Kerttu Niskanen uskoo vauhdinpitoon Falunin päämatkallaan

Kerttu Niskanen lähtee kolmellekympille kolmen muun suomalaisnaisen kanssa. KUVA: FEHIM DEMIR / EPA
Urheilu 28.2.2015 2:01 | Päivitetty 28.2.2015 2:58
STT,

Hiihtäjä Kerttu Niskanen on joutunut odottamaan päämatkaansa Falunin MM-hiihtojen viimeistä edelliseen päivään asti. Tänään Niskanen ja kolme muuta suomalaista starttaavat perinteisellä hiihtotavalla 30 kilometrille, joka hiihdetään yhteislähtönä.

- Kolmekymppiä on suosikkimatkani. Kisat ovat menneet hyvin, ja lähden jatkamaan sitä, jotta saisin onnistuneen suorituksen, kertoi Niskanen, joka hiihti jo viikko sitten yhdistelmähiihdossa neljänneksi.

Niskanen uskoo, että ladulla pidetään kovaa kyytiä. Taktikointia on luvassa lähinnä suksien vaihdossa: kannattaako sukset vaihtaa vai ei.

Naisilla on oikeus vaihtaa sukset kertaalleen, joko 5:n, 15:n tai 25 kilometrin kohdalla.

Niskasen lisäksi 30 kilometriä hiihtävät suomalaisista Anne Kyllönen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen. Kilpailu alkaa kello 14 Suomen aikaa.

Maastohiihdon ohella Falunissa kilpaillaan tänään muissakin pohjoismaisten hiihtolajien lajeissa. Kisapäivän aloittaa yhdistetyn joukkuesprintti, jonka suomalaiskaksikko on Jim Härtull-Ilkka Herola. He hyppäävät Falunin suurmäestä kello 11 ja hiihtävät 2x7,5 kilometriä kello 17.

Illan päättää kello 18 alkava mäkihypyn miesten joukkuekilpailu. Suomalaiset tähyävät vähintään paikkaan toisella kierroksella, jonne pääsee kahdeksan parasta joukkuetta. Joukkueessa hyppäävät Jarkko Määttä, Lauri Asikainen, Ville Larinto ja Janne Ahonen.

Ennen tätä päivää Suomella on koossa yksi mitali, naisten 4x5 kilometrin pronssi.

Falunin MM-kisat päättyvät huomenna. Päätöspäivän ohjelmassa on vain miesten 50 kilometrin hiihto.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

suomalaiset höyryää turhaan. jos olisi sama mitali määrä, kuin naapurimailla, ei voisi tänä keväänä lehtiä lukea. ehkä vaalit katkaseis hurmoksen. näin parempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeassa olet. Tälläkin kertaa kisoihin lähdettäessä puheet ja uhoamiset olivat suuret, vaan suoritukset ovat (onneksi) jääneet niin kesyiksi, ettei medialla otsikkojen repimiseen ole ollut tarvetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

158 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image