Joensuu murskasi Sotkamon finaaliavauksessa – "Virheiden kautta päästettiin kaveri peliin"

Urheilu 8.9.2019 19:05
STT

JoMan sisäpeli rullasi, ja ulkopeli tukki Jymyn aikeet.

Joensuun Maila teki Sotkamon Jymyn ulkokentästä reikäjuustoa miesten Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa, jonka se vei 2–0 (13–4, 5–3). Joensuulaisjoukkue paukutti yhteensä 18 juoksua. Vieraat veivät myös kolmostilanteet 30–13.

– Lyötiin hyvin sekä merkattuja että vapaita koko rintamalla, JoMan Lauri Kivinen kuvasi.

Kivinen kuritti entistä joukkuettaan Sotkamoa yhdellä kunnarilla ja yhdellä lyödyllä sekä neljällä tuodulla.

Tehokkain kotiuttaja oli jokeri Aleksi Rautiainen. Joensuun ykköspalkittu löi pesäpalloilijan hattutempun eli kuusi juoksua.

– Aika hyviä osumia tuli, ja sain hurmosta päälle. Hyvä peli meiltä sisällä ja ulkoa, kapteeni Rautiainen linjasi.

Sotkamolaisista tehokkain oli neljä lyönyt jokeri Roope Korhonen. Joukkueen ykköspalkittu halusi seuraavaan otteluun ihan erilaista ilmettä.

– Meidän on oltava kuskin paikalla eikä odotella, mitä kaveri tekee.

"Virheiden kautta päästettiin kaveri peliin"

Avausjakson ratkaisuhetki oli, kun Sotkamon Jymyn kakkoskoppari Niilo Piiponniemi yritti ottaa kopiksi Joensuun Mailan Juha Puhtimäen laittoman lyönnin takarajalla. Pallo ei jäänyt kopparin räpylään, vaan osui siihen. Joensuu siirtyi 2–2-tasatilanteesta 5–2-johtoon.

– Virheiden kautta päästettiin kaveri peliin, Sotkamon pelinjohtaja Jani Komulainen harmitteli.

Ottelussa nähtiin kaikkiaan neljä kunnaria. Sotkamon Niko Korhonen yllätti kakkospuolen ja löi luukusta läpi. Joensuun pelaajista kunnarin löi Kivisen ja Puhtimäen lisäksi Konsta Kettunen.

Joensuun ulkokenttä piti Sotkamon kärjen hyvin kurissa. Varsinkin kakkospolttaja Tuomas Jussila kunnostautui etenijöiden polttamisessa kakkospesälle. Sotkamo ei saanut sisäpeliään pyörimään missään vaiheessa ottelua.

– Tyytyväinen olen Sotkamon sisäpelin tukkimiseen. Tällä saatiin yksi kiinnitys. Pitää olla hetken aikaa tähän tyytyväinen, Joensuun pelinjohtaja Juhani Lehtimäki mietti.

Kakkospalkinnoilla muistettiin Joensuun Jussilaa ja Sotkamon Markus Tuikkaa.

Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Finaalisarja jatkuu ensi lauantaina Joensuussa. Kolmas ottelu on seuraavana päivänä Sotkamossa.

MAINOS

Kommentoi

Toivottavasti KeKi on ensi syksynä. Tulossa ykköskorin vahvistuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilman muuta Keki on! Jussilan soppari julkastaan näiden pelien jälkeen! Kuten myös uusi pj.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haasteellinen tilanne, pj.ei tietoakaan, rahaa menee Antin palkkaan parisen vuotta, viime vuosi ei ihan nappi vuosi ollut karsintoineen, mutta jos rahaa löytyy niin siitä ostolinjalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:55
Limingan Niittomiehiltä rohkaiseva esitys salibandyn Divarissa sarjakärkeä vastaan, vaikka jatkoajalla tulikin kirpaiseva tappio
21:41
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
21:12
Stadion Snowcross keräsi 160 kuljettajaa ja ärhäköitä kelkkoja Raksilaan
21:07
Ronaldon käsittämätön maaliputki jatkuu aina vain – vain kaksi pelaajaa pystynyt samaan aiemmin, kaikkien aikojen ennätys enää yhden ottelun päässä
20:44
Henkilöauto suistui katolleen ojaan Kiimingintiellä – kukaan ei loukkaantunut
20:35
Puistonpenkit peittyvät veteen Helsingissä – MTV paikalla helsinkiläispariskunnan kodissa, jota tulvavesi lähenee
20:26
Tuuli voimistumassa osassa maata vaarallisen voimakkaaksi, puita kaatunut ja sähköjä katkennut
181
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
74
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
67
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
56
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
30
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
30
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

248 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Eläkeyhtiöillä on 250 miljaardia sijoituksissa. Tuli mieleen että eläkeyhtiöt voisivat rakentaa Helsinki-Oulu junaraitee... Lue lisää...
Kulutuspinta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image