Kaisa Mäkäräinen jäi kauas kärjestä MM-pikamatkalla: "Oli vaikea elää olosuhteiden mukana"

Kaisa Mäkäräinen ampui sekä makuu- että pystypaikalta kaksi ohilaukausta. KUVA: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva / Lehtikuva
Urheilu 14.2.2020 18:38
STT

Kaisa Mäkäräinen sijoittui parhaana suomalaisena naisten pikamatkan 40:nneksi, kun ampumahiihdon MM-kisoissa Anterselvassa kilpailtiin ensimmäinen henkilökohtainen matka. Mäkäräinen ampui sekä makuu- että pystypaikalta kaksi ohilaukausta. Suomalaiskonkari hävisi MM-kultaa voittaneelle Norjan Marte Olsbu Röiselandille maalissa 1.34,9 minuuttia.

–  Tänään oli haastava tuuli, minulle vielä hankalampi makuulla. Mielestäni ihan hyviä laukauksia, mutta oli vaikea elää olosuhteiden mukana, Mäkäräinen ruoti ampumatyöskentelyään Ylen haastattelussa.

Anterselvan korkea ilmanala tuottaa hiihtäjille haasteita niin hiihdossa kuin ammunnassakin. Myös torstaina sekaviestiin osallistunut Mäkäräinen kertoi saaneensa tuta haastavat olosuhteet.

–  Oli todella hankala yö. Pitkä ilta ja yöllä oli aika levotonta elämää jaloissa ja päässä. Oli pakko nukkua vielä puolenpäivän aikaan puolen tunnin nokoset, että jaksan lähteä starttiin. Kisassa jalat tuntuivat kuitenkin ihan ok:lta.

Ladulla Mäkäräinen oli viidenneksi nopein hiihtäjä, mutta hävisi puolisen minuuttia päivän nopeimmalle menijälle, viidenneksi yltäneelle Saksan Denise Herrmannille.

Sunnuntaina kilpailtavaan takaa-ajoon Mäkäräinen lähtee etenkin ammunta mielessä.

–  Takaa-ajosta tulee hyvä harjoitus. Yritetään saada koppia ammunnasta, että on jotain vielä tehtävissä loppukisojen osalta.

Mari Eder ampui viisi sakkokierrosta ja oli 68:s. Eder ampui makuupaikalta yhden ohilaukauksen, mutta pystypaikalla peräti neljä laukausta meni ohi.

–  Tuohon pystypaikalle menee melkein koko MM-kisat. Siihen menee pikakisa, takaa-ajo ja se hankaloittaa massapaikan (massalähtöpaikan) saamista. Onhan se aika karua taas, mutta tällaista tämä on, pettynyt Eder harmitteli Ylelle.

Lähtönumerolla kaksi kilpailuun lähtenyt Suvi Minkkinen oli kolmella sakkokierroksellaan 80:s.

Hopea ja pronssi jaettiin kilpailun yllättäjille. Yhdysvaltojen Susan Dunklee otti hopeaa nolla-ammunnalla ja hävisi maalissa Röiselandille 6,8 sekuntia. Pronssille ylsi yhden sakon ampunut Tshekin Lucie Charvatova, joka jäi 21,3 sekuntia kärjestä.

Voittaja Roiselandille henkilökohtainen arvokisakulta oli uran ensimmäinen. Kilpailussa vain neljä osanottajaa onnistui nolla-ammunnassa.

MAINOS

Kommentoi

En ymmärrä mistä se nyt mättää kun talven tärkeimmässä kisassa Kaisan ja Marin suoritukset ovat alamaissa. Kansanviisaus sanoo, "kyllä sokea kanakin jyvän löytää kun ahkeraan nokkii." Joten startteja MM kisoissa on vielä jäljellä, osuisiko seuraavissa jyvä nokkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kukaan Mäkäräiseltä kymppisakin sijoitusta odottanutkaan kuluvan kauden suoritusten perusteella. Ne ajat ovat valitettavasti jo takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:34
Ostitko tältä mieheltä television, pyykkikoneen tai puhelimen? Lauri Ylipaavalniemi on tehnyt kauppaa lähes 60 vuotta ja innostuu yhä asiakkaasta, joka sanoo ei Tilaajille
11:18
PS-nuoret kaatoivat sääntömuutoksen kokouksessaan – "Järjestö kaatuu tai siitä tulee kuori entisestä"
10:22
Koronavirus leviää uusiin maihin – epidemiapesäkkeet kasvavat Kiinan ulkopuolella ja talouselämä kärsii
10:16
Autovaras törmäsi pakomatkan jälkeen poliisiautoon ja loukkaantui Kemissä – piikkimattoa asentamassa olleille poliiseille ei tullut vammoja
9:19
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
9:00
"Setämiesvalmentaja" siisti suutaan ja jätti huulenheiton vapaa-ajalle – Håkan Wahlman on pohtinut paljon, miten valmentaja voi käyttäytyä Tilaajille
8:07
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
52
Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi on nyt varautunut paremmin turvapaikanhakijoihin kuin vuonna 2015
51
Minua hävettää tunnustaa olevani oululainen eli kaupungista, jossa puistometsästä tehdään peltoa, jonka tarve on kyseenalainen Lukijalta
25
Selvitys: 90 prosenttia Kiinassa toimivista eurooppalaisyrityksestä kärsinyt merkittävästi koronaviruksesta – Suomen talous erittäin riippuvainen Kiinasta
14
Selvitys ehdottaa Suomeen vesiveroja, tavoitteena käytön tehostaminen – suurimpia maksajia olisivat metsäteollisuus ja ydinvoimalat
8
Koirien kiinnipitoaika alkaa sunnuntaina – lailla taataan rauha luonnoneläimille pesiä ja kasvattaa poikasia
8
Vanhoista käsityötaidoista on hyötyä vielä tänäkin päivänä – "Käsityöihminen ei ole koskaan työtön"
8
HUSissa on varmistunut toinen koronavirustartunta – työikäinen nainen sai tartunnan Pohjois-Italiasta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Oletko kylmäpäinen sijoittaja?🤧🤒🥵

Ei näytä ainakaan puunkasvu hidastuvan coronataudista... Lue lisää...
Puu kasvaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image