Kiehtovan uran pelannut seuralegenda ylistää Teemu Pukkia – työmoraali, luonne ja vii­meis­te­ly­tai­to saavat kehuja

Norwichissa maaleja pyssyttänyt Teemu Pukki saa kehuja seuralegenda Grant Holtilta. KUVA: ALAN WALTER / EPA
Urheilu 14.1.2020 15:38
STT

Ex-maalitykki Grant Holt puhuu tyynesti Norwichin vaikeasta kaudesta Valioliigassa.

Kun ex-maalitykki Grant Holt puhuu Teemu Pukista ja Norwich Citystä, kehut virtaavat vuolaina. Vahva työmoraali, liikkuminen kentällä, luonne ja viimeistelytaito. Siinä asioita, joita Holt suomalaishyökkääjään yhdistää.

Pukki on pelannut itsensä monien Norwichin kannattajien sydämiin, mutta vieläkin suurempi paikka seurahistoriassa on Holtilla, 38.

Holtin ura oli värikäs yhdistelmä jalkapallokiertolaisuutta, alasarjoja ja Valioliigan tähtiloistoa.

Pitkän uran pelannut Holt edusti Norwichia 2009–2013, ja millaisia kausia ne olivatkaan. Ensin tuli nousu kolmannelta sarjatasolta Englannin mestaruussarjaan. Heti perään tuli nousu pääsarja Valioliigaan, jossa Holt edusti Norwichia kaksi kautta.

Maalit hiljensivät epäilijät

Holt takoi alemmilla sarjatasoilla roppakaupalla maaleja, mutta monet epäilivät hänen mahdollisuuksiaan Valioliigassa. Olihan hän jo kolmekymppinen, eikä tilillä ollut pääsarjapelejä.

Maaleja kuitenkin tuli yksi toisensa perään.

Holt teki ensimmäisellä Valioliigan kaudellaan peräti 15 osumaa, ja puheet paikasta Englannin EM-joukkueessa heräsivät. Hän jäi lopulta rannalle Roy Hodgsonin valitsemasta EM-miehistöstä.

–  Olin ehkä yhden paikan päässä maajoukkueesta. Minua ajoi halu tulla paremmaksi pelaajaksi ja opin nopeasti, Holt kertoi tiistaina Helsingissä Britannian suurlähetystössä, jossa Norwichin edustajat kertoivat Suomen suunnitelmistaan.

Suunnitelmia Norwichilla riittää: tuoreita yhteistyökumppanuuksia, valmistunut Huuhkajat-dokumentti ja 22.–24.  kesäkuuta Eerikkilässä järjestettävät jalkapalloleirit. Holtin ja ex-puolustaja Adam Druryn on määrä vetää Eerikkilän leirit.

Norwichia ajaa Suomeen Pukin nostama innostus. Suomalaishyökkääjän urasta löytyy yhtymäkohtia Holtiin: pelipaikka, pääsy melko varttuneella jalkapalloiällä Valioliigaan ja kriitikot, jotka eivät uskoneet mahdollisuuksiin.

–  Ihmisillä on erilaisia urapolkuja. Usein puhutaan epäonnistumisista, mutta monesti silloin on ollut kyse muustakin kuin pelaajasta itsestään. Valmennuksesta, valmennusfilosofiasta, pelitavasta. Joskus asiat klikkaavat vähän vanhempana, Holt muistuttaa.

Putoaminen uhkaa

Pukki on ollut joukkueensa ykköstykki, mutta kausi on ollut Norwichille kokonaisuudessaan vaikea. Joukkue on Valioliigassa viimeisenä, ja edellinen sarjapelin voitto on marraskuun lopulta.

Lauantaina Norwich kohtaa jumbotaistelussa Bournemouthin. Takareisivammastaan toipuneen Pukin pitäisi olla pelikunnossa.

Norwich on osoittanut pystyvänsä aiheuttamaan vahvalla prässillään ja Pukin pystyjuoksuilla vaikeuksia jopa Valioliigan jäteille. Usein vastapainona on ollut puolustuksen haavoittuvuus. Norwichin verkkoon on tehty eniten maaleja tämän kauden liigassa.

Tukalasta tilanteesta huolimatta Holt puhuu rauhallisesti ja tyynesti Norwichin kaudesta. Hän nostaa esille isomman kuvan, kuten parantuneet akatemiaolot ja sen, ettei seura ole elänyt yli varojensa.

Holt on ollut ammattilaisuransa jälkeen mukana Norwichin akatemiavalmennuksessa.

–  Jamal Lewis, Ben Godfrey, Max Aarons ja Todd Cantwell ovat tulleet akatemiamme läpi edustusjoukkueeseen. Se on hienoa, Holt listaa nykymiehistön nuorisokaartia.

Holt oli jokaisella Norwichin kaudellaan joukkueensa paras maalintekijä. Osumia syntyi 168 ottelussa 78.

Pukilla on matkaa Holtin maalimäärään. Seuralegendaa ei haittaisi, jos suomalaiskärki ohittaisi hänet joskus.

–  Aina tulee pelaajia, jotka tekevät enemmän maaleja. Ei sellaista murehdi. Nautin siitä, mitä hän tekee, Holt vakuuttaa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Pukki on paras pukki, parempi kuin Gävlen pukki tai joulupukki!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:01
Syyttäjä vaatii rangaistusta yhdelle henkilölle Turussa 17 vuotta sitten tapahtuneesta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä
11:50
Koira jäi pulaan veden ympäröimälle jäälautalle Kalajoella – oli jäätynyt tassuistaan lauttaan kiinni
11:23
Korkeakoulujen kevään yhteishakussa ennätysmäärä hakijoita – haettavina vieraskieliset ja Taideyliopiston koulutukset
11:19
Oululaista äijäbalettia ja ilmakitaransoittoa on luvassa Talent Suomi -ohjelman aloitusjaksossa
11:12
Suomen Tieyhdistys kannustaa hakemaan avustuksia yksityisteiden perusparannuksiin – rahoitustilanne parempi kuin vuosiin, yhdistys sanoo
10:58
Lumo-valofestivaali avaa teoshakunsa vuodelle 2020
10:51
ELY-keskus rahoitti hankkeita Pohjois-Suomessa reilulla 28 miljoonalla – Pohjois-Pohjanmaalla rahoituksen määrä laski huomattavasti
98
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
57
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
9
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
9
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
8
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
7
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

221 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pulut kaupan edustalla

Näät heti siinä Lidlien pihalla. Heille se mättö käy, kun eivät ole parempaan tottuneet. Lue lisää...
ASIAKAS KUNNAN TASO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image