Jallowilla rento olo MM-viikosta – kroppa ja mieli valmiina en­nä­tys­vauh­tiin

Jallow luottaa siihen, että vuoden kova harjoittelu poikii onnistumisia Etelä-Korean pitkän radan MM-uinneissa. KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 20.7.2019 17:24
STT

Päälaji selkäuinnin kaksi matkaa avaavat Mimosa Jallowin uran 13. arvokisat.

Tusinan arvokisan kokemus takaa, ettei Jallowille tule enää yllätyksiä uinnin suurtapahtumissa. Jyväskyläläinen Jallow aloittaa maanantaina Etelä-Korean Gwangjussa pitkän radan MM-uinnit ja voi keskittyä oleelliseen.

– Näissä kisoissa mikään asia ei ole enää uutta. Olen ollut vaikka minkälaisissa kilpailuissa. Joskus mikään asia ei ole toiminut, Jallow kertoi puhelimitse lauantaina STT:lle.

– Nyt asumme hotellin sijasta kisakylässä. Täällä on uimarien lisäksi vesipalloilijoita, taitouimareita ja uimahyppääjiä. Se olisi ensikertalaisille uusi tilanne.

Hän oli arvokisoissa ensi kertaa vuoden 2012 EM-uinneissa. Gwangjun Nambu-yliopiston uimahallin allasta Jallow kuvaa nopeaksi. Vahvalta tuntuu myös kunto, jota Jallow viritti muutaman muun suomalaisen kanssa leirillä Thaimaassa.

– Leiri oli herkistelyä. Tein kovia vetoja aika paljon vähemmän kuin normaalisti, jotta sain kaikki jumit pois kropasta, Jallow kuvasi.

Jallowin mukaan leirillä solmut aukesivat myös aivoista, ja uimarin mieli on valmis MM-altaaseen.

Jokainen startti on mahdollisuus

Jallow luottaa, että vuoden kova harjoittelu poikii onnistumisia kauden päätapahtumassa. Ennätykset odottavat rikkoutumista, kunhan hän saa uitua ehjät uinnit.

– Tiedän, että olen kovassa kunnossa. Treeneissä on näkynyt, että kovat uinnit ovat jo kropassa, Jallow kertoi.

Hän iloitsee siitä, että pääsee aloittamaan MM-uinnit päälajissaan selkäuinnissa. Maanantaina alkaa olympiamatka 100 metrin selkäuinti ja keskiviikkona 50 metrin selkäuinti, jossa Jallow ui viime elokuussa pitkän radan EM-pronssia. Lisäksi Jallow kilpailee 50 metrin perhos- ja vapaauinneissa ja päättää kisat 4x100 metrin sekauintiviestiin, jonka hän avaa selkäuintiosuudella.

– Minulla on rento olo koko viikosta. Jokainen startti on minulle kyseisen päivän päämatka ja uusi mahdollisuus, Jallow kuvasi.

Hänelle ei sopisi Matti Mattssonin malli, jossa 200 metrin rintauinti on porilaisen ainoa MM-startti.

Ennätysvauhti vie olympialaisiin

MM-kisoissa monet uimarit tavoittelevat myös Tokion olympialaisten A-tulosrajoja. Jallow on laittanut ensi kesän olympialaiset vielä ajatuksissaan taka-alalle, sillä olympialaisten tulosrajat menevät rikki omalla ennätysvauhdilla.

– Tokioon on vuosi aikaa. Jos niitä kisoja ajattelisi liikaa, nämä MM-kisat voisivat mennä liiaksi puristamiseksi, Jallow kertoi.

Hän haluaa uida MM-altaassa uransa tämän vaiheen parhaat mahdolliset kisat. Tokiossa menestyminen on ensi vuoden asia.

– Nyt on hyvä katsoa, mitä näistä kisoista pitää ottaa mukaan ensi vuoden olympialaisia ajatellen, Jallow kertoi.

Kuusi vuotta sitten MM-mitalin uinut Mattsson on varmistanut jo olympiapaikan

Pitkän radan MM-uinneissa tuorein suomalaismitali on Matti Mattssonin pronssi vuodelta 2013 Barcelonasta. Mattsson ui sen 200 metrin rintauinnissa, joka on hänen ainoa matkansa myös Etelä-Korean MM-altaassa.

Gwangjussa uimarit tavoittelevat ennätystensä lisäksi Tokion olympialaisten tulosrajoja. Tokion näyttöaika alkoi maaliskuun alussa.

Mattsson on Suomen MM-joukkueen ainoa uimari, jolla on jo saavutettuna ensi kesän olympialaisten A-tulosraja. Hän saavutti rajan huhtikuussa Tukholmassa.

Vapaauinnissa Ari-Pekka Liukkonen ui kesäkuun lopussa Espoon SM-ulkoaltaassa viiden sekunnin sadasosan päähän 50 metrin vapaauinnin A-tulosrajasta, joka on 22,01 sekuntia. Liukkosen SE on 21,58 vuodelta 2017.

Mimosa Jallowin viimevuotinen SE 1.00,28 sadan metrin selkäuinnissa jää olympiarajasta 0,03 sekuntia, 50 metrin vapaauinnin SE 24,90 jää 0,13 sekuntia olympiarajasta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

6:00
Ammatillinen koulutus tarvitsee nyt työrauhaa,  taloudellista turvaa antaisi ammatillisen koulutuksen valtakunnallisen perusrahoituksen nosto Lukijalta
6:00
"Viime vuosi oli karmea" – Lehto Groupin kova kasvu sai johdon euforiaan ja teki ylimieliseksi, eikä varoittavia ääniä kuunneltu, myöntää toimitusjohtaja Hannu Lehto Tilaajille
0:01
Näin Tara Koivukoski selvisi vuosikausia kestäneestä väkivallasta
0:01
Liivijengeissä pyörivän Tara Koivukosken esikoiskirja kertoo selviytymisestä väkivallan syöksykierteessä – "Hyvien riveissä on pahoja ja pahojen riveissä hyviä" Tilaajille
27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Muonio ja Enontekiö pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image