Jeferson Pires OPS:n pää­val­men­ta­jak­si

Jeferson Pires on OPS:n uusi päävalmentaja. KUVA: Oulun Palloseura
Urheilu 13.1.2014 11:27
Kaleva

Jeferson Pires, 35, on valittu Oulun Palloseuran päävalmentajaksi tulevalle kaudelle.

OPS:n toinen valmentaja on seuran junioripäällikkönä toimiva Seth Ablade. Joukkueen huoltajana aloittaa Matti Lantto.

Miika Juntunen hoitaa managerin tehtävien ohella joukkueenjohtajan ruudun.

Jeferson Pires on vaikuttanut pitkään Oulun jalkapallossa. Vuonna 2006 hän valmensi OPS:n A-juniorit 1. divisionan voittoon ja sen myötä SM-sarjaan.

Samalla kaudella Pires valmensi OPS:n edustusjoukkuetta Kakkosessa kuuden pelin verran. Kausilla 2011-2012 hän valmensi FC Oulun Palloa Kolmosessa.

Pires suoritti viime vuonna kansainvälinen UEFA:n B-valmentajatutkinnon. Pelaajana hänet muistetaan Suomen kentiltä Porin Jazzin, AC Oulun, Oulun Palloseuran, Rovaniemen Palloseuran, FC Oulun Pallon, FC Porin Palloilijoiden, Tornion Pallo-47:n ja Oulun Luistinseuran paidoista. Lisäksi hän on pelannut synnyinmaassaan Brasiliassa sekä Ruotsissa.

"OPS:n pelitapa tulee olemaan yksinkertainen. Suoraviivaista, pidetään palloa ja liikutetaan sitä maata pitkin. Monimutkaisia taktisia kuvioita ei nähdä. Kun pelit alkavat, me vedetään täysillä ja kovaa", Pires avaa filosofiaansa tiedotteessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Pelissä pitää olla kovuutta. Pelejä voitetaan vaikka nyrkein. Valmentaja Pires sanoo näin. Jääkö Juntunen varjoon vai alkaako tulla pelikieltoja. Jännää. tämä entinen urheilun pätkätyöläinen pistää tuulemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta. Jalkapalloa ilman taktisia kuvioita? Tämä on varmaan sitä Total Footballia sitten vai? Kaikki pelaa jne.
Tottakai palloa pitää pelata maassa, jos haluaa pallonhallinnan säilyvän joukkueella, mutta tämä suoraviivaisuus edellyttää pelaajilta hyvää fysiikkaa ja teknistä osaamista paineen alla (jotka kummatkin suomen valmennuksessa jäävät pelaajan omalle vastuulle) ja jos pelaajilla ei ole räätälöityjä erikoisrooleja ja -liikesuuntia, pelaajilta vaaditaan todella hyvää pelisilmää ja reaktiokykyä, jotta voidaan yhdellä vilkaisulla kartoittaa syöttösuunnat ja etenemismahdollisuudet, kun ei tiedetä, miten joukkuekaveri liikkuu ilman katsomista.
Valmentajan tehtävä on sanoa pelaajalle juuri tarkasti, miten hänen pitää liikkua ja toimia minkäkin tilanteen tullen, mutta tämä opsin toiminta vaikuttaa edelleen ihan perinteiseltä vitosdivarin hommalta, eli pelatkaa nyt vaan. Onnea matkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mainio tyyppi, varmasti onnistuu opsin peräsimessä. Toivottavasti harjoittelevat muutakin kuin jäähallin ympäri juoksentelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moni ulkomainen valmentaja on yrittänyt istuttaa valmentamaansa suomalaisjoukkueeseen tuota maatapitkin painottuvaan pelitapaan, mutta aina lopputulos on ollut lähinnä fiasko. Johtuu siitä, että Suomen kentät ovat niin suuren osan kaudesta varsin huonokuntoisia jo pelkän maantieteellisen sijaintimme kannalta, että se tekee maatapitkin painottuvan pelaamisen lähes mahdottomaksi kokonaisvaltaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vapise HJK!

Kun aloittaa tarpeeksi alhaalta, niin voi jossain vaiheessa saada suurempiakin kiinni. Jokohan nyt alkaa se luvattu etumatkan kiinni kurominen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pitänee ens kesänä mennä seuraamaan pelejä, uskoisin että tulevalla kaudella ops on varsin mielenkiintoinen joukkue (managerihan sitä on ollut aina, mutta nyt myös joukkuekin)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suoraviivainen -> pallo nopeasti ylös, pidetään palloa -> miten se onnistuu jos pelataan nopeasti ylös?, maata pitkin -> miten pallo saadaan suoraviivaisesti ylös palloa pitämällä maata pitkin ilman taktisia hienouksia? Odotan tätä mielenkiinnolla, suoraviivainen pallonhallinta on varmasti tajunnan räjäyttävä tapa pelata jalkapalloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän vanha meininki jatku eli tämä kaveri saa sen marionetin roolin ja itse suuri johtaja hoitaa todellisuudessa sen valmentamisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt Oulussa nähdään sarjanousu,jotain hyvää oli putoamisessakin,sai hyvän valmentajan,häviääkö yhtään peliä,tuskin kun oli jo viime kaudella haaveena nousu Veikkausliigaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image