Juho Mäkelän hattutemppu toi AC Oululle vihdoin voiton

Juho Mäkelä teki hattutempun. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 16.6.2019 21:23 | Päivitetty 16.6.2019 23:50
Timo Järvenpää

Juho Mäkelä -show katkaisi AC Oulun neljän ottelun voitottoman putken Tammisaaressa sunnuntaina. Mäkelä takoi ottelussa kolme maalia ja näin pisteet matkasivat Ouluun lukemin 0–3.

– Tuntuu todella hyvältä, varsinkin kun kyseessä olivat urani ensimmäiset maalit AC Oulun paidassa. Tärkeät maalit, sillä maalejahan minulta on odotettu, kommentoi illan sankari pelin jälkeen.

Lähtöasetelmat illan otteluun olivat selvät. EIF:llä oli allaan edelliskierrokselta voitto Porista. Oululaiset puolestaan hakivat voitottoman putkensa katkaisua.

Ennen tätä iltaa AC Oulu oli viimeksi voittanut lähes päivälleen kuukausi sitten, kun se voitti vieraissa TPV:n 3–0. Sen jälkeen saldona on ollut kaksi tappiota ja tasapeli kahdessa viimeisessä ottelussa.

AC Oulu oli Jaro-ottelusta tehnyt kaksi muutosta. Avaukseen nousivat Juho Mäkelä ja Juuso Kemppainen. Mäkelä kiitti lähes välittömästi, kun Loorents Hertsin millimetrin tarkka syöttö tavoitti EIF:n puolustuksen keskeltä täysin vapaaksi unohtuneen hyökkääjän. Mäkelällä oli helppo tehtävä puskea pallo maaliin.

Maalin jälkeen kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. AC Oulun aktiivinen paineistus ja prässipelaaminen teki tammisaarelaisten avauspelaamisen lähes mahdottomaksi. Myöskään pystysyötöille ei jäänyt tilaa oululaisten peittäessä kaikki välit tehokkaasti. Sama tahti jatkui myös toisella puoliajalla EIF:n pientä pelillistä hallintaa lukuunottamatta.

– Henkisesti joukkueelle tärkeä voitto. Pelillisesti vaihdoimme hieman ryhmitystä ja mukavastihan se näytti toimivan. Lyhyitä jaksoja lukuunottamatta pystyimme rakentamaan peliä hyvin, totesi tyytyväinen AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne.

Oululaisilta ei illan pelistä heikkoa lenkkiä löytynyt, mutta eritoten oikealla laidalla viilettänyt Loorents Hertsi oli jatkuvasti tammisaarelaisten puolustuksen harmina. Hän oli mukana kaikissa oululaisten maaleissa, kahdessa syöttäjänä ja kolmannessa hankkimassa rangaistuspotkua.

Lisätty klo 23.50 ottelun tulos jutun alkuun.

MAINOS

Kommentoi

Terveisiä AC Oulun miehistölle täältä Helsingin Oulunkylästä.
Odotan mielenkiinnolla ACO:n seuraavia otteluja.
Olen kannattanut joukkuetta seuran perustamisesta lähtien
ja uskon, että Diegon (Lähderinne) ja Ranen (Ojanen) johdolla
tulostakin alkaa tulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päättyikö peli siis 3-0? Tosi huonosti tehty juttu, kun lopputulos pitää arvailla. Vähän ammattitaitoa näihin juttuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mäkelä takoi ottelussa kolme maalia ja näin pisteet matkasivat Ouluun lukemin 0–3, näin jutun alussa lukee, kannattaa varmaan ensin lukea, ennenkuin alkaa kommentoida, kateuttako vai sokeutta, molempia varmasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Lisätty klo 23.50 ottelun tulos jutun alkuun." sanoopi jutun loppu. Eli ehkä kannattaa itse kunkin lukea se juttu loppuun ennenkuin alkaa toisille irvailemaan. Alkuperäinen juttu oli alkuun aika epäselvä, hyvä että se korjattiin.

On todella hienoa, että AC on viimein päässyt henkisestä lukostaan irti. Ehkä myös taktiikkaa on muutettu, kun laitajuoksun kautta kaarto keskelle puolustajien sumppuun ei tuottanut tulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Uutisvirta

49
Liikkuvan poliisin perinneyhdistys: peltipoliisien sijoittelulle ei suurelta osin järkeviä perusteita – "Kansan silmissä kameratolpista tullut sakotusautomaatteja"
39
Britanniassa Boris Johnsonin konservatiiveille suuri vaalivoitto – tie aukeamassa brexitin nopealle toteuttamiselle
25
Näkökulma: Al-Holin leirin lapset kelpaavat nyt kaikille – pelko oppositioon valuvasta kannatuksesta on hidastanut poliittista päätöstä, jolla on jo kiire
14
Lapsiasiavaltuutettu: Lasten erottaminen huoltajistaan ulkomailla on mahdollista kiireellisellä sijoituksella
13
Hiilellä lämmittävää Puolaa ei saatu ainakaan vielä EU:n ilmastoruotuun
12
Nuoret tahtovat YK:n ilmastokokouksilta tekoja – tarvitaan lainsäädännöllistä ohjausta ilmastoystävällisten valintojen tekemiseen Lukijalta
10
Ovensuukyselyt: Konservatiivit ottamassa murskavoiton Britannian parlamenttivaaleissa – ennusteen mukainen vaalitulos tietäisi nopeaa brexitiä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.12.

Fingerpori

13.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image