Jallowilla rento olo MM-viikosta – kroppa ja mieli valmiina en­nä­tys­vauh­tiin

Jallow luottaa siihen, että vuoden kova harjoittelu poikii onnistumisia Etelä-Korean pitkän radan MM-uinneissa. KUVA: Jukka Leinonen
Urheilu 20.7.2019 17:24
STT

Päälaji selkäuinnin kaksi matkaa avaavat Mimosa Jallowin uran 13. arvokisat.

Tusinan arvokisan kokemus takaa, ettei Jallowille tule enää yllätyksiä uinnin suurtapahtumissa. Jyväskyläläinen Jallow aloittaa maanantaina Etelä-Korean Gwangjussa pitkän radan MM-uinnit ja voi keskittyä oleelliseen.

– Näissä kisoissa mikään asia ei ole enää uutta. Olen ollut vaikka minkälaisissa kilpailuissa. Joskus mikään asia ei ole toiminut, Jallow kertoi puhelimitse lauantaina STT:lle.

– Nyt asumme hotellin sijasta kisakylässä. Täällä on uimarien lisäksi vesipalloilijoita, taitouimareita ja uimahyppääjiä. Se olisi ensikertalaisille uusi tilanne.

Hän oli arvokisoissa ensi kertaa vuoden 2012 EM-uinneissa. Gwangjun Nambu-yliopiston uimahallin allasta Jallow kuvaa nopeaksi. Vahvalta tuntuu myös kunto, jota Jallow viritti muutaman muun suomalaisen kanssa leirillä Thaimaassa.

– Leiri oli herkistelyä. Tein kovia vetoja aika paljon vähemmän kuin normaalisti, jotta sain kaikki jumit pois kropasta, Jallow kuvasi.

Jallowin mukaan leirillä solmut aukesivat myös aivoista, ja uimarin mieli on valmis MM-altaaseen.

Jokainen startti on mahdollisuus

Jallow luottaa, että vuoden kova harjoittelu poikii onnistumisia kauden päätapahtumassa. Ennätykset odottavat rikkoutumista, kunhan hän saa uitua ehjät uinnit.

– Tiedän, että olen kovassa kunnossa. Treeneissä on näkynyt, että kovat uinnit ovat jo kropassa, Jallow kertoi.

Hän iloitsee siitä, että pääsee aloittamaan MM-uinnit päälajissaan selkäuinnissa. Maanantaina alkaa olympiamatka 100 metrin selkäuinti ja keskiviikkona 50 metrin selkäuinti, jossa Jallow ui viime elokuussa pitkän radan EM-pronssia. Lisäksi Jallow kilpailee 50 metrin perhos- ja vapaauinneissa ja päättää kisat 4x100 metrin sekauintiviestiin, jonka hän avaa selkäuintiosuudella.

– Minulla on rento olo koko viikosta. Jokainen startti on minulle kyseisen päivän päämatka ja uusi mahdollisuus, Jallow kuvasi.

Hänelle ei sopisi Matti Mattssonin malli, jossa 200 metrin rintauinti on porilaisen ainoa MM-startti.

Ennätysvauhti vie olympialaisiin

MM-kisoissa monet uimarit tavoittelevat myös Tokion olympialaisten A-tulosrajoja. Jallow on laittanut ensi kesän olympialaiset vielä ajatuksissaan taka-alalle, sillä olympialaisten tulosrajat menevät rikki omalla ennätysvauhdilla.

– Tokioon on vuosi aikaa. Jos niitä kisoja ajattelisi liikaa, nämä MM-kisat voisivat mennä liiaksi puristamiseksi, Jallow kertoi.

Hän haluaa uida MM-altaassa uransa tämän vaiheen parhaat mahdolliset kisat. Tokiossa menestyminen on ensi vuoden asia.

– Nyt on hyvä katsoa, mitä näistä kisoista pitää ottaa mukaan ensi vuoden olympialaisia ajatellen, Jallow kertoi.

Kuusi vuotta sitten MM-mitalin uinut Mattsson on varmistanut jo olympiapaikan

Pitkän radan MM-uinneissa tuorein suomalaismitali on Matti Mattssonin pronssi vuodelta 2013 Barcelonasta. Mattsson ui sen 200 metrin rintauinnissa, joka on hänen ainoa matkansa myös Etelä-Korean MM-altaassa.

Gwangjussa uimarit tavoittelevat ennätystensä lisäksi Tokion olympialaisten tulosrajoja. Tokion näyttöaika alkoi maaliskuun alussa.

Mattsson on Suomen MM-joukkueen ainoa uimari, jolla on jo saavutettuna ensi kesän olympialaisten A-tulosraja. Hän saavutti rajan huhtikuussa Tukholmassa.

Vapaauinnissa Ari-Pekka Liukkonen ui kesäkuun lopussa Espoon SM-ulkoaltaassa viiden sekunnin sadasosan päähän 50 metrin vapaauinnin A-tulosrajasta, joka on 22,01 sekuntia. Liukkosen SE on 21,58 vuodelta 2017.

Mimosa Jallowin viimevuotinen SE 1.00,28 sadan metrin selkäuinnissa jää olympiarajasta 0,03 sekuntia, 50 metrin vapaauinnin SE 24,90 jää 0,13 sekuntia olympiarajasta.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

12:18
92 miljoonan euron Eurojackpot-voitto meni Siilinjärvelle – kuntaan tuli 50 miljonääriä
12:01
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
11:38
Iran teki ohjuskokeen, samoin Pohjois-Korea – Trump kehui jälleen hyvää suhdettaan Kim Jong Uniin
11:00
Operaatio Paulaharju päättää taipaleensa Tuntsan erämaahan – kuuden vuoden aikana erämaateatterissa on tahkottu läpi Samuli Paulaharjun novelleja Tilaajille
10:00
Ministeri Krista Kiuru on huolissaan sovittelun käyttämisestä toistuvaan ja vakavaan perheväkivaltaan – "Tällaiset tapaukset mustaavat sovittelun maineen"
9:22
G7-maiden kokous alkaa: Amazon-kriisi ja Trumpin kauppasota saattavat viedä tilan Macronin toivomilta globaaleilta keskusteluilta
9:00
Paula ja Toni Jaakola jakavat yrityksen ja kodin: "Kun vaihdoimme läpsystä, riitoja ei tullut" – Kahdesta bisnekseen liittyvästä asiasta ei kannata lipsua Tilaajille
34
Fennovoiman paperit viipyvät yhä – STUK on saanut vasta pienen osan Pyhäjoen voimalan rakentamislupaan vaadittavasta aineistosta
32
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
25
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
20
"Jokin tässä meillä falskaa" – lomamatka Kroatiaan avasi silmät: Suomi on pudonnut kelkasta, kun arvioidaan eri maiden siisteyttä
17
Enne tulevasta? Puljujärvi kokeili jo Kärppien ylivoimassa – Manner: "Missä ikinä hän pelaakaan, sen on oltava Jessen oma päätös"
17
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
7
Kaupungin päättäjillä edessä isojen päätösten syksy – kovaa tasapainoilua liiallisen velkaantumisen ja välttämättömien investointien välillä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ulkomailta tuodaan turisteja, mutta oman maan poika ei saa töitä

Tasan tarkkaan jokainen työhaluinen saa töitä. Kokenut olen. Ei vaan kelpaa duunit joillekin Ja vas.hallituksen aikana ... Lue lisää...
Tuntematon

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image