Kilpakävelijä Neuvosen askel on taas en­nä­tys­ryt­mis­sä

Urheilu 10.8.2018 20:10
STT

Kilpakävelijä Elisa Neuvonen piti talvella ylimääräisen huilijakson. Syynä oli rasitusosteopatia. Neuvonen osaa tavallista ihmistä paremmin selittää, että kyse on rasitusmurtuman esiasteesta.

Neuvonen on lääkäri. Kävelyharjoitusten lisäksi hän puurtaa parhaillaan väitöskirjaa dementian psykososiaalisista riskitekijöistä.

Neuvonen hillitsee kohteliaasti hymynsä, kun toimittaja jykertää vaikeita sanoja lehtiöön.

Kävelyä on helpompi ymmärtää kuin pitkiä sanoja. Kävely sujuu vauhdikkaammin tai hitaammin. Kävelijää yleensä väsyttää tai janottaa. Joskus on paha olla.

Neuvonen kävelee lauantaina Berliinissä 20 kilometrin kilpailun. Se on helpompi koettelemus kuin Suomen miehet nitistänyt 50-kilometrinen tiistaina.

–  Olisin suonut heille nämä 25 asteen olot ja ottanut itse taakakseni ne 35 astetta ainakin kisan pituuden puolesta, Neuvonen naurahti.

Universiadien ja nuorten arvokisojen perusteella Neuvonen tietää viihtyvänsä isoissa kisoissa. Berliinissä hän tähtää ainakin lähelle ennätysaikaansa 1.35.09.

–  Pyrin mahdollisimman lähelle viime vuoden parhaita tuloksiani eli 1.35–1.36:een. Tuntuu, että olen aika lähellä parasta kuntoani, Neuvonen kertoi.

–  Keli tuntuisi nyt olevan sopiva tuloksentekoon.

Neuvonen sijoittui viime vuonna Universiadeissa kolmanneksi.

Katso yleisurheilun EM-kisojen ohjelma ja suomalaisten suoritusajat.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

16
Rinne vei yrittäjille omat eväät: Uusi oikeusapuyksikkö joka maakuntaan ja verohuojennukset kolmelle ensimmäiselle työntekijälle
15
Oikeusministeri Häkkänen haluaa tiukentaa rikosten rangaistuksia entisestään – "Pahoinpitelykulttuuri elää meillä sitkeässä"
14
Rakennusyhtiö Lehto Group antoi tulosvaroituksen – liikevoitto jäämässä ennakoitua pienemmäksi
10
Entinen EK:n työmarkkinajyrä Laatunen: "Olen tänä päivänä suositumpi työntekijöiden Hakaniemessä kuin työnantajien Etelärannassa"
10
Katso videolta, miten varmistat että pyöräsi renkaat pysyvät kiinni - Hengenvaarallinen renkaiden löysyttely näyttää jatkuvan Oulussa
8
Nuori Rasmus Kupari johdatti Kärpät yhdeksänteen peräkkäiseen voittoon ja uuteen seuraennätykseen – päätöserässä kaksi ulosajoa
7
Puheenvuoro: Verotus vie liikennettä väärään suuntaan – autoveron tasoa tulisi pudottaa kautta linjan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image