KeKi hävisi Kos­ken­kor­val­le, joukkueen piinallinen kausi jatkuu karsinnoissa – "30 ottelua oli aikaa hoitaa homma"

KeKi-pelinjohtaja Petri Pulliainen joutuu punomaan uudet juonet, sillä kempeleläisjoukkue karsii paikasta ensi kauden Superpesikseen. Karsinnat alkavat kahden viikon kuluttua. KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 13.8.2019 22:20
Kaleva

Runkosarjan päätöskierroksen tappio tiistaina Koskenkorvan Urheilijoiden vieraana lukemin 2–0 (2–0, 6–5) tietää sitä, että Kempeleen Kiri joutuu karsimaan pääsarjapaikastaan Ykköspesiksessä kolmanneksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

Sarjanousija olisi tarvinnut Koskenkorvalta vain yhden jaksotasapelin pitääkseen eteläpohjalaiset takanaan karsijan paikalla, mutta tehoton kotiuttaminen ja pari ulkopelivirhettä polttolinjassa muljauttivat KeKi:n karsintaan.

– Eihän tässä kovin hyvät fiilikset ole, kun suora säilyminen oli tavoitteena ja se jäi jaksotasuria vaille, pari viikkoa sitten Antti Vihtkarin KeKi:n pelinjohtajana korvannut Petri Pulliainen sanoi.

– Mutta tämä ansaittiin. 30 ottelua oli aikaa hoitaa homma.

Karsintapeleissä tulee vastaan Ykköspesiksen välieristä heikommin runkosarjassa menestynyt voittaja, eli Oulun Lipon ja KeKi:n keskinäistä karsintaa ei varmuudella nähdä. KeKi on selvä ennakkosuosikki pitämään sarjapaikkansa, mutta seuran viime vuosien katkerat karsintapettymykset muistuttavat syksyn pelien arvaamattomuudesta. Sarjapaikka ensi kauden Superpesikseen vaatii kolme voittoa.

– Ei tässä auta muuta kuin jatkaa harjoittelua karsintoja odotellessa, vaikka se ei tällä hetkellä oikein huvittaisi. Fysiikkaa ja lajitreeniä täytyy tehdä ja on joukkueen kanssa vähän juteltavakin, Pulliainen suunnitteli.

Superpesiskarsinnat alkavat kahden viikon kuluttua, joten imatralaisen pelinjohtajan kesäloma uhkaa loppua ennen kuin KeKi:n kausi.

– Eiköhän hoideta kuitenkin tämä pesishomma ensin, Pulliainen totesi.

Koskenkorva karkasi toisen jakson alussa 5–0-johtoon nakuttelemalla kahdella palolla kotiutuksia välilyönneillä ja ulkokentän hienoisella avustuksella. Heikki Savikoski iski toivonkipinää toisen jakson viimeisessä vuorossa paukauttamalla keskeltä läpi kunnarin ja yhden tavallisen arvoisesti. Juhani Ojala ja Matti Korhonen toivat KeKi:n vielä juoksun päähän. Mahdollisuuksia oli parempaankin, sillä KeKi vei kolmostilanteet 17–15.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (120)

Oletan että Kekillä on melkomoinen mietintämyssy päällä kun on suht paljon asioita mitä on tapetilla ja tapetin alla.Tämän kauden loppupelit, pelaajahankinnat ja pelinjohtaja ensi kaudeksi...luultavasti työsarkaa riittää kynnettäväksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...vielä sponsori neuvottelut, tämän kauden esityksien perusteella ehkä hieman haasteelliset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä kun tuntuu olevan tietoa enemmän kuin lajin kanssa töitä tekevillä, niin kertokaapa nyt ihan konkreettisia toimia joita pitäisi tehdä? Pelkät "vaihtakaa pelaajat tai pelinjohtaja" ovat vain suunsoittoa (joka täällä kyllä osataan). Samalla myös ottaen huomioon sen kaiken siellä taustalla eli rahan. Jos on kanttia ja oikeasti näkemystä niin miksei samantien olla yhteydessä omaan seuraan ja tarjota asiantuntija-apuaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko kauden ilmentymä on ollut hokema ’pelataan Superia’. Se kertoo karusti millä tavoitetasolla hommaa viedään. Vaikka kausi on mennyt päin helvettiä, hommaa seurataan Oulun Lippoa vastaan.

Tämänkin palstan besserwisserit vielä 10 pelin tappioputken jälkeen kehuvat kuinka ’taustat on kunnossa’. Tai että palkat on maksettu. Osa varmaan tästä ’tyytyväisyydestä’ kumpuaa suoraa toimistolta.

Mitä pitää tehdä:

1. Manageri vaihtoon-> kaiken negan alku. Sisäisesti ja ulospäin

2. Rosteri uusiksi -> koko runko täysin ykköspesismateriaalia

3. Kyvykäs pelinjohtaja

+ Oma pelaajatuotanto! Kaikkein tärkein ja hidas. Nyt ollaan sekalainen seurakunta, jossa kekiläistä sydäntä ei ole.

Mutta, ellei menestystä tavoitella, senkun jatketaan entisellään. Ei tässä selvännäkijöitä enempää tarvita.

Jos nykyisellä orkesterilla halutaan menestystä, oikea sarjaporras on Ykköspesis.

Jos Superin pistepajatsona riittää olla, niin 1-2 lisävahvistusta riittää nykytason säilyttämiseen. Muut joukkueet menevät joka tapauksessa eteenpäin.

Eli kysykää siellä toimistolla, halutaanko enemmän vai ei? Otetaanko suosiolla ensin askel taaksepäin?

Lippo tulee joka tapauksessa, noustessaan 1-2 vuodessa Superiin, ottamaan takaisin alueen ykkösjoukkueen viitan. Niin pelaajissa, katsojissa kuin yhteistyökumppaneissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se superiin nouseminen kestää niin kauan? Kolme vuotta, kolme vuotta!?!?!?!
Eiköhän siinä ajassa ehdi muutamat laskut jäädä rästiin ja koko homma kyykkää.
Ja eikun uutta yhtiötä pystöön..
Sä et nyt tiedä mistä tässä hommassa on kysymys.
Älä neuvo Oululainen alemmalta sarjatasolta mitä pitää tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otahan rauhassa, ja lue mitä tuolla ylhäällä kirjoitetaan.Mikä syy nyt on meuhkata? On elämässä tärkeimpiäkin asioita kuin pesis, eikö vaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelkosesta ja M.Korhosesta näkee selvästi että raskasta on, mikä täysin ymmärrettävää kun tälläinen kausi menossa, odotukset olivat huomattavasti isommat mutta se pelien epätasaisuus on ehkä syy missä nyt ollaan. Eräitä kokemattomia pelaajia unohtamatta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lippo pelasi tänään puolitehoilla ja otti rutiinivoiton Sotkamosta.

Yllättäen Kode oli jälleen ’lepovuorossa’ kun Sotkamon pojat vastassa. Olisi kiva kuulla mieheltä rehellinen vastaus, miksei pelaa Jymy ’Jaguarseja’ vastaan.

Lauantaina alkaa tosipelit ja Ulvila tulee varmasti hakemaan kotietua itselleen. Kaikki Raksilaan kannustamaan klo 16.00

Parhaat pelit alkavat nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koden oik.takareisi revähti Hamina pelissä, tuodessaan toka jakson voitto juoksun. Oliko se sitten syy poissaoloon jää nähtäväksi kun la alkaa "isommmat" pelit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saman huomion tein, aristeli loppupelin oikeaa jalkaansa eikä liikkuminen kovin "reipasta" ollut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo tietenkin selvä jos noin.

Entäs se edellinen peli Sotkamoa vastaan?

Oliko kaksi huilia koko kesänä ja molemmat Jymyä vastaan.

Eipä silti, Salmela hoiti homman todella tyylikkäästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oskarissa taitaisi olla hyvät aihiot lukkariksi, niin hyvin pyöritti peliä, heittökäsi hyvä, tempo myös, tolppakin kohtuu hyvä...hieman sähäkkyyttä ja vaihtelevuutta työskentelyyn niin mikäs siinä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillähän voi vielä kuitenkin olla ensikesänä kolme superin joukkuetta Keki, Lippo ja Raahe. Ei vaivuta vielä synkkyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaisiko joku myös naisten pelinjohtajalle potkut seuraavan pelin jälkeen. Täydellinen mahalasku tälle kaudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On aika huolestuttavaa jos naisten superissa on huonompia juokkueita kuin Kempele . Poria vastaan peli oli ihan järkyttävää alusta loppuun .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naisten superissa tasoerot on valtavat kärkipään ja häntäpään välillä. Kempeleellä on nuori joukkue, jossa kehittyviä pelaajia ja toivoa tulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kentällä olevat pelaajat ole kuitenkin ratkaisevassa roolissa pärjäämisen suhteen ? Jos pelaajien taidot ja ominaisuudet eivät riitä huippupeliin, taitavat pelinjohtajan keinot olla vähissä, jos pelinjohtaja ei ole ihmevoimia omaava taikuri. Yleensäkään pelinjohtajan vaihto harvoin tuo tulosta, jos uusia, hyviä pelaajia ei löydy joukkueeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sieltä laitettu kokeneita hyviä pelaajia poies? Otettiin,ostettiin tosi nuoria ja kokemattomia pelaajia tilalle ja tavoitteena peräti mitali! Hupsi, meniköhän tavoiteet hiukan liian korkealle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (120)

Uutisvirta

6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille
6:00
Otkes: "Jokelan ja Kauhajoen ampumisten turvallisuussuosituksia jätetty toteuttamatta Suomessa" – Kuopion kouluiskussa ei tarvetta turvallisuustutkinnalle
6:00
Kaikki kyytiin -kampanja aikoo uudistaa maaseudun kuljetukset yhdistelemällä jo olemassa olevia kyytejä tehokkaasti hyötykäyttöön
14.10.
Tero Pitkämäen pitkä ura keihäänheiton huipulla hakee vertaistaan – urheilija kertoi Kalevalle, kuinka pysyi kärjessä vuosia: "Keihäs on vaativa ja raju laji" Tilaajille
14.10.
Mielenosoittajat tukkivat Barcelonan pääteitä, polttivat renkaita rautateillä ja valtasivat lentokentän – 67 lentoa peruttu
14.10.
Sveitsiläislehti Blick: Kari Jalonen jatkaa SC Bernin valmentajana vuoteen 2021 saakka

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image