Johaugin asianajaja: CAS pyysi lisäaikaa hiihtäjän do­ping­ta­pauk­sen käsittelyyn

Norjalainen huippuhiihtäjä Therese Johaug jäi kiinni dopingin käytöstä viime syyskuussa. KUVA: HEIKO JUNGE / EPA
Urheilu 31.7.2017 14:14 | Päivitetty 31.7.2017 14:16
STT

Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS on pyytänyt lisäaikaa maastohiihtäjä Therese Johaugin tapauksen käsittelyyn. Johaugin asianajajan Christian B. Hjortin mukaan CAS on pyytänyt aikaa 18. elokuuta asti.

Johaug kävi CAS:n kuultavana 6. kesäkuuta. Johaugin käry meni CAS:n käsittelyyn, koska Kansainvälinen hiihtoliitto FIS valitti Johaugin 13 kuukauden tuomiosta.

Viime vuoden syyskuussa tehdyssä dopingtestissä Johaugin kehossa oli merkkejä anabolisista steroideista. Hiihtäjän mukaan kielletty aine tuli hänen kehoonsa lääkevoiteesta, jota hän käytti rohtuneisiin huuliinsa.

Jos alkuperäinen kilpailukielto pysyy voimassa, Johaug pääsee ensi talven olympialaisiin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

WADA on norjalaisten voitelema taho joka ei saa norskeille käytännössä minkäänlaisia tuomioita.Norskeilla omat säännöt.Esim.viime talvena oli neljä Venäjän parasta hiihtäjää kilpailukiellossa vaikka kukaan ei ole antanut positiivista näytettä??Sundbyn käry peiteltiin ja karvaturpa pääsi hiihteleen heti kun asia tuli julkisuuteen.Onko Harri Syväsalmi vielä siellä WADAssa vaikuttamassa?Mukava tietää mikä virka sillä siellä on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon että näen sen päivän että Norjalaiset käryävät oikein kunnolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko niin että ! Norjalainen huippuhiihtäjä Therese Johaug viivästyttää Urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS:in toimintaa tekemästä kielteistä päätöstä. Viime vuoden syyskuussa tehdyssä dopingtestissä Johaugin kehossa oli merkkejä anabolisista steroideista. Norjalaiset kilpahiihtäjät saa näemmä tehdä mitä vain menestyäkseen ladulla , mutta muut valtioitten hiihtäjät käräytetään "HETI" ja kilpailukielto astuu voimaan välittömästi ja määräämättömäksi ajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se on virhe jos vapautuu , silloin pitäis kaikkien saada käyttää aineita vapaasti tasaarvot voimaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tulee sen verta pitkä kilpailukielto ettei pääse olympialaisiin. Mutta onhan tuo jo nähty että kaikki eivät ole samalla viivalla rangaistusten suhteen urheilussakaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johaugin doping-tapausta ilmeisesti yritetään hoitaa kulisseissa tehokkaasti Johaugin hyväksi ja ensimmäinen voitto lisäajan muodossa on jo saatu. Miksihän muut dopingoikeudenkäynnit on saatu päätökseen sutjakkaasti? Onko Norjalla erikoisasema hiihtourheilun dopingasioissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ilmeisesti on vaikeuksia keksiä, miten saada tuomio alle 24kk, joka olisi sääntöjen mukainen sanktio tässä tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne miettivät Johaugille maksettavan korvauksen suuruutta! Ei tietenkään tule uutta tuomiota, vaan vanhastakin maksetaan kelpo korvaus anteeksipyynnön kera!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljä vuotta on oikea tuomio. Täysin selkeä tapaus: ainetta on käytetty, lääkärit huomasivat, että näkyy vielä. Jo alun perin on keksitty peiteoperaatio hormonia sisältävällä huulirasvalla ja se otettiin käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image