioterapeutille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tittelit ei taida kuitenkaan ratkaista täysin sitä osaamista. Mitä olen ymmärtänyt, niin Lähderinteeltä eli päävalmentajalta löytyy kovasti tietotaitoa myös fysiikkavalmennuksesta. Jos näin on, niin turha niitä resursseja on erilliseen fysiikkavalmentajaan satsata. Lisäksi urheilutoimenjohtaja Mako Heikkisellä ja hallituksen urheilumiehillä (Kalermot, Karjalainen, Matila jne) lienee jotakin annettavaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Lähderinne valmentanut koskaan ketään yksilölajin urheilijaa ? Sieltä löytyy osaaminen sovellettuna tähän pallopelien ongelmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oma poika kun syntynyt Oulussa? Tällä perusteella esim Heikkinen ei ole Oulun poikia? Onhan se hienoa että vaihtopenkillä ja farmijoukkueessa pelaa ”omia poikia” joilla voidaan sanoa olevan sopimus AC:n kanssa. Ehkä kaksi-kolme omaa poikaa avauksessa eli nykyinen valmentaja jatkaa edellisen perintöä ja muualta hankitut pelaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:35
Kempeleläinen Aino Vuorjoki on Suomen kaikkien aikojen nopein 13-vuotias – "Jos minulle olisi kerrottu ennen kilpailua tuo aika, en olisi uskonut millään" Tilaajille
9:26
Yhdysvalloissa 16 osavaltiota haastaa Trumpin oikeuteen muurihankkeen estämiseksi
9:06
Nainen ajoi ojaan Kalajoen Himangalla – puhalsi 2,5 promillen lukemat
8:21
Hallin purunpoistojärjestelmässä syttyi kytöpalo Haukiputaalla – henkilökunta sammutti palon onnistuneesti
8:21
Kysyimme, kuinka vanha passi kelpaa tunnistukseen uutta passia tai henkilökorttia noutaessa – "Tässä on asiamiehellä tapahtunut valitettava virhe"
8:00
41-vuotias Tuulia testasi puolen vuoden ajan, miten jooga ja kalevalainen jäsenkorjaus vaikuttavat istumatyöläisen jumeihin – Ohjaaja: "Et enää suojele kroppaasi" Tilaajille
7:28
Pariskunta murtautui omakotitaloon Raahessa – tekijät jäivät kiinni verekseltään
20
Kysyimme, kuinka vanha passi kelpaa tunnistukseen uutta passia tai henkilökorttia noutaessa – "Tässä on asiamiehellä tapahtunut valitettava virhe"
13
Pikaruokapaikat valtaavat kivijalkaa – Oulun keskustan liiketilat täyttyvät entistä ripeämpään tahtiin
12
Iso osa tietokoneiden vioista korjaantuu kaksinumeroisella summalla – asiantuntijan mukaan halvan ja kalliin laitteen välillä on suuria eroja
9
Lidlin saksalaisessa jauhelihassa taas salmonellaepäily, yksi näytteistä otettiin Oulussa – kauppa keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa
8
Yhdysvaltain puolustusministeriöltä heltisi lupa: Suomelle tarjotaan myös elektroniseen sodankäyntiin kykenevää Super Hornetin versiota
6
Oulun valtuutettuja ei pannakaan puhekoulutukseen – Taustalla olleen aloitteen mukaan toisten piikittely ja halventaminen on lisääntynyt valtuustossa
2
Intialainen 19-vuotias Himanshu Vohra tuli Ouluun treenaamaan putkiasennusta keskelle pakkasia – "Intiassa kukaan ei mene kymmentä kilometriä pyörällä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapissa ja Koillismaalla lumisateen tai jäätävän tihkusateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien pelko

Keksi sinä joku vieläkin tyhmempi asia jolla hoitajia mollata. Hoitajat joutuvat päivittäin esim seksuaalisen häirinnän ... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image