Johanna Peiponen rikkoi maan­tie­juok­sun ikivanhan Suomen ennätyksen

Johanna Peiponen kellotti lauantaina Tervamaratonilla maantiekympin uudeksi naisten SE-ajaksi 31.59 KUVA: Kontiainen Jarmo
Urheilu 29.5.2016 14:03
STT, Kaleva

Johanna Peiponen rikkoi maantiejuoksun naisten kymmenen kilometrin Suomen ennätyksen sunnuntaina Oulussa. Urheiluliiton mukaan Peiposen ennätysajaksi kirjattiin 31.59. Aiempi ennätys oli Tuija Toivosen vuonna 1989 Yhdysvalloissa juoksema 32.35.

Peiponen alitti hiljattain Rio de Janeiron olympiakisojen 10 000 metrin ratajuoksun olympiarajan ennätyksellään 31.42,90. Hänet on jo valittu Amsterdamin heinäkuisten EM-kisojen 10 000 metrille.

Laura Markovaara, 43, puolestaan alitti sunnuntaina Oulussa puolimaratonin EM-kisojen tulosrajan. Hän voitti N40-sarjan ajalla 1.14.44, kun EM-tulosraja on 1.15.00.

Katso kuvia Terwamaratonilta.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Huomaa, että toimittaja on syntynyt vasta 90-luvulla, kun 80-luvulta peräisin oleva ennätys on jo olevinaan ikivanha... Odotin ennätyksen olevan ainakin 1800-luvulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö kukaan osaa, tai saa opastaa Johannaa juoksemaan taloudellisemmalla tyylillä. Tuo pomppiminen vie energiaa. Vireenin tyyli veisi kymppitonnilta pois ainakin minuutun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on varmaan oikea aika muuttaa juoksutyyliä ihan radikaalisti, kun alkaa olla Euroopan kärjessä. Tyylin vaihdolla varmistettaisiin se, ettei vain tulisi menestystä eikä ennätykset enää paranisi ja lisäksi paikat olisivat hyvin nopeasti rikki. Oletteko koskaan kuulleet yksilöllisestä juoksutyylistä? Miksei 400 metrin ME-mies Michael Johnson muuttanut naurettavaa tyyliään? No koska sillä tyylillä oli maailman nopein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

34
Viljelytukea saavat tilat vähentyneet tuhannella – yhteensä viljelytukia maksettiin Suomessa viime vuonna yli 1,7 miljardia euroa
31
Kalen! kalluppi: Syökkö nää lihhaa?
15
Kotia ei vain löydy – onko luottotietonsa menettänyt huono ihminen? Lukijalta
11
Eläkeläiset osoittivat mieltään Pudasjärvellä pankin käteisnostojen rajoittamisesta – käteistä saa jatkossa vain neljän tunnin ajan viikossa
11
Nokian yt-neuvottelut päättyivät, Oulusta irtisanotaan noin 70 työntekijää
10
Pohjois-Suomen syntyneiden elämää on seurattu yli 50 vuoden ajan – "Meillä on valtava tietovaranto, josta voidaan louhia erilaisia asioita"
9
Jussi Jokinen ymmärtää Tero Lehterän huolen – painepelit houkuttelevat pelaajia enemmän kuin tyhjennysmyynnit

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia luoteistuuli on voimakasta aamuyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli muuttuu huonoksi illasta alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image