Joonas Donskoi vaihtoi mailan pensseliin – Colorado-hyökkääjä odottaa Denverissä tietoa lop­pu­kau­des­ta: "Kotona voi harrastaa vaikka mitä"

–  Kotona voi harrastaa vaikka mitä, sehän on vaan mielikuvituksesta kiinni, Joonas Donskoi sanoo. Arkistokuva. KUVA: Vesa Joensuu
Urheilu 21.3.2020 8:47
STT

Moni suomalainen jääkiekon NHL-pelaaja on palannut kotimaahan odottamaan tietoa loppukauden kohtalosta, mutta Joonas Donskoi päätti pysyä Denverissä.

–  Ei tässä tilanteessa tarvinnut miettiä Suomeen lähtöä. Viihdyn täällä hyvin, ja jotenkin matkustaminen ei tässä vaiheessa tuntunut hyvältä idealta. Koin paremmaksi jäädä tänne ja odottaa tietoa siitä, mitä loppukauden osalta tapahtuu, Colorado Avalanchen hyökkääjä kertoo.

Donskoin mielestä tällä hetkellä tärkeintä on yrittää pysyä positiivisena ja pitää ikävät ajatukset loitolla.

–  Kyllähän se harmittaa, kun pudotuspelit olivat alkamassa ja meillä oli hyvät saumat niihin sekä joukkue, joka pystyisi menestymään, hän myöntää, mutta jatkaa samaan hengenvetoon, että totta kai ihmisten terveys ja turvallisuus menevät kaiken edelle.

Avalanche todella on hyvissä asemissa, sillä joukkue on 92 pisteellään toisena keskisessä divisioonassa ja edellä on vain yhden ottelun enemmän pelannut hallitseva mestari St. Louis Blues, jolla on 94 pistettä. Joukkueet ovat myös läntisen konferenssin kaksi kärkijoukkuetta.

–  Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu. Toivotaan, että jossain vaiheessa pystytään jatkamaan, mutta se on selvä homma, että ihmisten terveys on kaikkein tärkein asia, Donskoi miettii.

Treenit jatkuvat omalla kuntosalilla

Donskoi on karanteenissa eikä ole poistunut kotoa muuten kuin joskus hakemaan ruokaa kaupasta.

–  Viimeksi kauppareissulla huomasin, että aika hiljaista on. Ihmiset koittavat olla kotona ja välttää julkisille paikoille menemistä mahdollisimman paljon.

Kauppojen hyllyt ovat normaalia tyhjempiä, ja varsinkin käsidesi sekä saippua ovat käyneet kaupaksi. Donskoi etsi viimeksi kaupassa käydessään jauhelihaa, mutta sitä ei ollut eikä juuri muutakaan lihaa.

–  Ilmeisesti ihmiset ovat hamstranneet lihaa pakkaseen, hän arvelee.

Donskoi on siinä mielessä onnellisessa asemassa, että hänellä on kotona oma kuntosali. Harjoittelu siis jatkuu muuttuneista olosuhteista huolimatta.

–  Minulla on kotona hyvät olosuhteet pitää kuntoa yllä. Jäälle ei nyt pääse, hän mainitsee.

Maila vaihtui pensseliin ja kaukalo lautapeliin

Donskoi ei muista, koska on viettänyt niin paljon aikaa kotona kuin viime aikoina. Hän onkin tehnyt asioita, jotka ovat jääneet kiireisen otteluohjelman takia tekemättä, ja keksinyt myös uutta tekemistä.

–  Kotona voi harrastaa vaikka mitä, sehän on vaan mielikuvituksesta kiinni, hän naurahtaa.

Lautapelit ja pelikortit on kaivettu esiin, samoin maalausvälineet.

–  No en todellakaan ole mikään taiteilija, hän sanoo heti, ettei synny mitään väärinkäsityksiä.

Donskoi kehuu maalaamista mukavaksi ajanvietteeksi, joka on itse asiassa hänen tyttöystävänsä harrastus. Jääkiekkoilija päätti kokeilla, ja pensseli pysyi kädessä.

–  Tyttöystävä tykkää maalata, ja liityin remmiin. Yritän piirrellä autoja tai jotakin muuta, hän virnistää.

Kukaan ei osaa tässä vaiheessa sanoa, kuinka kauan Donskoi pelaa ja taiteilee kotona eikä kaukalossa. NHL:n eri toimintojen henkilökunnasta koostuva noin 15 hengen työryhmä keskustelee joka aamupäivä puhelinneuvottelussa ja lähettää myöhemmin päivällä tilannekatsauksen kaikille seuroille. Myös pelaajayhdistykseen ollaan tiiviisti yhteydessä.

NHL-kauden kohtalon lisäksi täytyy päättää, mitä tehdään kesäkuun alussa Buffalossa pidettävälle NHL:n testileirille, Las Vegasiin kesäkuun puoliväliin suunnitellulle palkintogaalalle ja Montrealissa 26.–27. kesäkuuta järjestettävälle varaustilaisuudelle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Se oli aikoinaan hyvä se J J J-ketju eli Joonas Donskoi- Joonas Huttula- Joonas Komulainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisin mielelläni nähnyt myös pensselisedät Lehtonen ja Mikkola myös mukana maalaustalkoissa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana ja asiantunteva kommentti ! Tulethan taas B-aukolle, kausikortti sinne on vielä voimassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:03
SPR avaa valtakunnallisen auttavan puhelimen, jossa voi keskustella koronan aiheuttamista murheista
7:57
Päivän kotoiluvinkki: Tällainen on marttojen kotivara – ruokaa koko perheen tarpeisiin ainakin 72 tunniksi
7:00
Päivän leffapoiminnat: Taiteilija kipuilee sosialismin pakkopaidassa – Andzrej Wajda latasi viimeiseen elokuvaansa asennetta
7:00
Enkeli pelastaa itsemurhaa yrittäviä – nuorten nettisarja liittyy projektiin, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä psyykkistä pahoinvointia
7:00
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
7:00
Ruoan verkkokauppojen kotiinkuljetuspalveluiden kysyntä on kasvanut viime viikkoina ruuhkaksi asti – Keskon verkkokaupan myyntijohtaja: "Tavallisen kuukauden tilausmäärä on tullut viikossa" Tilaajille
6:30
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
39
Se hiihdetään sittenkin! Tervahiihto suksitaan lumella, joka tuodaan Ouluun etuajassa suljetuista Lapin hiihtokeskuksista
20
Kaikkiin koululaisiin ei ole saatu yhteyttä etäopetuksen aikana – "Aika näyttää, tuleeko tästä isompi ilmiö"
12
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
6
Maapallon valtakeskukset ovat koronaviruksen armoilla – pandemia sammuttaa valot EU:sta ja syrjäyttää Trumpin, selviääkö Kiina voittajana?
5
Pohdinta tehohoitopotilaiden siirtämisestä Uudeltamaalta maakuntiin on käynnistetty Suomessa
3
Kunta-alan kolme kuukautta kestäneet neuvottelut tyssäsivät umpisolmuun – osapuolet pyytävät valtakunnansovittelijaa apuun
2
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Tornitalot ja korona

Hissit on tosiaan melkoisia viruspesiä. Kun joku sairas tai piilosairas aivastaa hississä, jää sinne leijumaan viruksia ... Lue lisää...
Ätshii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image