Kämäräinen palasi kiekkoringin valtiaaksi

Urheilu 22.7.2018 15:04 | Päivitetty 22.7.2018 15:05
STT

Vakavasta selkävammasta toipunut Sanna Kämäräinen heitti Suomen mestariksi Kalevan kisoissa sunnuntaina. Kämäräinen linkosi parhaallaan kilon painoisen kiekon lukemiin 56,96. Tulos on Lapinlahden Vedon heittäjän kauden paras.

Kämäräinen oli kiekkoringistä poissa yli kaksi vuotta selkävaivojen vuoksi. Mestaruus on kokeneen heittäjän uran viides kiekossa.

- Nyt on kyllä ihan huippufiilis. Pitää vain jaksaa uskoa omaan prosessiin ja tekemiseen. Minulla on vahva luotto, että voin palata vanhalle tasolle tai sen yli, Kämäräinen, 32, hehkutti.

Parhaimmillaan Kämäräinen on heittänyt kiekon yli 61 metriin. Selkävamma oli lähellä päättää naisen uran, mutta sisukas urheilija palasi huipulle entisen huippuheittäjän Frantz Krugerin valmennuksessa.

- Frantz on ollut korvaamaton apu ja tuki. On tässä vielä paljon tekemistä, mutta juuri nyt urheilu vain tuntuu niin ihanalta, Kämäräinen sanoi.

- Tämä on osoitus siitä, että keho voi parantua tosi vakavastakin vammasta. Tosi lähellä oli, että en enää ikinä heitä. Nykyään osaan levätä, jos jossain on tuntemuksia. Sen kun olisi ymmärtänyt nuorena.

Kämäräinen on nyt ylittänyt kahdesti Berliinin EM-kisojen tulosrajan.

Sipposen kisa täysi farssi

Berliinin EM-kisoihin elokuussa niin ikään matkaava Salla Sipponen romahti finaalissa ja jäi yhdeksänneksi vaatimattomalla tuloksella 46,27. Sipponen kuitenkin luottaa, että kyseessä oli tilastotappio.

- Jo karsinta oli aikamoinen farssi, mutta tämä oli vielä pahempi. Ensimmäistä kertaa elämässä en saanut mitään tuntumaa kiekkoon. Kaikki heitot lipesivät käsistä, kaksi edellistä SM-kultaa voittanut Sipponen hämmästeli.

- En tiedä, oliko heitoissa sitten yliyritystä. Onneksi Berliini on vielä tulossa. Se on tämän kauden päätavoite. Finaalipaikkaa lähden sieltä hakemaan.

Nuorten MM-hopeaa Tampereella voittanut Helena Leveelahti jäi yli neljä metriä kauden parhaastaan. Leveelahti saavutti SM-hopeaa tuloksella 52,43. Leveelahti on myös Berliinin kisakoneessa mukana.

- Heitot olivat kaukana hyvästä. Tekniikka ei vaan tänään toiminut. Rahkeet olisi ollut taistella voitosta, 18-vuotias heittäjälupaus totesi.

SM-pronssia voitti kokenut Katri Hirvonen, 28, tuloksella 52,32.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image