Jokainen startti on mahdollisuus kolme kisaa urakoivalle Romarille

Urheilu 8.2.2018 13:52 | Päivitetty 8.2.2018 13:55
STT

Kolme kilpailua viidessä päivässä on alppihiihtäjä Andreas Romarin urakka Pyeongchangin olympialaisissa. Vaasalaisen kisarupeama alkaa sunnuntaina syöksyllä, jatkuu tiistaina alppiyhdistetyllä ja päättyy ensi viikon torstaina supersuurpujotteluun.

Romar, 28, hakee olympiarinteiltä onnistumisia, ja ennakkoon alppiyhdistetty on hänen paras saumansa.

- En tullut tänne neljättä sijaa metsästämään. Jokainen startti on mahdollisuus, en aio luovuttaa etukäteen, Romar jutteli mediatapaamisessa.

Hän on aiemminkin osoittanut olevansa arvokisojen mies. Vuoden 2013 MM-kisoissa Schladmingissa hän oli alppiyhdistetyssä neljäs ja syöksyssä viides, ja jatkoi kaksi vuotta myöhemmin MM-kisojen alppiyhdistetyn seitsemännellä sijalla.

- Kun pyrkii vaan tekemään oman suorituksensa eikä yliyritä. Silloin voi tulla lasku, joka riittää.

Kauden maailmancupissa hän on yltänyt kolmesti pisteille 30 parhaan joukkoon. Laskuihin on tullut pieniä virheitä, mitkä pudottavat nopeasti sijoituksia.

- Ikinä ei ole hauskaa epäonnistua, mutta olen kävellyt tämän reitin aikaisemminkin. Tämä vaatii vaan kovaa tekemistä ja lujaa uskoa omaan tekemiseen. Pitää saada toistoja ja onnistuneita laskuja, se on pienestä kiinni, urallaan lukuisista vammoista kärsinyt Romar sanoi.

Hän pääsi torstaina tutustumaan ensi kertaa olympiarinteeseen. Romarin mukaan rinteessä on haastavaa olla nopea.

- Nyt pitää hyödyntää kaikki treenit. Vielä on tekemistä, mutta välillä oli hyvää laskemista.

Sunnuntaina Etelä-Koreaan saapunut Romar uskoo toipuvansa kisaan mennessä aikaerosta. Tiistaina hän jaksoi laskea vain yhden laskun, mutta torstaina oli jo helpompi keskittyä.

- Nyt olen puolessavälissä Venäjää vielä menossa, mutta kisapäivään mennessä olen jo täällä, Romar kuvasi seitsemän tunnin aikaeron haastetta.

MAINOS

Kommentoi

Romar kävelee reitin taas paikkoin kaatuessaan ensimmäiseen porttiin. Se hyvä puoli siinä on, että pääsee karaokebaariin kaljalle nopeammin muiden vielä laskiessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image