Kempeleen Kiri kampesi Lappeenrannan-vieraat nurin

Kempeleen Kiri juhli voittoa Lappeenrannan PesäYseistä. KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 20.7.2019 22:39
Anu Kirstinä

Kempeleen Kiri vei voiton kotiin lauantaina Lappeenrantaa vastaan pelatussa ottelussa lukemin 2–1 (3–4, 3–1, 1–0).

Kiri aloitti pelaamisen Sarkkirannassa vasta toisen jakson lopussa. Supervuorossa voittoon noussut kotijoukkue osoitti samalla, ettei aio luopua pudotuspelipaikastaan, jota myös vastustaja Lappeenrannan PesäYsit tavoittelee.

Ottelun tärkeys ei heijastunut Kirin otteissa avausjaksolla.

– Olimme ihan pihalla koko eka jakson, mutta hienosti kokosimme itsemme toiselle jaksolle ja superiin. Tauolta kentällä käveli ihan eri joukkue, laajaa tonttia polttolinjassa pelannut Neea Mikkola sanoi.

Kotijoukkueen virheet räpylässä maksoivat avausjakson pisteen. Vieraiden kolme ensimmäistä juoksua olivat varmoja paloja, mutta ne kääntyivät juoksuiksi, kun pallo poltteli liikaa räpylässä.

Ratkaisujuoksu syntyi, kun laittomaksi menossa ollut lyönti sirvahti ulkopelaajan räpylästä kauas katsomon taakse.

– Nyt oli eka kerta tälle kaudelle, että piti tauolla oikeasti ärähtää. Pelaamme kuitenkin viimeisestä pudotuspelipaikasta, eivätkä ajatukset olleet pelissä. En tiedä, mikä auttoi, mutta ulkopeli saatiin kuntoon, Kirin pelinjohtaja Mika Takalahti kertasi.

Tarkentuneen ulkopelin lisäksi toisella jaksolla kotijoukkueelta riitti yksi hyvä sisävuoro, jonka aloitti Elina Kärsämä lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Tulitusapua antoivat Mikkola ja Sara-Ella Kemppainen.

Supervuoron kotijoukkueelle käänsi Emmi Särkiojan tarkka välilyönti.

– Kunnari käänsi pelin meille. Supervuoro oli meiltä ehjä kokonaisuus. Ensin oli hyvä ulkovuoro, reunakovilla vaihdot ja yksi hyökkäys, missä Särkiojalla napsahti lyönti oikeaan paikkaan. Tärkeä voitto, ei surkutella pisteen menetystä, Takalahti korosti.

Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat käytännössä vain Kiri ja PesäYsit, joka on kempeleläisiä kolme pistettä jäljessä. Paperilla Kirin loppuohjelma on PesäYsejä helpompi.

– Meillä ei ole yhtään helppoa vastusta, mutta lähtökohtaisesti meille on pisteitä enemmän tarjolla kuin PesäYseille, Takalahti laskeskeli.

MAINOS

Kommentoi

Nuori kehittyvä joukkue, ja kuulemma lisää tulossa, hyvällä mallilla juniorituotanto. Lykkyä tykö loppusarjaan jonne matka näyttää vievän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeät 2 pinnaa joukkueelle, mutta jos pj. ei aiemmissa peleissä, jotka ovat pääsääntöisesti menneet alakanttiin, ole "herätellyt" pelaajia tauolla, kuulostaa omituiselta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyn kommentoijilta, onko nämä Teidän kommentit loppuun asti harkittuja vai onko tarkoitus vain olla ilkeä, kun siihen nimimerkin takaa on hyvä mahdollisuus? Pystyisitte varmasti parempaan! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hienoa osaamista, supervuorossa yhen palon ajolähdön viimeinen lyönti väliin, liekö vahinko kun ei maihin mennyt. Mutta voitto ja se on hyvä se.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossa tilanteessa peliä ymmärtävä pellaaja lyö maihin että tilanne säilyy, ja laittaa vastapuolen suorittamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa! Kempeleessä pelataan superia miehissä että naisissa sekä tänä että ensi vuonna. Ainoa kehä kolmosen ulkopuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koita Baavo ensi kaudella nauttia myös pelistä, pesäpallo on hieno laji.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on niin totta. Useiden vielä vahvistamattomien tietojen mukaan Oulu liitetään Kempeleeseen 1.1.2020.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyttöjen kilpaa on kiva katsoa, mutta pesäpallosta nauttiminen jää miesten peliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

49
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
45
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
39
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image