KHL ei kiinnosta Kärppiä

KUVA: Pekka Peura
Urheilu 28.6.2013 16:48
Joonas Hentilä

Jääkiekon SM-liigaseura Jokerit ilmoitti perjantaina jättävänsä kotimaisen liigan tulevan kauden jälkeen ja siirtyvänsä pelaamaan Itä-Euroopan KHL-liigaan.

Näillä näkymin KHL:ään ei ole liittymässä muita suomalaisia joukkueita. Oulun Kärppien puheenjohtajan Tommi Virkkusen mukaan Kärpät ei ole kiinnostunut KHL-siirrosta.

”KHL ei kuulu Kärppien strategiaan”, Virkkunen painottaa.

Virkkunen ei usko, että Jokerien lähdöllä on vaikutusta SM-liigan vetovoimaan.

”Katsojamäärissä voi näkyä pientä muutosta, mutta yksi joukkue ei nosta tai kaada koko sarjaa”, Virkkunen sanoo.

Kärpät haluaa olla mukana eurooppalaisen kiekon kansainvälistymisessä kielteisestä KHL-kannastaan huolimatta. Oululaisjoukkue on mukana European Trophy -turnauksessa, joka pelataan 32 länsieurooppalaisen joukkueen voimin pääosin ennen liigakauden alkua. European Trophyssä mukana olevien seurojen on tarkoitus kasvattaa sarjasta yleiseurooppalainen liiga, jota pelattaisiin kansallisten sarjojen kanssa samaan aikaan.

Lue lisää 29.06.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (84)

Moskovasta tulee kohta puhelua Junnolle... Toivottavasti saadaan kunnon rahoitus sieltäpäin ja sitten äkkiä Jokereiden perään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olishan se hauska kuulla Virkkusen ja Junnon suusta, mikä on se "Kärpät Oy:n strategia".? Sekö että palkataan menneisyyden mies ensin kahdeksi vuodeksi valmentamaan ilman mitään tuloshakuisuutta ja sitten kokematon valmentaja ja ikivanhat rusinat kaukaloon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Kärpillä ole riittävästi rahaa kattamaan KHL:n kustannukset. Budjetti pitäisi moninkertaistaa. Katsojia ei saa enempää eikä mainostulojen kasvattaminen niin paljon ole realismia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harkimohan myi vain hallin, ei joukkuetta. Mutta joukkue pelaa KHL:ssä, se on totta. Kyllä joku muukin joukkue seuraa perässä, eihän tuon parempaa urheilullista haastetta olekaan kuin pelata huippupelaajien kanssa. Ja pari kautta pelaajalle KHL:ssä vastaa kymmentä vuotta Suomessa. Meidän oma liiga on tylsä, kuiva ja lähes suljettu rahankeräyskaukalo. Samat joukkueet pelaavat vuodesta toiseen monta kertaa vastakkain runkosarjassa ja vasta keväällä alkavat oikeat pelit ja uusi rahastuskierros. Sama systeemi muuallakin mutta on noissa porukoissa väriä ja hohtoa toisin kuin meillä, jos uusi joukkue tulisikin liigaan niin onpa Joensuu kova piristys, tai Vaasa, *haukottelee*. Kärpät ei ole menestynyt edes kotimaassa joten ymmärrän ettei KHL kiinnosta. Sieltä päin ei varmasti yhteydenottoja tänne tulekaan. Menestystä Jokereille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hieno homma tuo Jokereitten KHL:ään siirtyminen, mutta onko Jokerit menestynyt sen paremmin kotimaan sarjoissa? Eipä taida :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä kommenttiketjussa on hyvää palautetta Kärppien nykymenoon. Kärppä-organisaatiosta puuttuu tulevaisuuden visioita, koska se on sisäsiittoinen. Entist pelaajat toimivat mukavasti johdon puskurina. No - ilmoitustilaa, makkaraa ja kaljaa onnistutaan myymään, mutta eipä sitten paljon muuta. Uutta syntyy vähän, mestaruusvuosien jälkeiset junioritkin ovat luokkaa heikompia. Ne joissa on poitentiaalia, siirtyvät pian muualle. Kärppiä vaivaa oululaisuus = omien pallien pitäminen kynsin hampain. KHL:ään ei Kärpistä ole, turhaa haihattelua. Puuttuu edellä mainittujen lisäksi aikamoinen tukku rahaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta käy niin että KHL- rahastaa SM-liigan pelit Helsinkiareenalta ulos. joten Karkimo tekee suomalaiseen jääkiekkokulttuuriin karhun palveluksen. En ole käynyt koskaan katsomassa jääkiekkoa livenä ja en tule käymään koskaan, en Helsingissä ja muissakaan jääkiekkohalleissa missä pelataa SM-liigaa tai muita pelejä. maksakoot NE joilla on varaa maksaa V.I.P ja muille kravattikaulus porukoille ryyppyillat kisailtoina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjoissuomalainen joukkue KHL:ssä olisi oikein kiva. Sanonta 'puolensuomenjoukkue' olisi silloin paikkaansa pitävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tota smliigaa jaksanennää ees kattua ku pellaajat kohta mestis tasoa khl veto voiman takia, Parasta ois liittyä Khl

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se on turha tuolla Kärppien kaupungin omistamalla halli vanhuksella haikaillakaan KHL:ään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai niin, Suomen suurin joukkue vaihtaa maisemaa, ja Kärpät ei. Mutta Oulu kuolee pois kohta muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokerit tekee pioneerityön Suomen osalta ja Harkimon ajatukset siitä on KHL:sta hyviä. Hienoa, että Suomessa on KHL juokkue. Jokereilla on nyt hyvä tilanne ja ennen kaikkea Jallis voi keskittyä yksin palkalliseen hallin johtajan työhön ja seuran kehittämiseen, kun sai kaupattua Hartwal areenan itseltään pois. Harkimo on suuri jääkiekkomies jo nyt ja lisää legendan mainetta tulee! Toden näköisesti muitakin suomalais seuroja tulee mukaan, kun suunnitelma Euroopan lohkosta ajankohtainen. Jokeri kannattajia kaipaa, koska olleet väriläiskiä ja heillä muutos valtava ja toivottavasti Jokeri kannatus jatkuu vahvana myös tulevaisuudessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mun veikkaus on, että Kärpät pelaa KHL:ssä about viiden vuoden päästä. Ei ne halua jäädä SM-liigaan, joka kutistuu. Jos haluaa olla kiekkobisneksessä mukana, pitää olla mukana kv. ympyröissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole edes teoriassa mahdollista: jokerit pelaa vielä vuoden SM-liigassa, sitä ennen SM-liiga muuttuu korkeintaan positiiviseen suuntaan: jännitystä lisää se, kuinka Jokereille käy ja millainen on liigan koostumus seuraavalla kaudella. Jos SM-liiga kutistuu niin tämä tapahtuu viiveellä. Ja Kärppien organisaatio reagoi tähän omalla viiveellään. Viiden vuoden päästä puhutaan miten European Trophyä voitaisiin muuttaa kiinnostavampaan suuntaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuttua Kärppien status quo linjaa mennään, ei mitään muutoksia.....ei hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

valitettavaa mutta totta, Junno nyt kunnon hankintoja rosteriin ,ei nykyisellä miehistöllä millään menesty, aika käy...vähiin..2,5 kk ja uusi kausi alkaa...!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs Kärppien funktio IT-huuman aikaan oli saada osaajia kaupunkiin ja SM-liigajoukkue mahdollisti kotijoukkueen näkemisen muualta tulleille. Nyt kun teknologiayritykset vetäytyvät ei Kärppiäkään enää tarvita ja divarijengihän tasoltaan Junnon sakki viime kausina on ollutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (84)

Uutisvirta

88
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
29
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
27
Matkanjärjestäjä TUI Finland lopettaa punaisen lihan tarjoamisen yhtiön omilla lennoilla
23
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
23
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
23
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
18
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image