Jussi Eskola palaa viiden vuoden tauon jälkeen takaisin pe­li­par­ke­til­le ja Ynnin paitaan

Urheilu 29.1.2020 19:40
Teemu Wilenius

Koripallon miesten 1. divisioonassa pelaavalla Oulun NMKY:n edustusjoukkueella ei ollut lainkaan liigakokemusta ennen keskiviikkoa. Yhdessä päivässä tilanne keikahti päälaelleen. Nyt kokemusta on yhdeksän kauden ja yhteensä 351 runkosarjan ottelun verran.

Jussi Eskola, 32, palaa peliparketeille kasvattajaseuransa nutussa.

Eskola on ollut edellisen kerran tositoimissa pelaajana keväällä 2015, jolloin hän edusti Ynniä divarissa. Sen jälkeen hän toimi neljän kauden ajan oululaisjoukkueen päävalmentajana, kunnes vetäytyi seuran toiminnasta viime keväänä.

Jussi Eskola palaa Ynnin paitaan, tällä kertaa pelinumerolla kuusi. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka

Ajatukset muuttuivat reilun yhdeksän kuukauden aikana. Veri veti takaisin koripallon pariin – tällä kertaa pelaajana.

– Olen lupautunut mukaan ihan tosissaan. Seuralta tuli joulun aikaan kyselyjä ja tein päätöksen vuoden alussa, kun olimme palaveeranneet valmennuksen kanssa.

Eskola painottaa, että hän uskoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta. Kyse ei ole mistään muutaman kuukauden mittaisesta jäähdyttelystä.

– Sain tauon aikana hyvin aikaa itselleni. Olen harjoitellut suhteellisen kovaa kesästä asti. Peruskuntoni on hyvä, mutta koripallokuntoon pääseminen vaatii vielä harjoituksia ja pelejä alle.

– Tarkoitus on, että pelaan aluksi nyt kaikki kotiottelut. Vieraspeleihin osallistun mahdollisuuksien mukaan.

Eskola sanoo haluavansa mitata tasonsa vielä pelaajana. Harjoitusmetodit ovat hioutuneet ja järkevöityneet vuosien varrella.

– Ikä ei ole este. Minulla on aikaa pelata vielä tosissaan. Pelataan tämä kausi ensin alta pois ja katsotaan sen jälkeen, miten jatketaan.

Ynni majailee tällä hetkellä kuudentena 1. divisioonan sarjataulukossa. Joukkue on tiukasti matkalla kevään pudotuspeleihin.

Heittäjän tontilla viihtyvä Eskola pukee Ynnin paidan ylleen ensimmäisen kerran sunnuntaina, kun oululaisnippu vierailee Munkkiniemen Kisapoikien vieraana Helsingissä.

– Pyritään nauttimaan, Eskola linjaa.

MAINOS

Kommentoi

Mahtavaa! Ei ole tällä kaudella tullut katsomossa käytyä. Nyt tulee laatua ja viihdettä kentälle, joten eiköhän loppukauden pelit seurata katsomosta käsin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt tuli kerralla mielenkiintoa joukkueeseen! Täytyypä mennä sunnuntaina Urheilutalolle kattoon miten Niket vielä liikahtaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24.2.
Janne Kuokkanen joutui kauppatavaraksi – Oulunsalon kasvatti vaihtaa maisemaa päittäin Sami Vatasen kanssa
24.2.
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
24.2.
Tshernobyl näkyy yhä Perämeren pohjassa: raskasmetallien pitoisuudet ovat laskeneet jo montakymmentä vuotta – "Jotakin ollaan merialueilla tehty oikein" Tilaajille
24.2.
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
24.2.
Hildur Larsson ikuisti Lappia upeisiin kuviin yli sata vuotta sitten – tekoälyn ansiosta ne loistavat nyt myös väreissä Tilaajille
24.2.
Jesse Puljujärven esimerkki houkuttaa – jääpallo ja jääkiekko sopivat yhteen ja tekivät yhteistyötä Oulussa pidetyssä turnauksessa Tilaajille
24.2.
Sodankylässä on kolmannes koko maan malminetsinnästä – etsintäinvestoinnit ovat 20–25 miljoonaa euroa ja maanomistajakorvaukset yli miljoona euroa Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

211 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lentoaseman vastuu koronaviruksen tarttumisessa

tuo korona virus hysteria ampuu yli ja kovasti enemmän tappaa normaali infulenssa kausi ihmisiä.pitäs kävellä suojain s... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image