Johaug murskaavan ylivoimainen yh­teis­läh­tö­ki­sas­sa, Pärmäkoski hyytyi kauas kärjestä

Norjan Therese Johaug voitti 30 kilometrin vapaan yhteislähtökisan yli 36 sekunnin erolla seuravaan. KUVA: PETER SCHNEIDER / EPA
Urheilu 2.3.2019 14:53 | Päivitetty 2.3.2019 17:36
STT

Norjan Therese Johaug osoitti jälleen mahtinsa Seefeldin MM-kisojen hiihtoladulla. Johaug sivakoi tänään kultaan murskaavalla ylivoimalla vapaan 30 kilometrin yhteislähtökisassa. Johaug löi toiseksi tulleen maannaisensa Ingvild Flugstad Östbergin 36,8 sekunnilla. Kolmas oli Ruotsin Frida Karlsson.

Johaug viihtyi muiden vauhdissa noin kuuden kilometrin verran, kunnes lykki muilta karkuun.

Johaugille MM-kulta oli kisojen kolmas. Hän oli ykkönen myös yhdistelmäkisassa sekä 10 kilometrillä. Johaug on saavuttanut MM-hiihdoista kaikkiaan 10 MM-kultaa. 30-vuotiaan urheilijan edellä ovat ainoastaan jo lopettaneet lajisuuruudet Larisa Lazutina (11 MM-kultaa), Jelena Välbe (14) sekä Marit Björgen (18).

Suomalaisnaisten viimeinen kisa Seefeldissä sujui alakanttiin. Krista Pärmäkoski oli 11:s miltei kolme minuuttia Johaugista.

– Ihan hyvin meni suksen vaihtoon asti. Siinä oli tapahtunut joku virhe. Oli aivan harmaa se suksen pohja. Totesin nopeasti, ettei ollut mitään tehtävissä, Pärmäkoski harmitteli Ylen haastattelussa.

Krista Pärmäkoski valitteli huonoa suksiparia.

Pärmäkoski jäi näissä kisoissa kokonaan ilman mitalia. Uransa aiemmissa arvokisoissa Pärmäkoski on ollut mitaleilla joka kerta vuodesta 2011 lähtien.

–  10 kilometrin kisa oli ihan hyvä näissä kisoissa. Mitalitta jäämistä ei kannata jäädä harmittelemaan. Kausi jatkuu. Minulla on hyvät mahdollisuudet kokonaismaailmancupissa. Lähdetään napsimaan vielä hyviä sijoja.

Muista suomalaisista Laura Mononen oli 18:s, Eveliina Piippo 19:s ja Riitta-Liisa Roponen 22:s. Toukokuussa 41 vuotta täyttävälle Roposelle startti oli hyvin todennäköisesti viimeinen arvokisatasolla.

Seefeldin viimeinen hiihtomatka on huominen miesten 50 kilometrin vapaan tyylin kisa.

Riitta-Liisa Roponen oli huojentunut ja liikuttunut viimeisen arvokisahiihtonsa jälkeen.
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Kauan eläköön Norjan mahtava ylivoima! On maa, jossa hiihdossa löytyy - niin ja jalkapallossa. Miten lienee Suomenmaassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se o pärjätä kun saa vapaasti käyttää kiellettyjä aineita
Ei testata koska wada huolehtii siitä että norskit saa puhtaat paperit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opetus- ja kultturiministeriö/liikunnan vastuualue myönsi Roposelle kaudelle 2018-2019 verottoman 10 000 euron urheilija-apurahan.

Hakemuksessa Roponen ilmoitti tavoitteekseen sijoittumisen Seefeldissä 10:n parhaan joukkoon vapaan tyylin 30 km:n yhteislähdössä sekä mitalin naisten viestihiihdossa.

Apuraha myönnettiin em. Roposen tavoiteperusteluilla. Muita vaatimuksia OKM:llä oli ainoastaan sitoutuminen huippu-urheilukriteerit täyttävään tavoitteelliseen valmentautumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totuus nyt on, että Norjalaiset putsasivat käytännössä, melkein, kaikki kultamitallit kisoissa. Suomesta nyt vain ei löydy kuin kaksi hiihtäjää jotka, sinä hyvänä päivänä, voivat joten kuten panna kampoihin muiden maiden urheilijoille. Muut ovat hyvää Suomalaista kansallista tasoa. Se vain ei riitää tällä tasolla missä muut hiihtävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juuri näin norjalaiset varmasti nyt testattu joka ikinen jotta ovat puhtaita elikkä pulinat pois.suomalaiset jäi jokaisessa hiihtokisassa nelisen minuuttia muista.nämä suomalaiset saaneet opin piippo hiidoita.nämä nykyset hiihtoliiton edustajat äkkiä vaihtoon nuo kisat han oli skandaali ja täällä pohditaan suksivalintoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvännäköinen nainen ja urheilija! Kateelliset, mustasukkaiset naiset, aviomiesten vanhempien perintöjen "perässä hiihtävät naikkoset" vaietkoon seurakunnassa. Näitä löytyy enemmän suomesta, vähemmän Norjasta. Kunnia hiihtokuningatterelle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dopinghaug voi vielä hiihtää eikä fis salli kysymyksiä dopingista urheilijoille.
Ai niin wada on norjalaisten hallinnoima organisaatio

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi pitänyt tehdä niinkiin Tölkki-Iivo ja luovuttaa suosiolla. Kollenilla korkataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeintä ei ole voitto, vaan jalo kilpa. Eihän meidän suomalaisten tarvitse voittaa. Ko peruskoulussakin opetettiin, että toinen ei saa olla toista parempi. Riittää, että me tasa-arvoisena, pohjoismaisena hyvinvointiyhteiskuntana olemme joukon keskivaiheilla. Kilpaitkoon ne, joilla on hurjasti kilpailuviettiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää kuinka paljon koko uransa ilman laittomia vippaskonsteja harjoitellut urheilija olisi jäänyt kärjen vauhdista. Se nyt on aikalailla selvää kenellä on ollut riittävästi rahaa päästä kiinni parhaisiin tehosteaineisiin, mutta mikä on sitten puhtaan harjoittelun osuus. Auranmajan ladulla kohtaa puhtaita hiihtäjiä, mutta kukaan siellä käyvistä ei taida täysipäiväisesti harjoitella. Moni kuitenkin ohittaa minut ladulla eli eroa löytyy meistä puhtaista hiihtäjistäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

suomalaiset "kaatuilevat" tai tulee "voiteluvirhe"...umpikepulaista hommaa. Ja hallituksen tv-yhtiö työntää tätä "urheilua" kahdella kanavalla nonstoppina kuukausikaupalla...verovaroilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauhea narina oli aiemmin, kun mc- ym. hiihtokisoja saattoi seurata vain kaupallisten kanavien kautta. Nyt, kun Yle näyttää jopa karsintoja suorina lähetyksinä, ei kelpaa.

Esitän, että katselet jatkossa vain SM-kisoja. Siellä voiittaa (ja kaatuu) suomalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näissä kisoissa ei minua yllättänyt niin mikään. Meni, kuten arvelin. Jos jossain otepäässä jotenkin pärjäsivät, sen takia, kun kaikki huiput eivät olleet kisaamassa. Toki media ja itse hiihdon päälliköt jakoivat ennakkoon mitalleita, 4-6 väliin, niin sekä urheilutoimittajat, että hiihtoliiton päälliköt halusivat turvata omat työpaikat. Ropos parkaakaan parempaa ei sitten ollut. Olisin antanut paikan jollekkin 20v nuorelle, että olisi saanut oppia. Kumma, kun kiekossa 20v pärjää aikuisten kanssa ja 30v jo ikäloppu, hiihdossa 30v ei ole niin mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sen näkee missä maissa vanhemmat kuskaa lapsia hiihdonpariin. Suomessa hiihtoladuilla ei näy muutakuin eläkeläisiä. Ruotsissa ja varsinkin Norjassa tilanne on päinvastainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten luulet, että sipseillä ja kokiksella kyllästetyt lapsen jaksavat liikkua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan 90-luvulla kun Ruotsin hiihto hiipui ja kyntivät aika pohjalla. Joku suomalainen(!) hiihtoauktoriteetti totesi tuolloin että maastohiihto tarvitsee huipulla taistelevaa Ruotsia. Vähän pelättiin ettei hiihto pärjäisi siellä lajien välisessä kilpailussa. Ja syvällä olivat kun mitalit saatiin aina pelkästään hiihdosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tuo hiihtäminen nyt ihan helkkarin tylsää, lykkiä jotain latua. En ihmettele ettei kiinnosta nuoria. Itselläkin ja kavereilla oli koulussa pakkopullaa koko homma. Sen jälkeen ei ole suksia tarvinnut onneksi jalkaan laittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

22.10.
Ratavaurio sotkee liikennettä pääradalla: Pohjoiseen matkalla olevat yöjunat odottavat Tampereella, Oulu-Tampere -junan matkustajat saivat taksikyydin
22.10.
Venäjän ulkoministeri Lavrov: Venäjä ja Turkki alkavat partioida yhdessä Syyrian pohjoisosissa
22.10.
Viime kauden vastustajan valmentajaa harmittaa: "Pukkia tarjottiin mestaruussarjan kaikille seuroille"
22.10.
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain, mutta kumosi esityksen lain tiukasta aikataulusta
22.10.
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
22.10.
Autotalli kärsi vahinkoja tulipalossa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
22.10.
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

128 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image