Kasvukipuja Ynnin tapaan – ou­lu­lais­jouk­kue tarvitsee pelinsä kanssa aikaa ja kär­si­väl­li­syyt­tä

Totisten miesten vaihtopenkki. HengTao Zhu (vas.), Vili Hautala, Jussi Hämäläinen ja päävalmentaja Jorgo Dakaj seuraavat apeana kentän tapahtumia. KUVA: Jarmo Kontiainen
Urheilu 19.10.2019 20:27
Teemu Wilenius

Koripallo 1. divisioona, ONMKY–HBA-Märsky 88–101 (40–54)

Pitkät, nuoret ja urheilulliset lukiopojat kävivät näyttämässä pelaamisen mallia Ynnille lauantaina. Suomalaisen koripallon tulevaisuuden tekijämiehet repivät liikkeellään ja taidollaan isäntien puolustuksen reikäjuustoksi ja nostelivat helppoja pisteitä korin alta.

Vieraiden näytöstä tahdittavat tarkasti heittänyt Mustapha Amzil (25 pistettä) ja vahvasti korille ajanut Jesper Granlund (18).

Ynni oli alusta lähtien takaa-ajaja. Joukkue pääsi viimeisen neljänneksen avausminuuteilla kuuden pisteen iskuetäisyydelle, mutta sen jälkeen HBA-Märsky meni menojaan.

– Tappiosta huolimatta olen ylpeä joukkueestani. Olemme olleet niin vähän aikaa yhdessä. Yritämme vasta rakentaa omaa juttua. Minulle on tärkeintä, että teemme asiat yhdessä joukkueena, Ynnin kreikkalaisvalmentaja Jorgo Dakaj sanoi.

Oulun NMKY on aloittanut kautensa voitolla ja kahdella tappiolla. Joukkueen kapteeni Jussi Hämäläinen pitää tilannetta jopa odotettuna.

– Alkuohjelmamme ei ole helpoin mahdollinen. Olemme hävinneet Helsingin NMKY:lle ja HBA:lle, molemmat ovat kovia joukkueita.

Kapealla pelaajaringillä operoiva Ynni tarvitsisi Hämäläisen panosta kentälle, mutta kapteeni on istunut suurimman osan kolmesta ottelusta vaihtopenkin päässä siviilivaatteet päällä.

– Polvessani on nestettä. Vamma tuli jo viime kauden pudotuspeleissä ja se ärtyi uudestaan kauden kynnyksellä. Polvessa ei pitäisi olla mitään varsinaisesti rikki, joten yritämme saada levon avulla turvotuksen pois.

Hämäläinen tuntee urheiluvammat tavallista perusjantteria paremmin, sillä hän opiskelee toista vuottaan lääketiedettä Oulun yliopistossa.

Kapteeni näkee oululaisjoukkueen tilanteen pitkälti samalla tavalla kuin päävalmentaja Dakaj.

– Olemme vielä hyvin vaiheessa. Jenkit liittyivät joukkueeseen myöhään, ja tässä on ollut loukkaantumisia muillakin kuin minulla. Sanoisin, että 1–2 kuukauden päästä pelimme näyttää jo aivan toiselta. Se riittää, sillä tähtäin on kevään pudotuspeleissä ja menestymisessä siellä.

Pelintekijä Dedrick Basile oli 29 pisteellään Ynnin ykköstykki. Anthony Townes runnoi 23 pistettä ja Toni Soininen osui 13 pisteen edestä.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

15:50
Kristi Raik Viron Nato-kiistasta: En näe mitään vaihtoehtoja sille, että lähtisimme luomaan korvaavaa järjestelmää Natolle tai Yhdysvaltojen roolille
15:39
Kärpät solmi luottopuolustaja Heshkan kanssa jatkosopimuksen – myös Huttula ja Järvitalo jatkavat
15:28
Kärnä haluaa hirviaseille, patruunoille ja hirvikoirille verovähennysoikeuden
15:23
Trumpin virkarikostutkinnassa kuullaan EU-suurlähettilästä – kertonut tapahtumista eri versioita
15:23
EK:n puheenjohtaja Lundmark Postin riidasta: "Valtio-omistajan ei pitäisi omilla toimillaan vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa tilannetta"
14:25
Erno Saukko lähti elokuussa vuoden mittaiselle vaellukselle – talvi on näyttänyt jo ankaruutensa: "Olimme syysvarusteissa 30 asteen pakkasessa" Tilaajille
14:20
Raksilan K-Citymarket ja Jounin Kauppa äärioikeiston mainoksessa – ”Olihan se järkytys, koska emme missään nimessä ole tuommoisessa mukana”
74
Professori pyysi poistamaan Mannerheimin kuvan Oulun yliopiston opiskelijoiden kiltatilasta – "Esitin oman käsitykseni asiasta"
56
Oulun yliopiston hallitus: Kiinteistöselvityksen teko alkaa – "Joskus on järkevämpää rakentaa uutta kuin korjata vanhaa"
50
Postilakon purkuyritykset jatkuvat iltapäivällä – tukilakot jatkuvat, vaikka työnantaja syyttää niiden perusteita vanhentuneiksi
32
Huuhkajat varmuudella lohkossa A tai B: Tämä tiedetään jo nyt Suomen pelipaikoista, vastustajista ja ottelupäivistä
23
Metsästysrikoksia tutkitaan Kuhmossa: Susilauman kulkureitille oli asetettu polkurautoja ja myrkkyä – metsästäjän koira kuoli myrkkyyn
21
Pudasjärven vuoden 2022 Suviseurat siirtyvät, tavoitteena järjestää tapahtuma seuraavana kesänä
20
Oulun kouluissa ja päiväkodeissa juodaan jatkossa luomumaitoa, joka kerätään 120 kilometrin säteellä Oulusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Jos EK:on kuuluva miljonääri maksaa käytännössä muutaman prosentin tuloistaan veroa, siis paljon vähemmän mitä omat palk... Lue lisää...
Maailmanrannan Rellu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.11.

Fingerpori

20.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image