Kes­tä­vyys­juok­si­ja Topi Raitanen jatkoi en­nä­tys­teh­tai­lu­aan Paavo Nurmen kisoissa: "Alitin Pekka Päivärinnan ennätyksen"

Topi Raitanen rikkoi oman ennätysaikansa tiistaina Paavo Nurmen kisoissa. KUVA: KIMMO BRANDT / EPA
Urheilu 11.6.2019 22:23
STT

Aika 8.21,44 alittaa Dohan MM-kisojen ja Tokion olympialaisten tulosrajat

Kestävyysjuoksija Topi Raitanen jatkoi hysteeristä ennätystehtailuaan Paavon Nurmen kisoissa. Turussa rikkoutui ennätyksistä rakkain ja tasokkain, kun hän huristeli päämatkallaan 3  000 metrin esteissä oman ennätysajan 8.21,47.

Raitanen sijoittui Yhdysvaltain Andy Bayerin, 8.18,29, ja Kenian Nicholas Bettin, 8.21,20, kannoilla kolmanneksi. Tärkeintä oli kuitenkin alittaa Dohan MM-kisojen tulosraja 8.29,00. Samalla hän hurautti myös alle Tokion 2020 olympialaisten tulosrajan.

–  Ja alitin Pekka Päivärinnan ennätyksen. Hän oli täällä seuraamassa kilpailua, ja käyn vielä jututtamassa häntä, sillä olen saanut häneltä vuosien saatossa monia hyviä vinkkejä, Raitanen kertoi.

Raitanen hurjasteli ennätyksiään nurin jo talven hallikaudella. Alkukaudesta hän ehti kohentaa ennätyksiään 1  500 metrillä ja 3  000:n sileällä.

–  Olen harjoitellut kaksi viime vuotta hyvin, terveenä ja ehjänä, mutta olen kilpaillut aika vähän. Olemme myös olleet valmentaja Janne Ukonmaanahon kanssa maltillisia tavoitteissamme, Raitanen taustoitti nykyistä ennätysrytinäänsä.

Raitanen tarkoitti, etteivät hänen kilpailuennätyksensä ole olleet harjoitusten tasolla.

–  Minulta on puuttunut uskallusta juosta kilpailuissa, Raitanen vahvisti.

Timanttiliigassa riittäisi vetoapua

Raitanen paljasti resurssejaan Turun ennätysjuoksussa. Katsojat näkivät, että hänellä on jo kaikki edellytykset myös selvään 8.20:n alitukseen.

–  Tämä oli vasta kauden toinen estekilpailu, joten oli vaikea hahmottaa matkalla, miten jaksan maaliin asti, Raitanen vahvisti pienen epäröintinsä viimeisillä kierroksilla.

–  Ehkä tähän on realistista odottaa 3–4 sekunnin parannusta kauden myöhemmissä vaiheissa.

Harppaus jopa 8.15:n tuntumaan voisi olla loppukaudesta mahdollista Timanttiliigan ihanneoloissa ja täydellisellä vauhdinjaolla.

–  Mutta niihin kisoihin on vaikea päästä. Pitäisi varmaan olla 8.20:n alitus alla, Raitanen arveli.

MAINOS

Kommentoi

Hiihtäjien malliin kannattaa kaudella kilpailla vähän, ettei käy mitään ja saa sitten talvella ehjän harjoitusjakson. Erityisesti pitkät matkat ulkomaan kisoissa on raskaita jos haluaa keskittyä muihin asioihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:52
Ainutlaatuista kuvaa Titanicista ensimmäistä kertaa 14 vuoteen: Tältä näyttää loistoristeilijä, joka vajosi merenpohjaan yli vuosisata sitten
14:37
Allas Sea Poolin lykkääminen vuodella oli välttämätöntä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen"
14:32
Venäjä laukaisi avaruuteen ihmistä muistuttavan Fedor-robotin, jonka on tarkoitus työskennellä Kansainvälisellä avaruusasemalla
14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
94
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
76
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
53
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
35
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
24
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
22
WHO: Juomaveden mikromuovit vain pieni riski ihmiselle – asiassa kaivataan lisätutkimusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image