Juha Mieto hiihdon nykytilasta: Surkuhupaisaa

Urheilu 3.3.2013 18:21
STT

Takavuosien hiihtosuuruus Juha Mieto ei ujostele, kun häneltä kysyy arviota suomalaisen hiihdon nykytilasta. Hänen mielestään lahjakkaita urheilijoita ei puutu, mutta harjoittelu on puutteellista.

- Harjoittelu on täysin pielessä, Mieto jyrähtää.

Mieto luettelee nopeasti tekijät, joille hiihtomenestys pitäisi rakentaa. Niitä ovat seuratyön tukeminen, riittävä taloudellinen tuki sekä harjoituksen perusasiat - nuorella iällä hankittu peruskunto, itsenä tunteminen, oikea levon ja harjoituksen suhde sekä henkinen latautuminen eli "itsensä sukkurointi". Näillä eväillä hiihtäjäkin menee "vaikka seinästä läpi".

Mieto on ilmeisen loukkaantunut siitä, etteivät vanhojen mestareiden neuvot enää kelpaa.

- Huippuharjoittelussa meillä vanhoilla jermuilla olisi paljon annettavaa, ja muissa maissa entisten huippujen kokemusta käytetäänkin. Näitä oppeja olisi hyvä antaa, mutta kun halveksitaan vaan, Mieto sanoo.

- Tämä on surkuhupaista. Olen sanonut 10 vuoden ajan, että jotain on tehtävä. Ihmettelen, että vuodesta toiseen seulotaan näissä samoissa ympyröissä. Voi, voi, Mieto surkuttelee.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (46)

eikös mietaakin käyttänyt piristeitä,kieltää,mutta kukapa asian myöntäisi nyt,ehkä mietaakin muistaa asiat kun tulee elämänkerta tai vastaava,ei mietaa sentään ihmemies ole

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän missään muuallakaan tuloksellisuus tehtävissään ole työpaikan tai palkanmaksun peruste. Usein päinvastoin. Mitä useammat potkut iso johtaja antaa niin sitä suuremman palkankorotuksen hän saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Petrokemian tuote vesitetty rypsiöljy eli margariini on varma sairauden lähde kun se yhdistetään kokojyväviljan lektiineihin ja turhiin hiilihydraatteihin. Ainoan EU:n hyväksymän, siis luotettavaan tutkimukseen perustuvan, viljan terveysväiteen mukaan täysjyvävilja lisää suolistomassaa. Luit oikein. Lisää suolistomassaa, joka tunnetaan maallikkojen keskuudessa kymmenillä eri nimillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö se tuo nuorisotyön tukeminen yksi avain onneen. Ainakin meilläpäin hiihtämistä harrastettiin vain varakkaampien perheissä, muilla ei ollut rahaa suksiin ja kilpailumatkoihin. Mitä enemmän harrastajia on, sitä enemmän niitä huippujakin mahtuu joukkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vanhana valmentajana tiedän suomalaisten pitää hartjoitella enemmän peruskunto harj. niillä on liian huono peruskunto muihin verrat. esim. norj. verrattuna .vain peruskuntoa harj. pärjää arv. kisoissa ,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aino-Kaisa harjoitteli niin paljon, että on ylikunnossa. Eikös hän saanut norskiilta juuri vinkkiä, että tarttis harjotella vielä kovemmin. Mikähän nyt oli kun 50 km hiihdossa ei pärjänneetkään. oliko liian korkeat veriarvot.
Ei meidän miehet tule pärjäämään tuon kummemmin kun Dalen on ohjaimissa ja muutkin maat luopuvat epoista.

Mäkihypyn lamaan ei ole syyllinen Pekka Niemelä. Rahattomuus masentaa mäkimiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Mietaan Jussi on täysin oikeassa ,valmennuksen ja harjoittelun suhteen.Ei se tietokoneen ääressä,ja se opin mukaan harjoittelu vastaa mitä ladulla ja metsätöistä saaduilla VOIMILLA sitten jaksaa tosipaikan tullen "rypistää"kunnolla Kysykää entisiltä SUURHIIHTÄJILTÄ miten he harjoitteli,niin kyllä mitalleja rupes tullee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juha vois tehdä hiihtomaajoukkueelle ens kaudelle olymipiamitaliin johtavan harjoitusohjelman rungon, joka toimisi samalla periaatteella kuin opposition varjobudjetti. Hiihtoliiton nykyiset valmentajat / urheulijat voisivat sitten perustella miksei Juhan malli ole toteutuskelpoinen niin saataisiin tämäkin jokakeväinen kuittailu pois päiväjärjestyksestä. Juhan pitäisi lisäksi ehdottomasti konkretisoida tämä valmennusohjelmansa parin-kolmen viikon esimerkeillä lähtien perukuntokaudelta aina kilpailukauteen ja olympiastarttia edeltävälle viikolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö suomalaiset vois palkata jonku norjalaisen vakoilijaksi että mitä siellä norjassa oikein tehhään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hiihdon nykytilaan on yksi syy, laiskuus. Harjoittelun määrää ja laatua parantamalla tilanne korjantuu. Norjalaisten harjoittelumäärät ovat ihan toisenlaisia kuin suomalaisten. Suomalaiset eivät yksinkertaisesti viiti harjoitella riittävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomen hiihdon nykytilaan on yksi syy; väärät aineet. liian vähän ja liian vanhoja. heti kun uskalletaan vähän käyttää
niin pelätään että jäädään kiinni testeissä. muilla mailla uudemmat litkut käytössä ja ei pelkoa kärähtämisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin Lahdessa menetettiin 13 mitallia ja kymmenen saatiin ,olen seurannut perhetutun pojan 13 vuotiaan hiihtoharraastusta voi sitä suksien määrää ja kuinka kalliita ne on,molemmille tyyleille pitäisi olla ei tavallisen palkansaajan tuloilla investoida kaikille keleille hyviä vehkeitä ja kilpareissut maksaa,koululattia majoitus ei enäänkelpaa,,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä soon niin Mietaa, notta iliman rouppinkia ei nykyysin mitallehille hiihretä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan Miedolla oikeasti jotai muuta annettavaa Suomen hiihdolle kuin ainainen kritiikki kaikkea muiden tekemisiä kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös nuo jo tajua, että Dalen on tietoisesti ajamassa alas suomen hiihtoa. Hah haa =)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pullamössö tietokone sukupolvi ei kykene ees reenaa. sehän on hirveetä jos hiki tulee. tai ei pääse naamakirjaan ku pitää olla reeneissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras doping on oikea ravinto. Turha pistellä poskeensa eineksiä/valmisaterioita, kasvisrasvaa ja 60% hiilaria. Tämän ovat norjalaiset, ruotsalaiset, jenkit...sisäistäneet jo vuosia sitten. Siinä suurin syy miksi suomalainen ei pärjää. Dopingilla ei tehdä noin suurta eroa. se on varmaa.
Norjalaisille kelpaa suomalainen huippuravintovalmennus, mutta Suomen urheilujohdolle ei, täällä mennään virallisin ravinto-opein nöyryytyksestä toiseen ja tulehduskierteestä mykoplasmaan aina vaan. Ottakaa mallia suomalaisilta fitness- ja kehonrakentajilta kuinka syödään niin, että pattia tulee.

Suomalainen valmennusjohto aivan huippua myöten ei anna painoarvoa ravitsemukselle vaikka se on tutkitusti paras suorituskyvyn lisääjä. Jospa se kuitenkin pikkuhiljaa aukeaa tuo ruoan tärkeys. Eihän ilman kunnon aitoa ruokaa voi tehdä oikeita harjoituksia, kun ei saa tehoja irti.

Tähän loppuun ilouutinen. Saatamme nähdä ensi talvena suomalaisen hiihtäjän kärkijoukoissa sillä yksi on jo tarttunut syöttiin ja palkannut itselleen OIKEAN ravintovalmentajan. Monia muiden lajien urheilijoita on myös sisäistänyt ravitsemuksen tärkeyden ja sen kuinka tärkeää on jättää ne kehutut E-koodit ja prosessoidut ruoat nauttimatta, jos meinaa saada kehostaan kaiken irti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaiken synkistelyn keskellä täytyy toki muistaa, että näistäkin kisoista urheilijamme saivat arvokasta kisakokemusta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjalaiset ovat keksineet uuden lääkkeen. Pieni maa ei saa tuollaista mitalimäärää pelkästään treenaamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (46)

Uutisvirta

12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Analyysi: Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
33
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
27
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
19
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
14
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
11
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
11
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Olen aika kyllästynyt rassukoihin jotka aina valittaa. Nykyään se näyttää olevan jonkinlainen tapa, haluta saada huomiot... Lue lisää...
älkää aina valittako

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image